Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (835)

tron 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplne o ničom. De Palmovu verziu pokladám za takmer majstrovskú, ale tento remake (nové filmové spracovanie knihy?). je úplne zbytočný. Čo by nevadilo. Ak by to bol dobrý horor. Lenže nie je. A strašidelný, tak to nie je už vôbec. A ani desivý, znepokojivý, intenzívny, či mrazivý. Scenár je absolútne predvídateľný, Chloë Grace Moretz je mi úplne ľahostajná a Julianne Moore je pre mňa jednou z najnesympatickejších herečiek Hollywoodu. Mínusom je i aktualizovanie deja do súčasnosti. Scény, v ktorých Carrie objavuje čaro internetu (alebo sa dozvedá o existencii menštruácie), pôsobia ako keď svojho času obľúbený, milovaný a zbožňovaný Krokodíl Dundee odišiel z austrálskeho buša a uveličene kráčal rušnými ulicami New Yorku. Dám aspoň blbých 20% za drsné finále. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ten samý problém jako u originálu, čekání až na samý závěr, který byl dobrý, ale neoslnil. Hlavní postava vybrána jednoduše špatně, Carrie byla přesvědčivější v originálu. Matka byla jiné kafe a výběr byl fantastický, ale to je tak jediné. Stejně jako originál žádná sláva a zažil jsem dalších několik minut nudy, takže silné zklamání .. 2/10 = 25% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jó, puberta je sviňa. Zvlášť, když se ustavičně tváříte jako kdybyste se tři miliony dvě stě pětadevadesát tisíc tři sta osm snažili vydělit šesti sty třiceti tisíci celými pěti, když v osmnácti nevíte, co je to tampon, když vaše matka připomíná pošahanější sestru Náhlovskýho a Kill Billa, a když jediným mužem ve vašem životě je Bůh. A sviňa může být i remake. Obzvlášť, když jen slepě kopírujete a sami tomu nepřidáte víc než nic. Mám za to, že Štefan King si Kimberly na Facebooku mezi přátele nepřidá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po pravdě jsem nečekal vůbec nic, ale dostal jsem docelo dost. Na rozdíl od idiotskýho remaku z roku 2002 se tento ještě v rámci možností vydařil. Teda ne, že by to nebyl kapku zbytečnej film, ale po pravdě u kterýho remaku to tak není? A tenhle má aspoň nějakou kvalitu i když víc si to užije ten kdo původní Carrie neviděl. Tohle je totiž totálně obšlehnutá kopírka původní verze, takže pokud jí znáte nazpaměť budete předem vědět co se bude dít i jak to skončí. Horor to samozřejmě není o nějakým strachu se mluvit nedá, ale bylo by trochu nefér to filmu vyčítat, protože původní Carrie u mě taky zrovna horor moc není i když uznávám, že tu dobovou atmosféru ve který vznikla napodobit nelze. Jinak co se castingu týče tak obsazení samotné Carrie opravdu není moc šťastnou volbou, ale i když Spaceková nebyla na rozdíl od Moretzové úplná krasavice, tak vyložená šereda taky ne. Je fakt, že pár scén mi přišlo zbytečných (porod na začátku, auto napraný do benzínky, debilně zpomalený rádoby cool 3D efekty) a jeden dialog je vyloženě WTF (zabila jsem svoji matku a teď jí chci zpátky) ale po pravdě čekal jsem to o dost horší. Julianne Moore roli šílený matky uhrála z přehledem a se ctí a prostor měla tak akorát v tomhle směru fakt těžko něco kritizovat, protože je to fakt docela věrná kopie toho původního filmu a je na vás či to přijmete nebo odmítnete koncept jako takovej. Jak už jsem uvedl trochu zbytečnej film to je a nic novýho nepřináší, ale mě nijak neurazil a domnívám se, že i když kvalit původního filmu nedosahuje, tak ostudu mu rozhodně nedělá.50% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Jsem zklamaný. A jsem zklamaný zejména z režie a scénáře. Protože i kdyby se všichni herci stavěli na hlavu, hovna co vypouštějí z pusy budou stále hovna, budou vypadat jako hovna a i smrdět jako hovna. Režisér se navíc ani moc nesnažil je nějak maskovat. Třeba za miniaturní hromádky hlíny po miniaturních krtečcích, nebo zvratky kočičích chlupů..... Myslím, že i kdyby se snažil mnohem více, stejně by mu to nepomohlo. Žijeme totiž v pěkně zasraný době, takže má většina z nás s hovnama a sračkama spoustu zkušeností a pozná je, i když se je někdo snaží maskovat. Za snahu těch několika herců dávám 2 slunce. Jinak by to byl parádní odpad. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Součástí reklamní kampaně se stala webová stránka www.findcarrie.com, kde si lidé mohou prohlédnout dům z filmu. (Cheeker)
  • Keď sa Carrie (Chloë Grace Moretz) na konci filmu kúpe vo vani od krvi, ťahá kolená k sebe a začne plakať, má veľa krvi na ľavej paži. Na to sa záber zmení a zobrazí ju s oboma rukami čistými. (De Large)
  • Druhý film Chloë Grace Moretz (Carrie), v ktorom má prvý raz v živote menštruáciu. Prvým bol Movie 43 (2013). (De Large)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama