Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Orthank 

všechny recenze uživatele

Neprehľadne uponáhľaný pohľad do sveta dvoch najväčších IT-ákov na svete. Viem, že sa jedná o televízne produkciu, no práve preto si tvorcovia mohli dovoliť pustiť stopáž na uzde. Poldruha hodiny je hriešne málo na tak rozsiahlu tému v podstate o dvoch odlišných ľudoch, ktorých spojilo akurát nadšenie v počítačoch. Akosi násilne natočená polobiografická sonda, bez faktov, ktoré by diváka zaujímali najviac. Jediné, čo mierne nahráva nezodpovednému prístupu je spravodlivé vykreslenie oboch rivalov, na ktorých si musí spraviť názor každý sám. Inak len remeselná TV záležitosť, ktorej chýba úcta podať históriu dvoch gigantov úplne a zmysluplne. Tak trochu strata času. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla jednou...a dlouho jsem ho vstřebávala....ani nevím proč :) Nicméně jsem věděla, že ho budu chtít vidět podruhé...Stalo se a přidala jsem hvězdičku :D Hall a Wyle jsou skvělý. Mě ten příběh neskutečně baví, protože je tam tak krásně ukázané, jak ostatní nevěděly, co se tam tvoří a jakou to bude mít v životě hodnotu a sílu. A že se zrovna Jobs a Gates prolínali - bomba :) Bylo by fajn, aby toto vidělo co nejvíce lidí, aby věděli co za tím nakousnutým jablkem je a případně -jak jsme se dopracovali k tomu, na čem zrovna teď třeba píšeme komentář :) ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Po filmárskej stránke podpriemerná snímka, ale pre ľudí zaujímajúcich sa o históriu počítačov veľmi napínavá. Ukazuje zaujímavé metódy a históriu vzniku firiem Microsoft a Apple. Okrajovo sa dotýka aj velikánov IBM, Xerox, či Hewlett-Packard. Je to história plná kopírovania, kradnutia a podvodov. Zaujímavé je hlavne to, ako dokázal Microsoft predať DOS firme IBM bez vlastnenia jedinej čiarky kódu. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Téma je to určitě zajímavé, ale to zpracování trošku pokulhává. Čekal jsem více technických podrobností, více vývoje, jak se vše seběhlo. Takhle je to jakoby jen poskládané obrazy v různých fázích příběhu. Ale chybí nějaká kontinuita. Chybí ta výplň, ty podrobnosti, které by ty obrazy spojily. Takže ve finále to na mě neudělalo moc dojem a nezanechalo nějaké emoce. V podstatě jsem se dozvěděl, že jeden okradl firmu, druhý jeho samotného. Ale více by mě zajímalo, jak se dostali tam, kam dostali.A toho tam bylo žalostně málo. Asi budu muset kouknout na jiný film. Celkově to tedy nebylo úplně zlé, zajímavé to trošku bylo, ale mohlo to být sakra lepší. Howgh! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ponaučení - když chceš něčeho dosáhnout, musíš být zmrd a krást nápady ostatním. Na druhou stranu si Gates s Jobsem nemají navzájem co vyčítat. Ovšem Xerox a Hewlett Packard jsou na tom jinak. Každopádně zajímavých momentů tam byla spousta, z nichž si člověk vezme to, že by rozhodně neměl v životě pohrdnout žádnou nabídnutou šancí. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama