Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

castor 

všechny recenze uživatele

Noční tah jako za starejch časů? To raději zůstanu doma. Na pomezí hned několika žánrů se ocitla tahle látka, nikde ale zásadnější díru do filmového světa neudělala. Na komedii je málo vtipná, s minimem trefných hlášek a dvojsmyslů, na drama je napsaná bez přidané hodnoty a hodně podle příručky, na krimi pak neobsahuje akci, kterou bychom si přáli. V každém z uvedených žánrů by jednoduše potřebovala být ostřejší, promyšlenější i údernější. Zápletka je skrz naskrz prostá. Staří psi tu ukazují, že z boudy nelezou jen kvůli žrádlu. Ale i třeba proto, aby vybrali lékárnu kvůli tabletám na erekci, ukradli luxusní káru, několikrát si pořádně nacpali břicha v bistru vnučky jednoho z nich, rozsekali mafiánské doupě a hlavně si pořádně zasouložili v bordelu. Hodně se tu mluví, hodně se vzpomíná, hodně se bloumá. A vlastně se tu skoro nic moc nestane. Pokud tedy divákovy ke štěstí nestačí fakt, že se o sešlé páprdy perou mladé krásné kočky. Chvíli fňukají, jak ten život utekl, následně chladnokrevně vymlátí pouliční gang, aby zase za chvíli udělali něco, co je už na hraně snesitelnosti (kupříkladu fóry o erekci). Navíc to, co naše trio způsobí, nepřináší pražádné reálné následky. Vše prostě jen vyšumí. Navíc se tu trestuhodně plýtvá hereckým talentem, protože se představí tři opravdu legendární herci. Alan Arkin se ovšem před kamerou moc neohřeje, Al Pacino místy skutečně vypadá a chová se jako někdo, jenž měl těsně před natáčením vážný úraz hlavy, takže mi jako největší frajer zůstává Christopher Walken. Ten v tomhle rozpačitém ohlédnutí za starou érou přidává tolik potřebné plusové body. Dvě hvězdy jsou asi kruté, ale fakt mě tahle látka bez chuti štvala!! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

''Vraví sa, že umierame dva razy. Raz, ked' dych opúšťa naše telo a druhý raz, ked' posledná osoba, ktorú poznáme, vysloví naše meno.'' Výborne som sa bavil na dôchodcoch! Vynikajúce hlášky a kupodivu žiadna trápna (dokonca ani scénka s penisom v nemocnici). Chlapi mi prišli, že si to užívajú na plné gule. Ale s jednou vecou nesúhlasím; nech sa deje čokoľvek, jeden chlap druhému by nemal pozvoliť neznámej ženskej, aby mu rozmlátila vajcia bejzbalkou! To je unfair! Rozhodne vynikajúci tip na zakončenie víkendu pred skurveným pondelkom... a treba vložiť boky do toho! ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jako za starejch časů, kdy jsme loupili, přepadávali, kradli a házeli špínu jeden gang na druhý a vedli mezi sebou války na ostří nože. Jj, to byly časy! A co teď, když už je mi pětasedmdesát a rakovina plic si žádá mé utuchající zdraví? Zbývá poslední věc, loupit, přepadávat, krást a vyhlásit poslední válku všemu zlému. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco větší švih a odvaz. Přiznám se že sledovat Al Pacina jak se pomalu každou větou loučí není pro mě zrovna příjemný zážitek. Na můj vkus tomu chyběl lepší humor. Přece si tvůrci nemysleli že se budu smát tomu že Al má intimní problémy obráceně. Nevím co sledovali ostatní, ale já jsem sledoval komorní příběh, ve kterém mě zajímalo jedině to, jestli na konci Walken sejme Pacina. 45% za značně unylý příběh a nulové tempo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No z filmu jde sice melancholie a velký přátelství, leč to nebylo podpořeno dobrým stylem vyprávění. Docela by mě zajímala ta nejvyživnější událost v mladí Vala a Doca, protože takový přátelství musí přece prověřit nejedna silná událost, ale vše se odehrávalo jen ve dvou slovech typu "jako dřív", ale jak si udělat názor na chlápky jejich hlavní akcí jsou šukačky v bordelu. Konec se naštěstí nes v duchu na kterej mám slabost, tedy v prezentaci velkolepýho frajerství, když si k tomu připočtu Ala a Christophera v hlavních rolí, který svoje postavy zahráli maximálně možně, nakonec ty tři hvězdy tady vyškrábnu, ale myslím si, že scénař mohl navařit daleko lepší výživu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu 12. října 2012. (Ainy)
  • Celý film bol natočený v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama