Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Hriešny tanec, len namiesto tanca korčuľovanie a namiesto priemernej zápletky žiadna. Zostal len (ne)dojímavý romantický rozhádaný príbeh a ani krasokorčuľovania sa filmu nedostalo, všetko si nechali výlučne na záverečnú scénu. Bohužiaľ nakoniec nadelili aj amerického pátosu, amerických vlajok a ďalšieho klišé. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nedávali v autobuse cestou k moři, kde tomu nejde uniknout, tak bych se k tomu asi nedostal. Ale musím říct, že to byl docela pohodový film s fajnovým příběhem. Taková romantická blbůstka, která se jednou za čas dá zhltnout. Krasobruslení je kravina, ale tenhle film celkem ujde. 60% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatej film o krasobruslení, kterej dokáže i pobavit Určitě je dobře, že se to netočí jen kolem sportu, ale občas to zasáhne i do jíných žánrů. A rivalita mezi Sweeneym a Kelly tomu dodává ještě jinej náboj než kterej tvoří krasobruslařský jízdy.Ale určitý zádrhely a klišé to občas v ději má, ale neni to nic vážnýho, aby to nějak výrazně kazilo dojem z filmu. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět film o krasobruslení, je tenhle asi tím nejlepším možným řešením. Avšak jako sportovní dokumentární drama mi to trochu hapruje. Jde tu vlasně o sport? Člověk chvílemi neví, jestli ho při sledování zajímá víc příběh, romance nebo bruslení. Pravdou totiž je, že ani jednoho ve filmu není mnoho a k tomu v dosti slabé míře. Mě zkrátka mnohožánrové filmy neoslovují už kvůli tomu, že jsou mnohožánrové. Možná je to přísné, ale neztotožním se s filmem, který je tak trochu vším, ale povšechně nijaký. Dávám teda 50% = 2+/5 ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Když Nova začínala, divačky po tomto filmu šílely. Dnes už je možné v klidu konstatovat, že se jedná o velmi slabou sportovní romanci s pár povedenými záběry na ledu. Hlavní pár moc nefunguje - hlavně díky Sweeneymu a jediný herec, který zaujme je Terry O'Quinn (Ztraceni). Soundtrack je smutným svědkem nerozhonosti mezi 80. a 90. lety. Scénář psal promrzlý pisálek mezi jednotlivými svařáky a zjevně se mu do práce občas i vylily. Mistr Glaser je takový borec, že dnes už točí jen slabé tv seriály. A protože ani tehdy nezaznamenal film v USA nějaký ohlas, jde vlastně spíš o zajímavý český dobový fenomén, než o film:-) On je hokejistka, ona neúspěšná krasobruslařka, před nimi je vidina Olympiády a úspěchu - co myslíte, mají na to?! ... 30% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Oba herce trénovala Sarah Kawahara, trenérka nejúspěšnější americké krasobruslařky Michelle Kwanové. (Ded@M@tes)
  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)
  • Předtím, než Kate (Moira Kelly) a Doug (D. B. Sweeney) začnou hrát hokej, rolba čistí led. Když pak začnou, led ve stavu, jako před úpravou. (chleba24)

Reklama

Reklama