Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to ani trochu strašidelné, ale sleduje se to překvapivě příjemně. Sám se tomu svému vysokému hodnocení divím. Je to tak trochu čtyřhvězdička proti své vůli (nakonec změněno na tříhvězdičku, přotoče ty čtyři hvězdy vysílaly jiné signály, než jsem zamýšlel :-D). Nová Carrie je explicitnější a zhuštěnější, nesnaží se překvapovat něčím, co každý předem ví. Chytré to je, jak jen adaptace Kinga být může - tedy vzhledem k celkové schematičnosti a přehnanosti to nepůsobí nonstop vyloženě debilně, i když přepjatost je teda značná. Nejdřív mi vadilo extrémně přepálené záporáctví osazenstva školy a vlastně všeho, ale kdybych se vydal touhle cestou, musel bych film odsoudit z fleku - takhle ho řadím mezi zábavné jednohubky, které svou zpatlaností pobaví a neurazí... leckdy trochu mimo svůj záměr, kdy se bavím tím, co mělo být strašidelné. Trochu zbytečný remake, v němž potěší leda Kamil Střihavka v roli Julianne Moore, ale opět - rozhodl jsem se tyhle základní potíže přehlížet. 3 a 1/2 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Súhlasím, že na pôvodnú verziu so Špačkovou to nemá, ale aj tak som s týmto spracovaním spokojný. Utvrdilo ma to v jednom. Chloë Grace Moretz je vychádzajúca herecká hviezda, o tom už nemám žiadne pochybnosti. Má všetky predpoklady na to, aby raz natočila film, z ktorého padnú všetci na zadok. Má len 16 rokov a na konte už niekoľko skvelých filmov. A určite to nie je len tým, že má šťastie na dobré ponuky. Aj tu potvrdila svoje herecké nadanie, bez nej by táto verzia Carrie určite zapadla prachom, podala tu skvelý výkon. Niekto by snáď mohol namietať, že výber hlavnej hrdinky nebol práve najšťastnejší, veď Carrie v originály nebola tak pekná a príťažlivá, ale podľa mňa to nie je dôležité. Aj pekný človek môže byť neobľúbený a terčom rôznych posmeškov pokiaľ je čudný. Špačková sa pre rolu Carrie narodila, nikto ju nemôže tromfnúť, ale jej ďalšie filmy až tak neohúrili. U Chloë Grace Moretz to platí opačne, zvládla Carrie a aj veľa iných filmov. S finálnou scénou som bol tiež spokojný. Škoda tej celkovej atmosféry, mohlo sa viac popracovať na psychológii a bode zlomu hlavnej hrdinky. Film by mal určite väčší úspech, ale aj napriek tomu, za pozretie rozhodne stojí. 80/100 ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľný zážitok. Kimberly Peirce vzala to najlepšie z predlohy, vypožičala si pár nápadov z prvej adaptácie a doplnila o pár vlastných. Dej zasadený do prítomnosti dáva zmysel, výraznejšiu vernosť Kingovej nemožno upierať a už len kvôli vynikajúco natočenému a vygradovanému finále má táto verzia zmysel. Možno to nie je klasický horor, ale to nebola ani kniha. Výraznejšia výčitka tak môže byť adresovaná snáď len castingu hlavnej postavy, ale nakoľko sa šikana skutočne neodvíja len od vzhľadu, u mňa padá aj táto. Patrične retro a pritom aj dostatočne moderné spracovanie, ktoré ma držalo od úvodu do konca. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Od plné palby zrazuje alternativní blu-ray konec a tak nějak tuším, že závěrečné moralizování by se mi oproti scénce ve špitálu pozdávalo mnohem víc. No ale jinak "TY VOLE"! Výchova teenagerských středoškoláků (s vlohami pro paranormálno) v Americe nebyla coolovější od Fakulty, a to už je co říct! Knihu jsem nečetl a originál neviděl, ale takhle napnutej sem se v souvislosti s tématem cejtil naposledy snad v době, kdy Frodo Pytlík fightoval s dehydratovanými emzáky! Jako bonus divák fasuje parádní Chlöe, třešničku na dortu obstarává démonická Julianne Moore. Zbytečný remake my ass: vybodňete se na předsudky, sežeňte si kýbl pop-cornu a hurá za zábavou! P.S. Osobní rekord v počtu výkřičníků na koment! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže aktuální stav dnešního Hollywoodu je takový že jedna odhalená bradavka je nepřípustná, 2 tisíce litrů krve nevadí. Ne, že by tedy tento remake byl nějakou hrůzostrašnou násilnickou oázou. Ono to jen tak vypadá, kamera před násilím uhýbá seč ji síly stačí a pro udělání obrázku stačí již scéna ve sprchách, kde jsem se divil že se ty holky nesprchují v ručníku. Pro mě je tohle zcela uprděná dětinsky dostupná verze, které by originál pěkně vyliskal a ještě by ji nechal za trest klečet v koutě. Tenhle zbytečný remake určitě nebrat! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • V úvodu filmu, kdy matka (Julianne Moore) porodí Carrie (Chloë Grace Moretz), Carrie nemá pupeční šňůru. (Twyer)
  • Když se snaží Billy Nolan (Alex Russel) a Chris Hargensen (Portia Doubleday) odjet z maturitního plesu, je jasně vidět, že je jejich Pontiac 1971 GTO zablokován parkujícími auty, přesto však v navazující scéně bez problému odjíždí. (Ficik)
  • Když na začátku filmu Carrie (Chloë Grace Moretz) sedí ve sprše na zemi a chytne modrou sukni učitelky zkrvavenou rukou, otisk dlaně je nezřetelný. Později v kanceláři je ale mnohem výraznější. (Geriel)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama