Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adele (Kate Winslet) před časem opustil manžel a ona se z toho dosud nevzpamatovala. Místo toho, aby se starala o svého třináctiletého syna Henryho, pečuje on o ni. Rozpad manželství navíc prohloubil její uzavřenost, úzkostlivě se proto vyhýbá styku s okolím. Výjimkou jsou jen pravidelné výpravy pro zásoby do blízkého supermarketu. Při jedné z nich se seznámí s Frankem (Josh Brolin), který ji dost nesmlouvavě požádá o pomoc. Frank právě uprchl z vězení, během útěku se zranil, a proto hledá dočasnou skrýš, alespoň než se přežene první vlna pátrání. Vyděšená Adele ho vezme k sobě domů a snaží se mu ve všem vyhovět, jen aby jí nebo Henrymu něco neudělal. Postupně se ale odhaluje, že pod drsnou slupkou zločince se skrývá tragický příběh chlapa, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti, a Frank začne Adele postupně ukazovat i svou pravou tvář. A žena, která si podvědomě naplánovala, že zbytek života prožije v zoufalství, najednou pocítí záchvěv štěstí, naděje a lásky. Uvědomí si, že se má o koho opřít, byť je to zločinec na útěku. Otázkou je, zda jim to může vydržet déle než jeden prodloužený víkend na konci léta. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (387)

charlosina 

všechny recenze uživatele

Herecká plejáda těch nejlepších - všichni tři excelujou, i když uznávám, že pro Joshe Brolina a Kate Winslet mám slabost. A na nich to celé stojí - svým výkonem dokážou vytvořit vypjatou atmosféru v situacích, které si to žádají, sexuální napětí taky funguje, jsou zkrátka důvěryhodní. Alespoň první část filmu... // Kdyby to Reitman ukončil o dvacet minut dřív, udělal by lépe. Takhle pro mě Labor day sklouzává do zapoměníhodných příběhů s růžovým pozlátkem, jakých bylo už stovky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá romance od Jasona Reitmana? Proč ne? Až překvapivě povedená, ničím originální romance, která zpracovává tajné sny všech paniček nad 35 let (rozvedená matka se synem, která se straní všem obyvatelům zapadlého městečka ve kterém žije, uprchlý vězeň, který jí nejprve spoutá, pak se o ní i o syna postará a nakonec jí i pomiluje) formou, která dokáže zaujmout i pánské publikum, díky profesionální režii, který nejednou připomene poetický přístup Terrence Malicka. Herecky velice dobré, režijně výborné i přes poněkud natažený závěr, který dává až moc doslovnou, hollywoodskou tečku. Přesto moc příjemný film. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný dojem. Ovšem spíš mám tendenci kritizovat, jelikož si myslím, že potenciál tam byl obrovský. Na můj vkus až příliš nereálné a zbytečně nudné. Někdy jsem ani nepochopil smysl některých scén či postav a tak pomalé tempo se podle mě pro tento snímek nehodilo a film prostě v žádném ohledu nevynikl, přestože mohl. Jinak mě to ale po celou dobu zajímalo, neotravovalo a nemůžu říct, že se mi to nelíbilo, což je vlastně divné, vzhledem k tomu, kolik věcí mi tam vadilo. Každopádně jsem čekal víc, to bezpochyby. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Reitman umí výborně zachytit na plátně chemii mezi lidmi skrze šikovně stříhané záběry na hlavní protagonisty a jejich řeč těla. Koneckonců uměl to už v jeho dřívějších filmech - především pak v "Up in The Air". V podstatě je to i velmi podobná konverzačka, akorát o dvě dekády zpět a s tím rozdílem, že tentokrát hlavní protagonisté vědí naprosto přesně CO chtějí, v minulém filmu si na TO museli nejprve přijít. Možná tohle ubírá snímku na puncu realističnosti a lehce to padá do červené knihovny (formou zpracování a vypravovaní), avšak Brolin i Winslet mají charizma. Škoda scénáristicky předvídatelné druhé poloviny, protože počáteční konverzačka bavila velmi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa mi zdal tento príbeh značne nepravdepodobný, respektíve som mal dojem, že film si pádi dopredu príliš rýchlym tempom a vývin vzťahu týchto troch ľudí na samote tak nie je plne uveriteľný. Postupom času som sa ale naladil na výborne zahrané postavy a predovšetkým flashbacky objasnili mnohé z toho, prečo muž a žena v začínajúcom strednom veku podľahnú tak ľahko vzájomným citom. No a smerom k záveru som čím ďalej tým viac cítil, že si musím ísť skočiť do šuflíka pre papierové vreckovky a dobre som urobil. Milostná dráma klasického strihu v tom najlepšom zmysle slova a dôkaz, že sa dá aj s takto ošemetnou látkou, kedy je možné ľahko skĺznuť do pátosu a vypočítavosti, pracovať citlivo a inteligentne. Samozrejme minimálne polovica úspechu tkvie v hercoch, najmä Winslet a Brolinovi, ale mladý Gattlin Griffith sa pri nich vôbec nestratil. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (11)

  • Kniha, ktorú číta Adele (Kate Winslet) vo filme, je "Living the Good Life" od Helen K. Nearingovej a Scotta Nearinga. (Laslo)
  • Natáčelo se od 13.6.2012 do 17.8.2012 ve státě Massachusetts. (Hal_Moore)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama