Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neobratný zločinec Bill Hayward, kterého podmínečně pustili po osmi letech strávených ve vězení, se má postarat o své dva syny, které téměř vůbec nezná. Metodou pokusu a omylu pracuje usilovně na tom, aby jim konečně byl tátou. Když se mladší chlapec dostane do potíží kvůli Billovu bývalému zločineckému gangu, musí Bill svým synům ukázat, jakým otcem a člověkem vlastně chce doopravdy být - dobrým tátou, nebo tátou, který zůstane na svobodě. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (32)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Stejně jako pro mnoho jiných lidí, i pro mě byl matoucí poster k filmu. O to hůř, že si většinou nečtu ani premisu filmu. Nedočkal jsem se tak dalšího z britských krimi filmů, ale dramatu o tátovi, Bilovi, který se vrací z vězení ke dvěma chlapcům, z nichž jeden z nich si jej ani nepamatuje. Dean a Jimmy si žijí na vlastní pěst v ne příliš lichoticé čtvrti, protože máma utekla s milencem do Španělska. Když se tedy Bill prořekne a je povolána sociální služba, musí změnit svůj plán odjezdu a postarat se o své děti. Jedno se musí filmu nechat - dobře se na něj dívá a herecké obsazení je příjemné. Nejraději bych dal vyšší hodnocení, ale nebylo by to fér vzhledem k lepším filmům. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Britská sociální klasika odehrávající se ve špíně londýnského předměstí, kde ulicím vládnou drogové gangy a děti se učí starat se o sebe už na pískovišti. Typicky syrové a bez příkras. Vedle výborně hrajícího, takřka neznámého, Charlie Creed-Milese zaujme zástup známých tváří - Gregory, Maskell, Serkis, Flemyng, Rheon či Olivia Williams, to už jsou vesměs prověřená jména a o to víc mě tady potěšili. Paráda. 90% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane výborná sociálna dráma z londýnskeho predmestia, plná drog, násilia a každodenného boja o prežitie. To sa týka hlavne tých dvoch bratov, z ktorých predovšetkým Will Poulter odviedol kus poctivej hereckej roboty. Za zmienku stojí aj pekný morálny odkaz týkajúci sa vzťahu otca so synmi. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sebrané spisy asociální z britských ostrovů téměř nikdy nezklamou a vždy něčím překvapí, obzvlášť výběrem klientů institucí pro lidský odpad, tentokrát jsem nemohla spustit oko z Willa Poultera, s přehnanými rysy oživlé komiksové postavy, které mu stačily na vyjádření všech hnutí mysli. Periferní klasika je zde konfrontována s přípravami na bombastickou olympijskou událost, kde v kontextu každodennosti jeho obyvatel ční rozestavěné sportovní chrámy neskutečně a vzdáleně, jako z pohledu na Mars a ne z okna vlastního ošoupaného bytu, kde mají i malá vítězství mnohem větší cenu a za chyby se musí tvrdě zaplatit, zvlášť za ty promlčené a nezjevné... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vidim, ze niektori od toho ocakavali gangsterku. Ja som vdaka reziserovi feel good pecky Eddie the Eagle ocakaval nieco pohodovejsie napriek prostrediu v ktorom sa to odohrava a prakticky som to aj dostal. Je to sice socialna drama, ale nakoniec sa to skonci relativne happyendom a hlavny hrdina je napriek svojmu menu väcsinu filmu krotky jak baranok. Prostredie v ktorom sa to odohrava je vykreslene perfektne a celkovy ton filmu je povzbudivy. Finalna bitka je uveritelna a zabavny tym, ze akonahle náš hrdina zmlati bosa a najväcsieho ranara, tak ti ostatni hned zdupkaju. Takze aj ked sa jedna o milionkrat obohrany pribeh tak to stale funguje a za jedno pozretie film rozhodne stoji. 6/10. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení převážně probíhalo v londýnském East Endu a Newhamu. (Terva)
  • V záverečných titulkoch je spomenuté, že film je venovaný zosnulému otcovi režiséra Dextera Fletchera, no poďakovanie patrí okrem iných aj svetoznámemu britskému kuchárovi Jamiemu Oliverovi. (MikaelSVK)
  • Scenárista Danny King, rodák z Sloughu, ví, co to je vězení a sociální nejistoty. Byl totiž několikrát zatčen a usvědčen z vloupání a krádeží motorových vozidel. (Terva)

Reklama

Reklama