Reklama

Reklama

VOD (1)

Překrásná Serena si vezme za muže velmi úspěšného podnikatele. Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Tajemství z minulosti a žárlivost bude však velmi těžká zkouška i pro ně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (100)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se snímku bál a mám pocit, že to bylo oprávněné. První záběry na nádhernou krajinu mě dostaly, to zase ne že ne. Carolina je prostě božská a lesy jsou úchvatné. Jenže příběh, ač je jak chce dramatický, mi přišel křečovitý a nudný, se zaměřením pouze na herce a jejich výkony, které doslova křičí, že někdo chce Oscara. Ne, děkuji. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že když zde hrají Bradley Cooper a Jennifer Lawrence, tak to bude určitě dobrý film. Ovšem když je špatný scénář, tak to ani herci nezachrání. Tohle bylo dosti špatné, nějaký příběh tam byl, ale moc nezaujal. Hned v úvodu filmu Pemberton potká Serenu a najednou střih a už jsou manželé. What the fuck? Pak se Serena (Jennifer Lawrence) jako v některých svých ostatní filmech zblázní, začne dělat hysterku a už jde celý film do kopru. Né, že by to bylo přímo Jennifer, já jí mám jako herečku celkem rád, ale občas hraje takové postavy, že jsem na to už alergický, jak tam hysterčí. Snad už si duo Cooper + Lawrence bude vybírat lepší filmy. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Serena je dobové drama, které určitě vyniká výrazným castingem, působivým vizuálem, výpravou a slušnou atmosférou, jenže k čemu to je všechno platné, když se to celé utápí ve strašně nezáživném příběhu, který se jednak fakt táhne a jednak jde skutečně jen o přehlídku všemožného klišé, které ovšem není navíc ani trochu poutavé, zajímavé, či jakkoliv jinak působivé. Sice se tam prakticky neustále dějí všem jen samé špatné věci, ale emoce z toho cítit nejsou a i lavinovitě se valící dramatické situace vyznívají vesměs ploše a bez potřebného efektu, a přestože to může vyznívat, že by se mohlo tedy alespoň jednat o nějakou slušnou depku, tak ani to se nepovedlo, na to se tu v tomto ohledu zas netlačí na pilu tím správným směrem, vše se prostě odehrává jen v nefungujících náznacích. Postavy pak mohou sice působit zajímavě, ale ani od nich se člověk nedočká nějakého výraznějšího přínosu pro film, jejich charaktery a chování jsou totiž velmi neprůhledně zpracované, respektive spíš až jen tak načrtnuté, takže si nikdo z nich nemá ani šanci získat od diváka nějaké sympatie, a co se týče hereckých představitelů, tak minimálně ani ústřední dvojice, tedy Bradley Cooper a Jennifer Lawrence, nepůsobí ve svých postavách kdovíjak zapáleně, a tím pádem tudíž ani příliš přesvědčivě. Film Serena podle mě zkrátka měl původně možná velké ambice, ve výsledku se ale jedná jen o nezáživnou a nevýraznou nudu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Serena, naštěstí ne Williams. Osudové drama, které nezapře, že je natočené syrovým severským stylem, i když převážně vznikalo na území Česka, a které potřetí svedlo dohromady osvědčenou hvězdnou dvojici Jennifer Lawrence & Bradley Cooper. Příběh diváka zavádí na počátek třicátých let minulého století, konkrétně do Smoky Mountains v Carolině, za podnikatelem v lesním průmyslu. Země je zmítaná tržní krizí, avšak dřevorubecká firma George Pembertona stále v rámci svých možností prosperuje, ačkoliv ji výhledově hrozí zánik, vzhledem k ambicím jistého bohatého investora udělat z lesního hospodářství jednou provždy park. George však má i přijemné starosti. Potkalo ho nenadálé štěstí, jež má být stvrzeno manželským svazkem s krásnou, a tak trochu tajemstvím a nevyzpytatelným jednáním, obestřenou Serenou. Jejich společné štěstí však nebude mít dlouhého trvání. Celá věc se má tak, že dánská režisérka Susanne Bier divákovi hned neodhalí charaktery obou hlavních postav, a tím ho ponechá v určité nejistotě. K odkrývání jejich charakterů dojde postupně a ne úplně tradiční formou. Divák v podstatě ví, že George je čestný muž, který naprcal dítě jiné ženě před Serenou, ke kterému se ovšem nehlásí, čímž má u diváků charakterový vroubek. O Sereně je známo jen to, že je od jisté doby sirota s jizvami na těle po požáru, který přežila, ale její příbuzní už takové štěstí neměli. A vedle toho, že na svého manžela chorobně žárlí a miluje ho, tak s ním také často a ráda mrdá. Příznivci těla Jennifer Lawrence můžete být klidní. I po uniklých soukromých fotkách, ve filmu neukáže ani piču, i když evidentně ví, na co ji má. Síla filmu netkví tak docela v jeho příběhu, nýbrž v jeho podzápletkách, kterých je slušná porce, a ne všechny mají v příběhu svoji opodstatněnou existenci, anebo jsou zdárně zakončeny k plné spokojenosti diváka. Převážná část filmu zaujme jeho zdánlivě nedůležitými a naprosto drobnými detaily, jako je lov na pumu, nebo sekera zaseklá do stromu. Film vyniká ve značné míře krajinářskou kamerou poskytující řadu záběrů na krajinu a vše, co je s ní spjato. Precizní je také výprava, skvělou práci odvedli kostyméři a stylisté. S příchodem Jennifer Lawrence, se kterým se neotálí, dostane film živočišný rozměr. Na skutečnou romantiku tenhle film moc neužije. Jistě, náznaky tady jsou, ale režisérka jim příliš regulérního prostoru nedopřála. Odráží se to v poměrně povrchním seznámení a následnou svatbou ústřední dvojky, jež proběhne bez přípravy a s minimem průtahů. Film chce sršet erotikou, ale i když se v něm Jennifer našuká víc, než za celou svoji kariéru, tak jsou tyhle scény natočeny chladně až odtažitě a hlavně cudně. Možná je to tím, že tak působí i Serena. To však nic nemění na tom, že je to pěkný, dramaticky i působivě vystavěný film v syrovém pojetí, jakých je v kinech málo. Jeho kino budoucnost je však značně nejistá. 80% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetla. Co se týče filmu, tak povedený podle mě není. Je to nemastné neslané nezáživné a nezajímavé. Nevím nakolik je to samotným příběhem a nakolik nepovedeným scénářem. Z hlavních postav mi nebyl sympatický nikdo, mohl to být i záměr ale pochybuju o tom. Postavy byly charakterizovány jen několika málo znaky a působilo to naivně lacině a nereálně. Nechápu že se Cooper a Lawrence upsali k tomuhle veledílu, oba je mám za dobré herce ale tady to stejně nefungovalo. Chtěla jsem dát původně dvě hvězdičky, nevím pořádně za co by byla ta druhá a po tom klišé nudném a silně umělohmotném závěru (a vůbec celé druhé polovině) SPOILER ve stylu hurá sláva to je náš kladný hrdina mě vážně přešla chuť. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Film vyšel v ČR pouze na DVD, v ostatních zemích, které se podílely na jeho vzniku, ho uváděli v kinech. (Lukrecie)
  • Natáčení probíhalo i v České republice, především v exteriérových lokacích mimo Prahu, na kterých vyrostly například dekorace dřevorubeckého tábora, amerického městečka a nádraží. Konkrétně se štáb podíval například do Nižboru na Berounsku. [Zdroj: iDNES.cz] (smeejay)

Reklama

Reklama