Reklama

Reklama

Oko dravce

  • USA Eagle Eye (více)
Trailer 5
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA / Německo, 2008, 118 min

Režie:

D.J. Caruso

Kamera:

Dariusz Wolski

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Billy Bob Thornton, Ethan Embry, Michael Chiklis, Anthony Mackie, Fahim Fazli, Cameron Boyce, Marc Singer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladík Jerry Shaw přijíždí na pohřeb svého bratra Ethana, dvojčete, který byl poručíkem americké armády. Po pohřbu Jerry zjistí, že mu záhadně na bankovním účtu přibylo 750 tisíc dolarů a poté ho v jeho bytě překvapí dodávka několika krabic plných zbraní a dusičnanu amonného. V tuchvíli mu zatelefonuje neznámý ženský hlas varující ho, že bude do minuty zatčen FBI. Jerry nestačí utéct a je skutečně zatčen agentem FBI Morganem. Do výslechové místnosti mu znovu zavolá stejný ženský hlas, který mu sdělí instrukce k útěku a Jerrymu se podaří utéct. Díky instrukcím se setkává s mladou matkou Rachel Hollomanovou, kterou stejný hlas vydírá, aby plnil její instrukce, jinak zabije Rachelina syna Sama. Jerry a Rachel se vydávají na útěk před Morganem a tajemný hlas jim na útěku pomáhá např. řízením dopravních světel. Ve Washingtonu mezitím agenti Pérezová a Bowman pátrají po příčinách úmrtí Ethana Shawa. Zjišťují, že Ethan monitoroval inteligentní superpočítač ARIIA, který se však poté, co armádní velitelé neuposlechli jeho rozkaz a díky tomu dopadla vojenská mise v Pákistánu neúspěchem, rozhodl, že bude chránit národní bezpečnost na vlastní pěst a odstraní pro sebe nepohodlné osoby - první z nich byl Ethan... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Akční to asi bylo, ale jinak slátaná slátanina :-(
A už mě asi fakt dost uráží, jak to Holýdřevo zbytečně se vším přehání. Jako by nestačily trochu reálnější akční situace. To může nadchnout leda nevzdělance.
Jo, vzdělání je dobrý. Pak není třeba mobil rozbíjet nebo z něj vyndávat baterku, když chci domluvit nějaké teroristické spiknutí, stačí ho přece vypnout (a dokud ho "něco" nezapne zevnitř (vir), je to v cajku). Mobil, ve kterém neběhají elektrony (proud), nemůže mít fungující operační systém a bez něj se nemůže nic přenášet. A to ani bez vědomí majitele. Přece. Že ... Ať mi někdo ukáže zařízení, které z mého vypnutého mobilu někam přenese, jak tady nahlas nadávám.
To je jako ty vyděračské maily, kde mě natočili u sledování porna u počítače, ve kterém nemám kameru (:-))))))))))))))))))
On i ten scénář si dělá srandu z inteligentních lidí. Proč bych se snažil o tak komplikovanou pomoc při úniku, když by s těmi prostředky, co jako henta UI měla, stačilo přece zahlušit všechna zařízení FBI a našli by prd. Například.
Spousta zařízení je schopna provozu po síti, asi i nějaký jeřáb na skládce, ale pochybuji, že by byl jen tak v noci ve stavu stand-by. Takže by tam musel nejprve někdo dojít a zapnout ho, aby se pak připojilo ovládání na síť.
Taky že by bezpečnostní služba pustila do skenneru zavřený kovový kufřík ...
A co "selektivní" výbuchy několika izolátorů na +- 440 kV vedení dlouhém určitě několik desítek km (mil)? To jde určitě na dálku zařídit, jen pokud se pohybujeme v říši Rákosníčka nebo máme pod kuratelou Supermana, případně Ivánka. I když, kdo ví, co už v Sovětském svazu všechno dokázali, když se dokázali schovat i před celým světem do říše pohádek!? .-) Kamžto zjevně patří i tento pokus o konspirační akčňák.
Atd. atd.
Moje inteligence je přímo na...píp..ná. (:-(((((((((((((((((

playboxguest

playboxguest (hodnocení, recenze)

