Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Oddychovka, která těží především z toho, že představitele hlavních hrdinů pamatujeme jako gangstery v nejlepších letech a proto se nám jejich důchodcovské problémy s erekcí, vysokým tlakem a posměchem mladších jeví nostalgicky úsměvné. Hlavní trojice je parádní, především Arkin vyfasoval bombastickou postavu, ale podívat se na film střízlivýma, nostalgií nezamlženýma očima, je to scénáristická pohroma. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Úvodní věta "vypadáš jako kus hovna" nastartovala parádní jízdu zkušených bardů, aniž by museli něco řešit, brát zbytečné ohledy. Naopak naplno si užívají každou společnou minutu, těch pár zbývajících vzácných chvil. Partička gerontů sází víc na konverzačku než akci, aby se si zachovali soudnost a úroveň, protože víc už zkrátka nemůžou nabídnout...čas ten otupí i ostrý břit...přesto pořád válí jak za starejch časů! Al Pacino má i po letech šmrnc mafiána a milý chlapecký úsměv zároveň, dítě v sobě nezapře ani on, ani neméně vynikající Christopher Walken. Příjemná pohodová místy vtipná záležitost. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mě nechytlo. Nedostal jsem žádný důvod k zasmání (koňská dávka prášků na erekci patří spíše do Troškova arzenálu) a nedostal jsem ani uspokojující zápletku. Jen dva vysloužilí gangsteři si chtějí ještě trochu užít a ono "užívání" prokládají prázdným žvanění. Po hodině se sice zdálo zablýsklo, ale jen pro to, aby se zase obloha zatáhla do původní šedě. Film, který kolem mě prošel jen tak mimochodem. Z úcty k velkým jménům 30%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keby ten debilný, vykonštruovaný, umelý, zúfalo nevtipný a meganudný scenár nehovorili "kedysi skvelý herci", tak tento film nemôže mať toľko percent (aspoň som o tom skalopevne presvedčený). Stand Up Guys je v mojej optike jedným veľkým trápnym kŕčom a neuveriteľnou sračkou, ktorá si nezaslúži zľutovanie kvôli Alovi a spol...Kúsok od odpadu, 0,5*/5! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Bylo to příjemné, stařecky milé i místy moudré, ale tak nějak jsem z toho měl pocit, že rejža a scénárista moc netušili do jakého hávu to hodit... Komedie? Drama? Krimi? Psychologický film ? Je tam od každého něco a vždy když jsem se naladil na tu správnou a konkrétní žánrovou notu, film najednou přeřadil a z komedie začal být vážný, z vážného akční atd.. A to mně tam osobně dost rušilo. Samozřejmě ústřední dvojice Walkem - Al Pacino plně váže celou vaši pozornost na sebe, ke konci se přidá i Arkin...Také mi celou dobu vrtalo hlavou, jak by film dopadl, kdyby tam tito pánové nehráli... Asi děsně. Oni jsou hlavní devizou. Bez jejich jmen a filmových postav, která ta jména reprezentují by byl film o ničem. A tady osobně vidím jeho největší slabinu. Při sledování jsem si také říkal, zda to udělali maskéři, nebo zda je Walken fakt tak už sešlý a a velký Al že se stále drží... i ten rošťáckej kukuč má pořád stejný. Zároveň jsem si také uvědomil, že ty staré časy jsou už opravdu definitivně pryč. Sice nám pánové ještě lecos předvedou o čemž nepochybuji a na což se těším, ale ty staré zlaté mafiánské časy jsou pryč... Všichni jsou už starý kořeni De Nirem počínaje a Alem konče. Kdo je nahradí? Ty klasické kmotry z dob prohibice či americkejch sedmdesátek? Tenhle film beru jako takovou poctu filmovým mafoušům, kde si jejich hlavní a řekl bych výhradní představitelé dělají sami ze sebe prču. Bylo to fajn ale pocit z filmu rychle zmizel, stjně jako ta černá nadupaná bestie policejním jednotkám. A to je škoda. Tři viagry. * * * ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Celý film bol natočený v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu 12. října 2012. (Ainy)
  • Fráze Doca (Christopher Walken) a Vala (Al Pacino): "Je na čase někomu nakopat prdel, nebo si dát žvejku. - Žvejky mi došly." byl sice odkaz na film Jsou mezi námi (1988), ale kultovní se stala až ve hře "Duke Nukem". (JohnFitzgerald)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama