Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Dostávame ďalšiu dávku poctivého Wing chun. Súboje sú super. Len latka bola nastavená vysoko a prvé dva diely sa v akcií nepodarilo prekonať. Poteší ale súboj s Tysonom, ktorý schudol a prekvapivo predviedol kvalitný box. Dramatická línia bola skôr na škodu. Nemusím takéto smutné príbehy poznačené chorobou. Verím ale, že niekoho to môže baviť, lebo je to natočené s citom. Jedna zaujímavosť. Ip Man mal v roku 1960 67 rokov, takže takéto opičiarne by už asi nevystrájal. Kvalitné 4*. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z celé série uchvátí tento díl nejméně, což je divné, když je tu paradoxně nejvíce soubojů. Třikrát jeden na jednoho a ještě vícekrát jeden proti všem. No, asi proto, že je tu znovu souboj v docích a nudné scény s manželkou mají dvojnásobnou stopáž. A oproti předchozím se to nijak nevyvíjí, prostě to jde spořádaně za sebou, protivníci přicházejí a zase odcházejí a každý ví, že Ypmanovi se stejně nemůže nic stát. A to ani v případě, kdy na něj nastoupí černošská verze Džon Klyho. Ale co, nostalgie je sviňa, tak dávám čtyři jen to fikne. No a zase to s Bruslým jen nakousli, takže se klidně můžeme těšit na 4. díl, tam už to snad bude. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Dokonalé spojení tradičních, klasických prvků martial arts filmů s uměním a dramatem. Klišé, ohranost, ale zhmotněná režii Wilson Yipa do neskutečného zážitku z něčeho tak pokleslého jako může být kung-fu film. Režie půlí film na drama a akci, kde souboje jsou přímou součástí dojemného příběhu způsobující zasloužené dojetí a obdiv. Technicky brilantní dílo - kamera, střih, nasvícení, choreografie, zvuk a opět Kawaiova úžasná hudba. Donnie Yen je v současnosti stále bezkonkurenční komplexní představitel bojovníka na jehož styl se dokážu nekriticky dívat a věřit mu, že i ve skutečnosti by většina jeho fyzických výkonů dala na frak jiným filmovým bijcům. Lákadlem (zbytečným) je zde cvičený Tyson, který dostal prostor ukázat jaké motovidlo, že je. Stejně tak vsuvka s Bruce Lee mi přijde spíše do traileru pro lákání diváků. První díl Ip Man považuji za jeden z nejlepších filmových zážitků v žánru. Tento díl, díky tomu, že tu divák může projevit i emoce, tak mohu poctít podobnou poklonou. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Znovu se ocitáme ve společnosti nekonečně hodného, moudrého a šlechetného pana Ipa. A znovu chceme věřit, že někde na světě existoval takhle čistý, neporazitelný bojovník, který se rval za práva slabších a sám proti všem vítězil. Děj se posouvá. Pan Ip prožívá jednu ze smutných životních kapitol. Navíc se někdo snaží přesvědčit všechny okolo, že jeho Wing Chun je lepší než to Pana Ipa. K tomu si přidejte zlého gangstera a víte, že o zábavu je znovu postaráno. Kdo si Ipa zamiloval v předešlých dvou částech názor nezmění. Komu se předešlá díla nelíbila neztrácejte čas. 90 procent. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Není nad to si tu vesměs západní kinematografii proložit něčím východním a vůbec nejlépe něčím hongkongským. Donnie Yen byl vždycky číslo 3 (Za Chanem a Li), ale rád na něj koukám, i přes jeho omezený výrazový rejstřík. Kung-fu se vždycky oháněl uměl a již tradičně má tenhle třetí kousek výborně zvládnuté akční pasáže, které prostě u hollywoodských spektáklů vidět zpravidla nejsou. U provazování příběhu to trošku drhne a Mike Tyson je jedno velké wtf, v závěru ale přijde i na nějaké ty emoce a celkově jsem se poměrně dobře bavil...7/10 ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Hong Kongu, jeho natáčanie prebiehalo v juhočínskom meste Fo-šan. (MikaelSVK)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)
  • Film sa odohráva v rokoch 1959 – 1960. V tom čase mal už Ip Man 66 respektíve 67 rokov. (ywo666)

Reklama

Reklama