Náhodou jsem to koupila s dabingem, s tou Rosario to snad ani nemyslej vážně, jak kdyby jí jebla včelka Mája :-D

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

fajna hudba a ma to aj akčnosť, kurňa len aby tak doba fakt nepokročila inač sme v háji :)))

jprmusic

jprmusic (hodnocení, recenze)

Hi-tech thriller ? No možná ano , ale ve srovnání například s Enemy Of The State je to opravdu sloboučký. Steven S. už zdá se produkuje kdeco a ( prosím za prominutí ) Shia LaBeouf je jako akční hrdina přesvědčivý asi jako Christian Slater. Ono je to nepřesvědčivé tak nějak celé .....

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

trapné jsou ty vaše poznámky, např. mohl napsat v zaměstnání, škole, kavárně.. ale vám to asi nedochází, opět má někdo patent na rozum

MicRei

MicRei (hodnocení, recenze)

Po zhlídnutí Filmu jsem zahodil telefon a rosekal počítač.Udělejte to taky!!!

deedee34

deedee34 (hodnocení, recenze)

Tak Michelle Monaghan si mě získala těmi meziplyny s Cayennem. Ta tomu autu dávala víc do těla než Walter Rohl. Super, na to že občas zapomene na spojku.

Bart16

Bart16 (hodnocení, recenze)

Tak tohle mě opravdu zklamalo,i když jsem nakonec dal průměrné tři hvězdičky.Film se tváří,jako kdyby šlo o neskutečnou akční pecku ve stylu Nepřítele státu(inspirace je očividná).Ve skutečnosti se jedná spíše o akční sci fi thriller pro náctiletou mládež u které určitě boduje Shia LaBeouf.Akční scény jsou průměrné a většinou jsou počítačem dělané,co jim ubírá na atraktivitě:-(

viperDavid

viperDavid (hodnocení, recenze)

Hodnotim na 5* a proc ? umela inteligence, to je to co me laka od mala a lakat bude. Nerikam, ze to neni prostoduche, ale uz za propracovanost si tento film ziskal mou naklonnost.

Rodriguez8

Rodriguez8 (hodnocení, recenze)

Řekl bych ze Caruso před napsáním scénáře skouknul filmy:Nepřítel státu a Terminátor ale to vůbec nevadí film se poved .

Monyfik

Monyfik (hodnocení, recenze)

Tahle zamerikanizovaný a naivně počítačový film by se spíše hodil do tv nova než do kin.....Bijíce se do prsou jsme nej........

hrona

hrona (hodnocení, recenze)

Ne moc podařený biják, chybí tomu rozumný děj, ze začátku jsem měl pocit, že budu mít co dočinění s podobnou podívanou typu ''Nepřítele státu'', avšak po prvních scénách, jsem byl dosti zklamán. Bohužel tento pocit vydržel až do konce.

ghatos

ghatos (hodnocení, recenze)

Hrozní herce, (nechtěně) směšné dialogy, totálně debilní děj....a ten závěr....ne, takhle fakt ne! Musel jsem se hodně přemáhat abych dal aspoň jednu * , tu jsem dal za to, že režisér je podle mě pankáč, který chtěl natočit parodii.

Jaffa

Jaffa (hodnocení, recenze)

LUXUS další Spielbergova teorie,která má něco do sebe.V tomdle přeelektrizovaném světě to je čím dál nebezpečnější.

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

Dragic: Mám strach, že jednou otevřu schránku a tam bude Oko dravce.

