Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (581)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Štěstí je krásná věc, ale prachy si za něj nekoupíš. Levná pracovní síla, kradení nápadů a patentů ve světě, přísný dozor komunistické strany atd... to je mix substancí díky kterému se ČLR stala ekonomickým tygrem. A zatímco by nejeden stát měl být před tygrem na pozoru, leze k němu do klece a servilně ho drbe za uchem. To se týká i filmu a tak vznikají takovéto bizardnosti. Nevím jestli Damon a Dafoe neměli doma na složenky, každopádně odjeli do daleké Asie chytat s Číňany na Velkou zeď Pokémony. Uvidíme vše, šípový útok, ohnivý útok, jestřábí útok, dokonce útok střelným prachem. Nebude chybět ani jiskření mezi Damonem a šikmookou Tian Jing samotnou generálkou všech modrých i červených. Čína totiž brání celý svět před obrovským nebezpečím a měli bychom jí být vděční. Nakonec ale musí stejně pomoci Amík aby hlavní Žlababa dostala co proto. No a jestli mrtvé Pokémony začali jíst (zesnulý princ Philip prý jednou v Číně utrousil, že Číňan sežere vše co má nohy pokud to není židle) nedivím se, že tu máme coronu. Pche kdepak netopýři nebo luskouni... ! Dávám za jeden šíp a honem pryč od tohoto Čína / USA / Hongkong / Austrálie / Kanada - filmařského přátelství ! * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Samotný snímok bol spočiatku prezentovaný ako historický film, čo značne zmiatlo očakávanie diváka. A tak ma vôbec neprekvapuje hodnotenie na úrovni 60%, lebo toto rozhodne nie je Trója, ani Gladiátor, v čo zrejme mnohí dúfali. Čínsky múr bol v podstate iba využitý ako zásterka pre fantasy príbeh s monštrami, čo mi z pohľadu veľkej histórie veľkého národa, príde ako značne nevyužitý potenciál i akási forma, použijem veľmi silné slová s nadsázkou - prejavu neúcty. Nečudujem sa teda, že sú mnohí viac menej sklamaní, pričom by ma naozaj zaujímalo, ako by tento mdlý príbeh bez nápadu, dopadol bez Matt-a. U mňa je to tak pol napol. Bolo sa načo pozerať, nenudil som sa, no na riť som rozhodne nepadol. Tretia na hrane ... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $45,540,830Tržby Celosvetovo $334,933,831Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,111,088Tržby za predaj DVD v USA $5,154,193║ No tie príšerky ma fakt zaskočili, netušil som že sa to bude uberať až tak smerom k fantasy. Osobne som dúfal, že to bude skôr niečo dôstojnejšie o veľkom čínskom múre. Takto to je len laxné tuctové fantasy, ktoré pripomína uletenú "všestrannosť" Paul W. S. Andersona (Pompeje, Traja mušketieri). Našťastie ale Zhang Yimou je ale zručnejší režisér a dokáže sa aspoň vyhrať s vizuálom. Proste film kde sa zas pekne vybláznili kostyméri, akcia taký guláš ale újde, trikovo znesiteľné. /50%/ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|68%| Viděno v kině (2D s českým dabingem). Původně jsem návštěvu velkého plátna neplánoval, ale nakonec jsem se bezmyšlenkovitě rozhodl, že se do toho pustím. Trailer mě moc nezaujal, podobné typy filmu např. Pompeje nevyhledávám. Je to takový typ moderních přeefektovaných filmů. Při od chodu z kina jsem ale měl vcelku pozitivní pocity. Zas tak zlé to nebylo. Dokonce jsem cítil, že to mohlo být ještě lepší. Digitální scény, efekty – to vše zde bylo, ale v rozumné míře – tak jsem to alespoň cítil. Bylo to pěkně natočené, hezké prostředí, první začáteční velké střetnutí s monstry bylo asi nejlepší. Pak už to moc nepřekvapilo a finále bylo už výrazně slabší. Sice se to furt drželo stejným stylem, ale už mě to tolik nebavilo. Scénář a příběh – to vše je moc jednoduché a snad každý čin postav jsem snadno předvídal. Kdyby se tyhle všechny prvky trochu vyladily, bylo napínavější finále a lepší příběh, mohl by to být minimálně o třídu lepší film. Ale jinač si stěžovat nemůžu. Na to jedno shlédnutí, to bylo až moc dobré. Hudba byla rovněž slušná. Matt Damon mě zde oproti slabému poslednímu Bourneovi docela bavil, stejně jako většina čínských herců. Pedro Pascal mě moc neoslnil, ale Willem Dafoe zde byl už úplně zbytečný. Nic zásadního filmu nemůžu vytknout, rád bych dal tu čtvrtou hvězdu, ale přesto mě to až tak moc nepohltilo. Někdy si to možná ještě jednou pustím. Nadprůměr to v každém případě je. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale mně se to líbilo. Samozřejmě pominu čínskou propagandu, která by měla svět děsit. Svět, který je prezentován jako zlý, chamtivý a toužící jen po penězích a majetku. Když Tian Jing říká, že nezná svět za zdí, Damon jen odpoví, že silní si berou vše. Také Číňané bojují o něco víc, než jsou jen peníze, jak se však nakonec ukáže, i bílí barbaři nemusí mít na prvním místě pouze majetek... Osobně jsem si film užíval jako zajímavý historický dokument o zbraních a taktice boje, byť si nejsem jistý, zda Číňané zrovna používali římskou želvu...Vytříbená vizuální stránka, šlapající hudba, bitva, vetřelci i s královnou, dobrodružství. Jistě, žádné velké zápletky, jednoduchá dějová linie. Jenže to dnes většinový divák čeká, ne? Jestli tohle někoho nudilo, pak neviděl žádný sovětský zadumaný film... Od Zhanga mám ovšem nejraději skvostný Klan létajících dýk. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme je zobrazené použitie teplovzdušných balónov. Prvá písomná zmienka o ich použití však pochádza z Francúzska, konkrétne z roku 1783, čo je takmer 700 rokov po období, v ktorom sa odohráva dej filmu. (MikaelSVK)
  • Matt Damon (William) a jeho rodina strávili takmer pol roka v Číne kvôli natáčaniu. (belinko)
  • Natáčení začalo 30. března 2015. Většina filmu se natáčela v Číně, zbylé scény na Novém Zélandě. (cihlenka)

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama