Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (276)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejchlapáčtější film o ponorkách od K19. Macho Butler, uječený Oldman, charizmatický Common a Nyqvist. Do toho pár Navy Seals, solidní přestřelky a výtečně nasnímané lokace a podmořské bitvy. Co na tom, že scénář psal někdo přes víkend u piva. Vždyť tohle je pouze o tom, předvést hi-tech americké military hračičky a ve výsledku se poplácat po amerických ramenou, jak to vše dobře dopadlo. Vcelku charizmatické, rychlé, jasné a ne příliš chytré. To se dá přežít. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další Butlerovo průměrné akční kinobéčko. Slabší povahy nevydýchají už zápletku se záchranou ruského prezidenta Amíky a budou blekotat něco o propagandě a ti, co jsou nad věcí, jen zalitují, že to ani tentokrát nemělo zajímavější scénář a že kvalitní herci ve vedlejších rolích zase neměli co hrát (Stephens a Nyqvist ale aspoň nezapřou charizma). A že Butler ani nikoho nesejmul! Zato vystřihl celkem fajn kapitána ponorky, taky pár pěkných záběrů a lokací by se našlo... ale to je fakt všechno. Příběh nepřekvapí, příliš nenapne a neškodilo by přitlačit na akci. 50 procent. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Do puče, to je zápletka! I když jim oni nepomohli u Little Big Hornu, zachraňují američtí hoši ruského prezidenta, potažmo celé Rusko ze spárů převratuchtivých živlů! Fascinovala mě postava bojechtivého náčelníka Oldmana, který řádil jak George C. Scott v Divnolásce a k úplnosti mu chyběla jen věta: „Hodíme tam atomovku!“, nicméně velitelský můstek si tady zabral někdo jiný. Doteď jsem žil v přesvědčení, že nejsuverénnější kapitán všech dob je Kirk z Enterprise, ale to jsem neznal Butlerova Captaina „Pride runs deep“ Joea Glasse. Vida dál než periskop a moudrý jak sova zkřížená se Spockem manévruje s ponorkou stejně lehce, jako by to byla dětská hračka ve vaně a své neomylné instinkty a záměry staví nad status přítel / nepřítel. Věřím, že mít v řetězci osudových rozhodnutí čas, uměl by pro mužstvo připravit zelené fazole s kukuřičnou kaší lépe než lodní kuchař a kdyby snad vydal rozkaz odpálit fotonová torpéda, neřekli byste ani popel. Jen byste odešli do své kajuty, svlékli se a polití javorovým sirupem tiše doufali.. Ano, je to stupidní jak necky a greenscreeny jsou k poblinkání, jenže já byl celou dobu napnutý jak podvazkový pás Hermanna Göringa! Dle sekce Zajímavosti to nejpovolanější kritik Laďa označil za dílo spíše fantastické. Souhlasím. On by nic takového nedopustil a pokud by se USS Arkansas jen přiblížila k murmanským fjordům, vylovil by ji vlastníma rukama jak amforu.. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi naivná rozprávočka, kde opäť nechýba neohrozený a úplne dokonalý kapitán ponorky, ktorý nikdy neurobí chybu a pre svetový mier bez zaváhania obetuje život celej posádky ponorky. A na druhej strane opäť raz šialený generál, ktorý sa zbaví prezidenta, ktorý mu stojí v ceste, len aby si mohol ukojiť svoje chúťky v novej totálnej svetovej vojne. Hrdinstvo, statočnosť a veľa pátosu, kto sa ešte má chuť na toto dívať? Väčšina postáv na zvracanie, snáď len Nyqvist a Cardellini boli fajn. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Milunka akcna hovadinka. Keby to malo lepsie triky, kameru, hercov, hudbu, rezisera a scenar mohla to byt dokonca super pripomienka 90. rokov, podobne ako vyborny White House Down. Viem si to totiz predstavit, ze namet vznikol stylom "Co sa dialo vonku pocas pribehu Crimson Tide?". Proste zase raz fajn sympaticke becko. 6/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Okrem britských filmových štúdií Pinewood sa natáčalo aj v Bulharsku a Hongkongu. (MikaelSVK)
  • Když si kapitán Joe Glass (Gerard Butler) prochází ponorku a seznamuje se s posádkou, vejde do kajuty, kde námořníci ještě mají volno a naproti dveřím stojí překvapený mladík v brýlích. Když potom kapitán vstoupí do další kajuty, kde námořníci sledují televizi, hned v pravém rohu přijímače sedí tentýž obrýlený mladík. (Kodousek)
  • V druhé polovině filmu jsou vidět vojenské raketomety TATRA T815 8*8. (everlast44)

Reklama

Reklama