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

oh yeah, tadle pasáž mi na tom vadila asi nejvíc, absolutně dementně popřené fyzikální zákony

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

VELMI MALÝ SPOILER: To s těmi stožáry je úlet roku, wtz :-) Ale stejně musí být zajímavé být elektrikářem v USA - že tam nemají pojistky, to už z filmů víme dávno, ale že tam nefunguje ani krokové napětí, to jsem do dob Eagle Eye netušil :-)

Dragic

Dragic (hodnocení, recenze)

Bacha na spoiler... Od zhlédnutí tohoto filmu se opravdu bojím chodit pod sloupy elektrického napětí. Člověk nikdy neví kdo je totiž může hacknout. Mám strach i z jeřábů. To víte hackeři jsou potvory a já mám strach, že mě cestou domů autem nějakej ten jeřáb chytne a hodí z vejšky do řeky. Ale ještě větši strach mám, že ten jeřáb přijede až k mýmu domu a ramenem mi projede celým bytem. Musím bejt hodně opatrnej. Šance je totiž vysoká. Stejně jako že sejmu policajta a v jeho uniformě se dostanu až k prezidentovi s bouchačkou v ruce...

T2

T2 (hodnocení, recenze)

podarilo sa pozrieť ale spokojný nemôžem byť, je to len priemer

ca5per

ca5per (hodnocení, recenze)

Pamatuji si na nekolik konspiracnich filmu, ktere nemeli ani zlomek efektu jako v tomto .. "počinu". Narozdil od Carusova filmu me vsak necim zaujali. Oko dravce me zaujalo pouze svou "americkou" blbosti. V zadnem pripade nepatrim k onomu hykajicimu davu - "za vse muze USA", ale pokud by toto melo jakymkoliv zpusobem demonstrovat mentalitu americanu, tak ja nevim co budu muset udelat, ale asi se k tem levicakum pridam. Tak pitoma zalezitost se jen tak nevidi (i kdyz v americke produkci dnes a denne).

deblasco

deblasco (hodnocení, recenze)

eagle eye... wtf... hm... akoze technologicky nadupana spionazna drama... tak sa to akoze zacina... a vyvinie sa to v umelu intelygenciu... :-S ani sci-fi ani thriller ani drama ani komedia... taky ani-film... o vsetkom a o nicom... ide ide ide a zrazu bum, za 5 minut vyvrcholenie a koniec... ze co!? hm... u mna zial podpriemer... Enemy of the state je rozhodne lepsi film s touto tematikou... aj herecke obsadenie ma lepsie... celkovo som sklamany z tohoto filmu... mozno mi ho moc ospevovali ja neviem... ale imho krepost... 40% za zopar peknych vybuchov je max co si zasluzi... tie maju spravit dojem rychlej a dobrej akcie... Caruso ma imho problem fungovat aj s mobilnym telefonom tak si komplexy vybija filmovanim hi-tech filmo ale chyba mu nieco na to... a to nieco je aspon bledomodry sajn o technike a tym padom chyba üveritelnost / predstavitelnost" tohoto filmu... asi tolko... z mojho uhlu pohladu ani neodporucam a povazujem cas straveny pozeranim za stratu casu... hawk...

Romin123

Romin123 (hodnocení, recenze)

typická verze popcornové zábavy, ale opravdu skvělých prvních 45 minut, po zjištění veškerého tajemství ztrácí sílu přitáhnout diváka 4/5

Banan121

Banan121 (hodnocení, recenze)

Film je vizualně supr, ale prostě- je to blbost. Aby všechno ovladalo nějaky Eagle eye, tak to snad ne!!! Na tohle radši zapomenu a pustim si znova terminatora

subjektive

subjektive (hodnocení, recenze)

Nevravím, že si to treba kúpiť na DVD a na BLU-RAY. Ale ako akčný film na jedno-dve pozretia je to na 5*.

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Myslím, že u snímku, v němž se objevuje každou lichou sekundu fyzikální a každou sudou logický nesmysl, se skutečně nemusíš obavat, že by se něco podobného mohlo stát třeba tobě :-)

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

dasli z filmu o kterym kdybych mel premyslet zda je to mozny, tak vypinam pocitac a stehuju se zptaky do lesa

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Praštit, či nepraštit kladivem?

Praštit, či nepraštit kladivem?

30.09.2008

Marvel teda umí překvapit. Když jsme naposledy psali o komiksové adaptaci Thor, ve které je student Donald Blake vlastně převtělením vikingského boha a používá k boji se Zlem své magické válečné… (více)

Reklama

Reklama