Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sotva chodící a věčně rozsypanej Al Pacino se dostane z vězení a před branou na něj číhá šedivej vlk Christopher Walken. Ten ho má zabít, ale Al je jeho odvěkej kamarád a tak mu ještě dopřeje. Děvku, stejček...no a po druhém chodu si uvědomí, že ho má zase docela rád. V tu chvíli se ho zželí a začne to pravé dráma, které se zároveň promítá do fajnové komedie. Sice je nostalgie cejtit každým rohem. Ještě aby ne, když každý herec, co se na plátně objeví, kulhá tak, že si ho všimne i rohatá na dně orlické přehrady. Pořád ale tenhle dokáže příjemně pobavit. A tři hvězdy jsou přesně adekvátní k takovému filmu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Old school. Tři borci na prahu smrti se schází ke své poslední akci. Pacino je po dlouhé době v roli, která mu padne. Taky si to pořádně užívá, ale králem tohohle snímku je Christopher Walken. To vnitřní pnutí, které probublává jeho obličejem, nejistota a následně odhodlanost, vykrystalyzovaná ve finální čtvrthodince. Beru to jako předčasné stylové rozloučení, ikon stříbrného plátna. Říká se, že umíráme dvakrát. Jednou, když opouštíme tělo a podruhé, když poslední člověk, který nás znal, naposled vysloví naše jméno. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Noční tah jako za starejch časů? To raději zůstanu doma. Na pomezí hned několika žánrů se ocitla tahle látka, nikde ale zásadnější díru do filmového světa neudělala. Na komedii je málo vtipná, s minimem trefných hlášek a dvojsmyslů, na drama je napsaná bez přidané hodnoty a hodně podle příručky, na krimi pak neobsahuje akci, kterou bychom si přáli. V každém z uvedených žánrů by jednoduše potřebovala být ostřejší, promyšlenější i údernější. Zápletka je skrz naskrz prostá. Staří psi tu ukazují, že z boudy nelezou jen kvůli žrádlu. Ale i třeba proto, aby vybrali lékárnu kvůli tabletám na erekci, ukradli luxusní káru, několikrát si pořádně nacpali břicha v bistru vnučky jednoho z nich, rozsekali mafiánské doupě a hlavně si pořádně zasouložili v bordelu. Hodně se tu mluví, hodně se vzpomíná, hodně se bloumá. A vlastně se tu skoro nic moc nestane. Pokud tedy divákovy ke štěstí nestačí fakt, že se o sešlé páprdy perou mladé krásné kočky. Chvíli fňukají, jak ten život utekl, následně chladnokrevně vymlátí pouliční gang, aby zase za chvíli udělali něco, co je už na hraně snesitelnosti (kupříkladu fóry o erekci). Navíc to, co naše trio způsobí, nepřináší pražádné reálné následky. Vše prostě jen vyšumí. Navíc se tu trestuhodně plýtvá hereckým talentem, protože se představí tři opravdu legendární herci. Alan Arkin se ovšem před kamerou moc neohřeje, Al Pacino místy skutečně vypadá a chová se jako někdo, jenž měl těsně před natáčením vážný úraz hlavy, takže mi jako největší frajer zůstává Christopher Walken. Ten v tomhle rozpačitém ohlédnutí za starou érou přidává tolik potřebné plusové body. Dvě hvězdy jsou asi kruté, ale fakt mě tahle látka bez chuti štvala!! ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Úvodní věta "vypadáš jako kus hovna" nastartovala parádní jízdu zkušených bardů, aniž by museli něco řešit, brát zbytečné ohledy. Naopak naplno si užívají každou společnou minutu, těch pár zbývajících vzácných chvil. Partička gerontů sází víc na konverzačku než akci, aby se si zachovali soudnost a úroveň, protože víc už zkrátka nemůžou nabídnout...čas ten otupí i ostrý břit...přesto pořád válí jak za starejch časů! Al Pacino má i po letech šmrnc mafiána a milý chlapecký úsměv zároveň, dítě v sobě nezapře ani on, ani neméně vynikající Christopher Walken. Příjemná pohodová místy vtipná záležitost. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

když si něco na nic nehraje, prostě je a je dobře, tak se mi z toho k sobě tulej prsty na noze (nejvíc palec s malíčkem). A tady je to hrozně fajn, přirozeně fajn. Kucí válí, i když drobet unaveně, ale to je dobře. No a když se jim na moment vlije mládí do žil, člověk najednou uprostřed kinosálu stojí, tleská a ani o tom neví. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Celý film bol natočený v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Fráze Doca (Christopher Walken) a Vala (Al Pacino): "Je na čase někomu nakopat prdel, nebo si dát žvejku. - Žvejky mi došly." byl sice odkaz na film Jsou mezi námi (1988), ale kultovní se stala až ve hře "Duke Nukem". (JohnFitzgerald)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama