Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Odsledovala jsem přibližně 50 minut a vypnula jsem to. Zápletka celého filmu mi nějak zůstávala ukrytá a jestli jsem to měla pochopit až ke konci filmu, tak jsem neměla trpělivost to vydržet. MCH, pro mě jediný důvod, proč jsem se na to vůbec dívala, tam skoro nebyl a zbytek hereckého obsazení bylo tragicky nesympatické (v čele s Dane DeHaanem, proč je v současnosti tak populární mi uniká). 2* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jsem velká fanynka filmů natočených podle skutečných událostí nebo životopisných filmů, které jsou vážně dobře natočené a tenhle film se mi moc líbil. Bylo zajímavé vidět Daniela Radcliffea v jiné roli než v roli Harryho Pottera, ale zvládl to zcela perfektně, navíc mě až překvapilo, že hraje homosexuála a že je ve filmu tak "odvážný". ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Toto mne velmi potěšilo. Hurá do boje s rigidním školním systémem! Stejně nechápu, na co by spisovatelé a básníci potřebovali školu. Od jednoho čsfďáckého kolegy jsem se kdysi dozvěděla, že jsem ve svých komentářích moc smířlivá. Tentokráte tedy kruh poruším a vzkazuji těm, kterým beatníci nic neříkají a ještě tím machrují v komentech jako by se bylo čím chlubit. Postavte se před zrcadlo a opakujte: "Jsem hloupý literaturou nedotčený ignorant." Nejméně desetkrát, prosím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bítníci asi nebudou generací pro mě. No co asi, spíš vůbec. Vždycky, když jsem se s nimi setkal, tak jsem byl otrávenej z toho jejich, podle mě, nesmyslného chování, které mi přišlo místy úplně absurdní. Nevím, co se jim tenkrát honilo v hlavě, ale válka to nejspíš nebyla. Chlast a experimenty s drogami uzpůsobené inteligencí, která už hraničí s možností normálního života, tady tento film ukazuje opravdu pěkně. Filmařská stránka se mu vytknout rozhodně nedá. Ale já jsem byl úplně mimo ty jejich debaty. Podle všeho by takový bítník mohl být klidně i místní opitka, který sedí nad kořalou, rozjímá nad životem a přemýšlí každý druhý den, kdy měl špatnou opici, jak se zabije, aby po něm zbyla alespoň ta vzpomínka. Jenže ten to alespoň myslí upřímně. Tihle kluci byli jenom nevybouření a nevěděli pořádně, co chtějí. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, s klasickým zaujetím vůči Beat generation dávám pět hvězd. Zase na druhou stranu, nejsou nezasloužené. Ginsberg i Carr skvělí, jen můj oblíbenec Kerouac teda nic moc. Jsem jednou rád taky za nějaký faktický film, než zpracování konkrétního díla. A postrčilo mě to k přečtení Kvílení v originále. Co chtít víc. The day Amanda came. PS: Číst tady skoro v každém komentáři o "Harry Potterovi", to jako vážně? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme hraje David Cross Ginsbergovho otca Louisa. Vo filme I'm Not There (2007) si tento herec zahral samotného Allena Ginsberga. (Saraswati)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York. (Terva)

Reklama

Reklama