Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka, kterou musím co nejdříve sehnat a pustit svým dětem (tedy tomu mladšímu až za pár let). Úžasně udělaný film vzbudí v divákovi spoustu emocí i svým citlivě zpracovaným příběhem i milou hudbou. Snad nikdy se mi u kresleného filmu tak nesvíralo nitro - a to jsem to viděl už jako dospělý... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že kladné hodnocení zdejší většiny nebude ovlivněno jenom nostalgií z dětství, ale že se skutečně jedná o kvalitní animovanou nedisneyovskou podívanou pro celou rodinu. Bohužel jsem ale polovině postav přála sežrání ostrozubem, a to není dobrá vizitka. Nejmenší diváci budou asi nadšení a chápu tu všeobecnou oblibu - tvůrci přece jen předběhli "Jurský park" - ale u mě se tenhle filmeček dost minul účinkem. ()

Reklama

Marasuchus17 

všechny recenze uživatele

NEZAPOMENUTELNÁ NEJKRÁSNĚJŠÍ SRDCOVKA Upřímně musím pronést, že tenhle film si rozhodně zaslouží v celém světě mnohem větší popularitu než tu, kterou má dnes a také hlavně srdce snad každého diváka, nebot' já u žádného jiného filmu plného vážně silných zážitků jsem nikdy neprojevoval tolik emocí najednou (jako např. radost z lásky od Nožiččiny maminky, soustředěné napětí v souboji s Ostrozubem, strach z temnot v roklích či jeskyních),a hlavně ten obrovský smutek ze smrti Nožiččiny maminky a Nožiččiny následné samoty, u této části jsem vždy bez výjimky uronil(a stále roním) celé hektolitry slz, protože já sám na úmrtích svých mazlíčků i svých příbuzných poznal, jaké to je. Odvažuji se i tvrdit, že žádná smrt rodičů ve filmech typu Lví král, Bambi nebo Jak vycvičit draka 2 nebyla tak moc dojemná a smutná, jako v tomto filmu, jelikož ve všech jmenovaných filmech brzy rychle naskočila pozitivnější nálada a hlavně ty děti nebyly u svých rodičů, když umírali, takže se se svými rodiči vlastně ani pořádně nerozloučili, ale zde se všechny jmenované věci opravdu odehrály. Navíc to nezlomné a opravdu pravé přátelství, které nakonec přeci jenom panovalo mezi Nožičkou,Sárou,Zobkou,Pírkem a Bodlinou je na celém filmu jednou z nejkrásnějších scenérií. Podle mě celá planeta Země už nikdy nespatří takový překrásný, dojemný a originální příběh a proto přísahám,že v jakémkoli momentě, kdy mi budou zbývat poslední hodiny mého života, tak se ještě naposledy před svou vlatní smrtí podívám na tenhle vážně dojemný,smutný a nejkrásnější film,který jsem kdy ve svém životě viděl. Kvůli všem těmto výše zmíněným důvodům dávám tomuto poctivému kreslénému filmu zasloužených a právem náležejících ∞ % ! PS na závěr: Jen člověk bez srdce by neměl podobné emoce,pocity a myšlenky jako já po zhlédnutí celého tohoto překrásného a vážně moc smutného a milého filmu. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Cim to je,ze urcite filmy,ktore sme videli ako deti nikdy nezabudneme a o desiatky rokov nam spomienka na nich zvlhci oci a v dusi pocitime zavan sentimentu?Mozno je to tym,ze ako deti sme emocionalny odkaz z tychto snimkov mohli vnimat v krystacky cistej podobe bez predsudkov,ktore nas suzuju v dospelosti...Ja osobne sa snazim v sebe tento moj "detsky" pristup udrzat co najdlhsie,pze inac by som prisiel o to kuzlo,ktore mnohych z nas opusti potom,co zacneme dospievat...Tento konkretny poctivo animovany skvost,produkovany Stevenom Spielbergom je asi najdojemnejsim a nakrajsim filmom,ktory som kedy videl...Je to asi zhoda nahod,ze sa v tomto diele vsetky casti produkcie tak nadherne doplnaju,ze zazitok,ktory si so sebou po zhliadnuti so sebou zoberiete,je intenzivnejsi ako zivot sam...Len ked si zoberiete hudbu.Anjelske zbory a krasne tahave melodie umocnuju uz aj tak intenzivny zazitok o sto percent.Citliva rezia ani raz nezavaha a dej plynie neuveritelne rychlo.Animacia je mila,detailna a velkolepa.Scenar je klasicky,ale to je skor vyhoda...Reziser ma aspon viac moznosti na ovplyvnenie divakovych emocii...Dokonalost sama,ktora nema konkurenciu a ostane v mojom srdci navzdy.Pre moje deti,ak ich budem mat,to bude povinny film ;-) ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

Nízko rozpočtový film ktorému verili producenti Steven Spielberg a George Lucas, film podľa mňa nebol prekonaný ani jeho vysoko rozpočtovým dá sa povedať remakom Dinosaurus. Scenár je výborný (vzhľadom na to že je pre deti a museli vystrihnúť scény ktoré by inak nechali), čo sa týka fyziky pri určitých veciach som musel trochu vypnúť mozok aj ako dieťa (proste rovná planina, príde zemetrasenie a máte kaňon), jediné čo sa dá naozaj nazvať problémom je že s momentov ktoré vo vás majú vytvoriť emócie funguje len pár. Ale čo sa týka fungovania dinosaurieho sveta toto spracovanie je vrámci niektorých vecí jedno s najbližších realite. Ja si myslí že film naozaj dobrý, s prihliadnutím že je to pre deti tak za mňa 85%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Inspiraci k vytvoření asfaltového jezera v údolí kouřících hor, které málem zahubí Nožičku, Zobku, Pírka a Bodlinu, brali tvůrci od současných asfaltových jam v Trinidadu a Tobagu, Karibiku a hlavně od asfaltových jam Rancho La Brea (centrum Los Angeles). Tyto nebezpečné geologické útvary vznikaly v místech, kde se ropa, jež se dostala na povrch, smísila s písky nebo jíly. Každé zvíře, které do těchto pastí šláplo, se k této směsi nejdříve přilepilo a následně se díky snaze o záchranu propadalo stále hlouběji a hlouběji a poté ho čekala bud' velmi bolestivá smrt z vyčerpání nebo ho roztrhali predátoři, kteří tam pak uvázli také. Takto přišly o život statisíce savců z doby ledové v Rancho La Brea, jejichž kosterní pozůstatky tu zůstaly až dodnes perfektně zachované. V současnosti jsou tyto jámy jednou z nejcennějších paleontologických lokalit světa. (Marasuchus17)
  • Všechny animované filmy pocházející z této filmové série byly vytvořeny na motivy příběhů napsaných Judy Freudberg a Tonym Geissem. (Marasuchus17)
  • V některých částech filmu se hudba složená Jamesem Hornerem výrazně podobá jeho starší hudební skladbě k velkému sci-fi trháku Vetřelci (1986). James Horner se totiž pro složení hudby do tohoto animáku rozhodl v některých částech použít podobné nebo stejné hudební prvky. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama