Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Místem setkání s Miroslavem Donutilem bylo divadlo Spirála. Jako hosty si tenkrát pozval své kolegy z Národního divadla v Praze - Radovana Lukavského, sólistku opery ND Evu Urbanovou a sólistku baletu ND Terezu Podařilovou, kteří ve svých výstupech podali nejen vynikající výkony, ale dokázali i svůj smysl pro humor. Miroslav Donutil se v tomto večeru pokusil představit Národní divadlo z té druhé stránky a ukázat, že i v "Národním" je legrace a že se tam dějou normální věci, jako všude jinde. Kromě historek, které svým neodolatelným způsobem vypráví, zazpíval s klavíristou Petrem Maláskem a kytaristou Ivanem Koreným i několik písniček, které má rád. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Olík 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil ve Spirále*****Druh pořadu: televizní vysoká škola vypravěčsko-pábitelská*****Zúčastnění: M. Donutil, E. Urbanová, I. Korený, R. Lukavský, P. Malásek a T. Podařilová*****Upotřebení: vhodné jako zvuková kulisa, například při jízdě autem*****Klady: distingované vzpomínky pana Lukavského na své kolegy z činohry Národního divadla*****Zápory: hudební pokusy hostitele, doprovázené „právě jste svědky svého životního zážitku“ pohledem*****Celkové hodnocení: lepší tři nebo horší čtyři hvězdičky ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevtipné a nabubřelé. Sláva mu stoupla do hlavy. Historky jsou stejně upravené, aby byly pokud možno co nejvtipnější. Nechápu, jak u toho lidového vyprávění může někdo řvát smíchy. Stejný problém jsem měl už s Menšíkem a jeho vyprávěním, ale on byl osobnost a tou Donutil nikdy nebyl a nebude. Navíc působí tak dlouho v Praze, ale moravský dialekt stále ještě neodboural. Hosté byli příšerní. Distingovaný Lukavský se do takového pořadu vůbec nehodí a opravdu to nikdy nebyl bavič. Baletka Podařilová se dala opíchat, ale vzhledem k tomu, že už asi dneska vypadá zvětrale jako tenhle celý pořad, tak to zkoušet nebudu. Stáří pořadu je znát. Zkrátka Donutil je nesympatický i kdyby se přetrhnul. Mé hodnocení: 20% ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na devadesátkové zábavné pořady Miroslava Donutila se nikdy nepřestanu rád dívat. Pan Donutil umí vyprávět a imitovat téměř dokonale. A co naplat, že si ke svým historkám možná trochu přidá, to dělali mnozí před ním (Vladimír Menšík) a mnozí po něm to dělat budou. Právě Menšíka mi svým vyprávěním připomíná nejvíc. Tady se navíc dozvíme zajímavé historky i od baletní herečky a operní zpěvačky. Mě osobně ale nejvíc pobaví vždy historka Jiřího Kodeta, který si v Anglii objednal několikapatrový dort. Mimochodem, protože Miroslav Donutil byl i v naší rodině velmi populární měli jsme doma i kazetu s jeho písněmi. A to je další důkaz, že když někdo něco umí, většinou disponuje více talenty. Karel Gott byl třeba i vynikající malíř. Miroslav Donutil zase pěkně zpívá a všechny jeho písně jsou skvělé a já jsem rád, že dvě z nich tady zazní. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na zabití sobotního večera dobré. To ještě byli časy, kdy Donutil pořád jen neopakuje dokola jedny a ty samé svoje historky – takže divák u nich i pobavil (protože je neslyšel po 150x). No a hlavně potěšila účast Radovana Lukavského, toho jsem měl vážně rád. Ostatní hosté taky v pohodě. Svůj účel to splnilo, já se pobavil a hlavně jsem se u zábavného pořadu nenudil – ne jak u těch z dnešní doby!!!60% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější pořad s Miroslavem Donutilem v dobách, kdy měl ještě originální koule a nepřebývalo mu cca 50 kg podkožního tuku - podobně jako u mého dalšího srdečního pořadu "Silvestry Vl.Menšíka" se směju od začátku do titulků, tohle prostě nemá jedinou chybku..............moje hodnocení = 10 z 10. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Písnička, kterou Miroslav Donutil zpívá v samotném závěru pořadu v českém provedení, je v originálním znění známá pod názvem „Morning Has Broken“ od Cata Stevense. (majky19)

Reklama

Reklama