Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (202)

Junglista 

všechny recenze uživatele

Co se to stalo s francouzskou komedií? Já vim, zlatý časy sou v pr...yč. Kolikrát už sem tenhle scénáristickej mustr viděl? V dnešní době je to bohužel zápor, nevidim žádnej smysl, proč to bylo natočený. Na to, že si to řiká komedie, tak sem se od srdce zasmál pouze 3x. Ani Jean Reno to nezachránil, ale to neni jeho chyba. Můj dojem jakž takž zachraňuje překrásné dámské obsazení. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přílišná sázka na jistotu. Na filmu si takhle v podvečer když v televizi nic není určitě pochutnáte, ale nebudete mít potřebu si jej zopakovat. Jean Reno je natolik zkušeným hercem, že svou roli zvládá samozřejmě na jedničku. Z Oui, šéfe! šlo určitě vytřískat mnohem více legrace. PS: Samozřejmě celý film vykrádá ve své podstatě Ratatouille. ()

Reklama

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nečakajte bláznivú francúzsku komédiu na aké sme zvyknutí s Funesom. Skôr ide o oddychovú komédiu, ktorá nikoho neurazí. Na výkony Renoa s Younom sa dobre pozerá. Príjemná francúzska oddychovka. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Jacky to bere docela hluboce, ale není to až takový terno.Chef s Favreauem je více od srdce. Tam jsem měl pocit, že je to film o jídle. Oui, šéfe je spíše o makromolekularní psychoze a změny kvalitní gastronomie, byť francouzské, v totální výsměch dobrému jídlu. Na co proboha musí dělat malý kostky, kde je extrakt z kachny s nějakou další hovadinou a u toho musí vyfukovat moc dusíku? Na hlavu postavené. Je to taková klasická francouzská komedie, která toho moc nedá a naštěstí při kratší stopáži moc nevezme. A taky jsem doufal, že si Grande Lagard zaslouží hvězdičky čtyři... alespoň ty filmové. A ani toho jsem se nedočkal ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Typicky francouzská pohodovka o jídle, posedlosti jídlem a kuchařích. A taky o rodinných trampotách s finále, které svou kompletní happyendovostí strčí do kapsy všechny pohádky. Humor šlape, tempo taky, vše je na svém místě, vše má typicky francouzský šmrnc. V podstatě je to klasický francouzský recept na komedii pocházející nejspíš tak z osmdesátých let. Vymakaný, časem ověřený. Bylo opravdu příjemně strávených devadesát minut, ale přesto, nebylo to nic tak převratného, že bych si to někdy musel zopakovat. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Premiéra snímku proběhla na festivalu Berlinale 2012. (Krissty)
  • V Polsku je snímek uváděn pod názvem Faceci od kuchni, což lze přeložit jako „Kluci z kuchyně“. Španělští diváci zase do kin půjdou na El chef, la receta de la felicidad, tedy „Šéfkuchař, recept na štěstí“. (Beer Ceps)
  • Michaël Youn musel kvůli natáčení absolvovat kurzy vaření. Jeanu Renovi naopak stačila jen návštěva kuchařské školy Alaina Ducasseho, aby se naučil, jak se kuchaři pohybují, jaká mají gesta a jak se k vaření staví. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama