Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

Botič 

všechny recenze uživatele

Kill your darlings je milostným dopisem o jedněch hodně divokých začátcích pro autora, který si jej nebude moci nikdy přečíst. Divoká, energická a nafoukaná podívaná poháněná jazzem, vzdorem a chtíčem vymanit se nejenom vůči okolí, ale zároveň se vymezit vůči sobě samotnému. Krokidas, v tomhle trpkém a upřímném coming-of-age filmu, po Faulknerovsku zabíjí své miláčky a nechává žít jejich zidealizovaný obraz, ale na celovečerní debut dobré, hodně dobré. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Další příklad, že film s Allenem Ginsbergem prostě nemůže být špatný. Daniel Radcliffe se sice nepřestává snažit, ale na Dane DeHaan jentak někdo nemá, ale vlastně celý herecký ansámbl je fajn a společně funguje, jen Kerouac by mohl být trochu výraznější a Michael C. Hall je zase správně stalkersky creepy. Navíc potěší dobový i nedobový soundtrack v zásadních scénách s M83 a TV On the Radio. ()

Reklama

Moena 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, s klasickým zaujetím vůči Beat generation dávám pět hvězd. Zase na druhou stranu, nejsou nezasloužené. Ginsberg i Carr skvělí, jen můj oblíbenec Kerouac teda nic moc. Jsem jednou rád taky za nějaký faktický film, než zpracování konkrétního díla. A postrčilo mě to k přečtení Kvílení v originále. Co chtít víc. The day Amanda came. PS: Číst tady skoro v každém komentáři o "Harry Potterovi", to jako vážně? ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si takové veselé skutečnosti. Mnoho mých oblíbenců během svých krušných nulových začátků v, cituji "nejhřejivějším domově filmových fanoušků v naší galaxii ;-)", jak mi napsal sám ó veliký ČSFD Poser, který evidentně netuší, že emotikon nenahrazuje interpunkci a totálně nevychovaně, mně, polobohovi a frajírkovi na entou, přisprostle tyká, kripl... kurva, teď jsem ztratil nit. Tak tedy znovu. Všiml jsem si takové veselé skutečnosti. Mnoho mých oblíbenců během svých krušných nulových začátku v, cituji "nejhřejivějším domově filmových fanoušků v naší galaxii ;-)", psalo prvotní komentáře plné informací, pocitů, mínění, emocí, včetně hlubokých filosofických přesahů a psychologických rozborů, smyslu bytí a existence vesmíru nevyjímaje. Ale postupem času zpychli a když si nahrabali dostatek uživatelů, co jim věnovali body, začali na to mrdat a komentáře omezili na krátké a dementní "jo bylo to dobrý" žblepty. Uznávám, že občas je to potřeba. Člověk by rád okomentoval a zhodnotil film, ale nadměrné užívání drog mu znemožní standardně využívat mozek a proto raději zvolí osvědčenou klasiku. Dnes ji volím i já. Jistě, sice se moje komentáře prakticky nikdy netýkaly filmu samotného, protože si tady jen lečím komplexy z malého ega, konta a péra, ale vždycky měly v sobě ukryté nějaké to poselství, které dávalo feťákům naději na novou dávku. Bohužel, dnes se mi nechce psát nic dlouhého a bezvýznamného, proto bych tedy k tomuto filmu rád napsal: jo bylo to dobrý. Muck. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Od Kill Your Darlings jsem asi čekal poněkud víc. Po herecké stránce se jedná o dobrý film, dokonce i vizuál se povedl a hudba sem vcelku sedí, přestože se po hudební stránce nejedná o nic moc výrazného. Ale film jako celek v mých očích prostě moc nefunguje. Děj na mě po většinu filmu působil nezajímavě až vyloženě nudně. Na Beat Generation je tu pohlíženo spíš povrchně, stejně jako na hlavní postavy. Užívání drog, homosexuální vztahy a vražda Davida Kemmerera tu sice ukázány jsou, ale ideály této "generace" tu jsou buď misinterpretovány nebo tu nejsou ukázány vůbec. Jako životopisný film Kill Your Darling rozhodně selhává. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme hraje David Cross Ginsbergovho otca Louisa. Vo filme I'm Not There (2007) si tento herec zahral samotného Allena Ginsberga. (Saraswati)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York. (Terva)

Reklama

Reklama