foto

Mark Margolis

  • nar. 26.11.1939 (78 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mark Margolis se narodil roku 1939 ve Filadelfii. Po krátkém studiu na tamní univerzitě ale odešel do New Yorku, kde se učil hereckému umění pod vedením takových kapacit jako Stella Adlerová nebo Elia Kazan. Ve filmu se poprvé objevil v roce 1976.

Ačkoliv Mark zatím nedosáhl statutu velké hollywoodské hvězdy, připsal si během své kariéry už úctyhodnou řádku filmů, ve kterých zastal převážně vedlejší role – mezi nimi například ZJIZVENÁ TVÁŘ, HANNIBAL, nebo nedávná VÁLKA BOHŮ. Pro většinu dnešních filmových diváků je Mark však známý především jako pravidelný spolupracovník proslulého režiséra Darrena Aronofského, který jej obsadil zatím ve všech svých celovečerních filmech: PÍ, REQUIEM ZA SEN, FONTÁNA, WRESTLER a ČERNÁ LABUŤ.

Mimo plátna kin se Mark objevil i v několika úspěšných televizních seriálech, jako CALIFORNICATION, PERNÍKOVÝ TÁTA, nebo MILDRED PIERCEOVÁ.

Jirka "Eterninox" H.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Valley of Bones
2016 Broken Soldier
Moje tlustá řecká svatba 2
Pozoruhodný život
2015 Osamělá
Ošklivé dítě
You Bury Your Own
2014 Noe
2013 Northern Borders
Pod povrchem
2012 Jako za starejch časů
Kurýr z podsvětí
2011 Carla
Dig
One Fall
Válka Bohů
2010 Černá labuť
2009 Adam
Nobody
2008 Haber
Odpor
Wrestler
2007 Gone, Baby, Gone
2006 Fontána
2005 Headspace
Hranice života
2004 Nezapomenutelné dětství
2BPerfectlyHonest
2003 Daredevil
Particles of Truth
2002 Angela
Bridget
Invaze smrtícího hmyzu
Taxík (TV film)
2001 Agent z Panamy
Hannibal
Hardball
Hit Man and the Investigator, The
Nejvyšší boss (TV film)
Queenie in Love
18 Shades of Dust
2000 Angela
Requiem za sen
Spěchej dál
Večeře po italsku
1999 Aféra Thomase Crowna
Bezva polda
Jakub lhář
Konec světa
Mickovy modré oči
1998 Above Freezing
Pants on Fire
Side Streets
1997 Absolutní moc
Trouble on the Corner
1996 Smuteční host
Střelila jsem Andyho Warhola
1994 Ace Ventura: Zvířecí detektiv
Poslední velký bojovník
1993 Where the Rivers Flow North
1992 1492: Dobytí ráje
1991 Jáma a kyvadlo
1990 Columbo: Planý poplach (TV film)
Delta Force 2: Kolumbijská spojka
Padlý anděl (TV film)
Příběhy z temnot: Film
1989 Crack
Glory
1988 Detektiv Janek: Dvojí odhalení (TV film)
Lady Mobster (TV film)
Memories of Manon (TV film)
1987 Almost Partners (TV film)
Okno z ložnice
Tajemství mého úspěchu
Vraždy s růžencem
1984 Cotton Club
1983 Rage of Angels (TV film)
Útěk Eddieho Macona
Zjizvená tvář
1982 Avenging, The
Bistro
Muggable Mary, Street Cop (TV film)
1980 Oblečen na zabíjení
Vánoční zlo
1979 Ve velkém stylu
1977 Short Eyes
1976 Other Side of Victory, The (TV film)
The Opening of Misty Beethoven

TV seriály

2017 Volejte Saulovi (TV seriál)
Lantern (S03E10)
Fall (S03E09)
Slip (S03E08)
další epizody (5)
2016 Volejte Saulovi (TV seriál)
Klick (S02E10)
Nailed (S02E09)
Fifi (S02E08)
další epizody (5)
2015 Benders (TV seriál)
12 opic (TV seriál)
Paradox (S01E12)
Aféra (TV seriál)
212 (S02E12)
210 (S02E10)
204 (S02E04)
Constantine (TV seriál)
Quid Pro Quo (E10)
Gotham (TV seriál)
The Last Laugh (S02E03)
The Blind Fortune Teller (S01E16)
Jak prosté (TV seriál)
Zmizelý nebožtík (S03E17)
2014 Taxi Brooklyn (TV seriál)
2012 American Horror Story (TV seriál)
Temná sestřenka (S02E07)
Kořeny zrůdnosti (S02E06)
Jsem Anna Franková (2. část) (S02E05)
Lovci zločinců (TV seriál)
Flesh and Blood (S01E19)
Baby Blue (S01E17)
2011 Lovci zločinců (TV seriál)
Get Carter (S01E09)
Mildred Pierceová (TV seriál)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Dedication (S01E15)
My Funny Valentine (S01E14)
Perníkový táta (TV seriál)
Ztráta tváře (S04E13)
Úložiště (S04E11)
Hermanos (S04E08)
2010 Perníkový táta (TV seriál)
Osudová minuta (S03E07)
S.S.T. (S03E03)
Kůň bezejména (S03E02)
2009 Perníkový táta (TV seriál)
Bodnutí mrtvé včely (S02E03)
Na rožni (S02E02)
2007 Californication (TV seriál)
Kalifornský synek (S01E08)
2006 Waterfront (TV seriál)
2003 Oz (TV seriál)
A Failure to Communicate (S06E04)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Oz (TV seriál)
Secret Identities (S03E07)
Cruel and Unusual Punishments (S03E06)
U.S. Male (S03E05)
další epizody (7)
1998 Oz (TV seriál)
Escape from Oz (S02E08)
Animal Farm (S02E07)
1990 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Věc perspektivy (S03E14)
1985 The Equalizer (TV seriál)
1984 Santa Barbara (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Dokumentární

2007 V zákulisí Fontány: Smrt a znovuzrození
2004 Camp Hollywood (TV film)
2002 Modern Warriors (TV film)
1984 Far From Poland

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)

Hudební videoklipy

1999 Madonna: The Video Collection 93:99 (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace