Reklama

Reklama

Hamilton: Pokud jde o vaši dceru

  • Česko Hamilton 2: Pokud jde o vaši dceru (více)
Trailer 1

Tajný agent Carl Hamilton mal kedysi svoju rodinu, zničil ju však krutý akt pomsty. Keď unesú jeho sedemročnú krstnú dcéru Natalie, dcéru policajnej riaditeľky Evy Tanguy, všetky bolestivé spomienky v ňom opäť ožijú. Najvyššie vládne kruhy nejavia veľký záujem o vyriešenie prípadu, Hamilton sa tak rozhodne pátrať na vlastnú päsť. Zistí, že Natáliu dal uniesť saudský ropný magnát, presvedčený o vlastnej nedotknuteľnosti. Nepočítal však s agentom Hamiltonom. (RTVS)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film pro ty, kteří ještě bláhově věří, že Američané jsou strážci demokracie na Zemi. Zde je podrobný příklad toho jak jim to jde a jakými prostředky to dělají. Jsou to tradiční metody, které jsou koneckonců staré jako lidstvo samo. Dělali to Římani i Britové. A nikdo nemá rád, když mu nějaký cizinec okopává zahrádku. Amíci jako ředitelé zeměkoule neštítící se jakéhokoliv násilí? Ano! Amíci mučící člověka? Dvakrát ano! A ve švédském filmu? No to už je k popukání! Já z toho fakt nemůžu, ti Švédi jsou prostě superdrsní. Oni si už zdá se svou stranu vybrali... 80% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dnes si už matne spomeniem na svoje prvotné dojmy po zhliadnutí prvého dielu, no na dej si spomínam pomerne dobre, rovnako ako na postavy, zápletku a výbornú severskú atmošku doplňujúcu túto švédsku alternatívu k agentom s iniciálkami J.B. a im podobným. Jediným problémom bolo, že jej už na konci trochu dochádzal dych. To však nie je problémom pokračovania, ktorý má zápletku trochu v štýle 96 hodín či Muže odnikud. Plný počet teda na seba nedal dlho čakať. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pokud předchozí Hamilton byl více jako švédská verze Bourna, tak druhý díl je více jako švédská verze Taken 1&2. Hamiltonovi unesou kmotřenku a ten se nasere a najde si ty špinavý teroristy a pěkně jim to dá sežrat. Do chvíle než unesou tu holku, tak je to nuda, ale pak se to pěkně rozjede. Tato švédská akční série se mi líbí a je to dobrá alternativa k hollywoodu. Sice by tu člověku chybělo více akce a okázalosti, co se týče stylu, ale o to více se snaží být reálnější. Btw. vůbec mi nevadil hranatý Hamilton, protože mi naopak více sedí než uhlazený Tom Cruise v Jack Reacher. Hodnocení OST:švédská elektro rutina. 5/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Švédské dřevo podruhé. Lehké a pro mnohé i stravitelné, hih hih. Skladné, ale nepříliš trvanlivé. To takhle agentovi SKRUVSTA unesou komodu... pardon, neteř, a ten se vám tak nazlobí, že dá ihned dohromady gerilovou jednotku složenou z jednoho žoldáka a kamarádky a letí znovu do Libanonu, vymačkat islámákům oči z důlků, jelikož zuby jim vykopal v prvním díle. Byla to stejná ftákovina jako předtím, ale pro mě poněkud přímočařejší a atraktivnější story. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Švédi to tu rozbehli naplno. Štokholm, Paríž, Bejrút, Rijád a nejaká púšť v Jordánsku. Len škoda, že tieto atraktívne prostredia až tak na obrazovke neukážu. Možno je to aj jednoduchosťou príbehu, kde nejde o nič iné, ako o záchranu jedného dievčatka z rúk islamistov. Politické pletky v pozadí sú skôr takou omáčkou, vďaka ktorej film pôsobí ambicióznejšie. Lenže to by sme nesmeli počúvať klišé typu čo je to tá západná civilizácia a podobne. Ale všetko je v norme, Hamilton je charizmatický, akcia funguje, len ako som už písal minule, v takých Greengrassových rukách by to bolo úplne iné kafe. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Těsně před pokusem o vraždu palestinského politika je možné vidět, že jeden ze strážců v garáži nosí na krku visačku s logem společnosti Dice. Dice je švédská videoherní společnost, kde režisér Tobias Falk dříve pracoval. (Kritiq)
  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Štokholmu a Londýna aj v španielskych mestách Almeria a Granada. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama