Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 1
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (537)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak v týhle rodince mě bavil snad jen Robert De Niro a jeho fuck. Manželka má vtipnou scénu jen kdyz vyhodí obchod do vzduchu a ostatní (děti) tak ty mě vubec nezajímali.. měli svých pár chvil, ale De Niro mě bavil furt. Díky němu tenhle film aspon za neco stojí. Jinak je to celkem sluchá slátanina. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, chvíli mi trvalo rozmyslet se mezi třema a čtyřma, ale nakonec se přece jen přikláním ke čtverce pro Bessona.Jedná se o áčkově obsazenou (černou) gansta komedii s až stupidně jednoduchým příběhem. De Niro je mafiánskej boss, kterej je čerstvě uklizenej americkou ochranou svědků do Francie, aby si zde žil nový, spořádaný život. Vše se točí okolo lásky Frantíků k Amíkům a kontrování bývalých amerických mafošů, kteří se samozřejmě s nikým moc neserou. Další částí příběhu je potom i stopování famílije nájemnými vrahy , kteří jim mají samozřejmě ustřelit prdel, takže se dá počítat i s nějakou tou akcí. Ostatně to by ani nebyl Besson. Ten film není rozhodně žádný zázrak, ale když nebudete mít přehnaná očekávání, tak se u něj bez problémů pobavit dá. 70% ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Vdaka traileru a spojenim mien takych hercov, akymi su De Niro, Pfeiffer alebo Tommy Lee Jones, vratane rezisera Luca Bessona a producenta Scorseseho som ocakaval skvelu mafiansku komediu, pri ktorej by som sa bavil rovnako, ako pri komedii od Harolda Ramisa PREBER SI TO (1999). Lenze zial nestalo sa. Film sa snazi byt humornym, ako sa len da, ale je tam len par humornych scen, ktore poznam aj z traileru a pri ktorich som sa obcias pousmial. Mozno ak by to zobral do ruk samotny Harold Ramis, nasmial by som sa viac, kedze aj pri jeho predchadzajucich komedii ako NA HROMNICI O DEN VICE (1993) som sa dobre pobavil. Scorsese ako producent nebol zbytocny, kedze bola vo filme humorna narazka na iny jeho mafiansky film tiez s De Nirom MAFIANI (1990). Luc Besson ako reziser mal zostat radsej pri vaznych filmoch, podobne ako pri kultovom LEONOVI (1994) a mozno by si opät ziskal moju poklonu. Je to skoda, lebo tento film mal naviac. Ale Michelle Pfeiffer bola skvela, ako vzdy. Len pre zaujimavost, Michelle sa s De Nirom stretla aj v dvoch inych filmoch, napr: STASTNY NOVY ROK (2011) a HVEZDNY PRACH (2007). ____________ Robert De Niro - (Fred Blake / Giovanni Manzoni) +++ Michelle Pfeiffer - (Maggie Blake) +++ Dianna Agron - (Belle Blake) +++ John D'Leo - (Warren Blake) +++ Tommy Lee Jones - (Robert Stansfield) +++ Jon Freda - (Rocco) +++ Jimmy Palumbo - (Di Cicco) +++ Domenick Lombardozzi - (Caputo) +++ Hudba: Evgueni Galperine a Sacha Galperine +++ Produkcia: Luc Besson, Martin Scorsese +++ (Videl v kine 04.12.2013) +++ ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Dobrá akční komedie, která potěší hlavně hereckou sestavou. Velmi mile překvapila krásná Dianna Agron:o)). V poslední době sice Luc Besson točí (píše, produkuje) hlavně oddychové věci, ale to mi vůbec nevadí, když dokaže sestavit takovouhle hereckou partu a přidat slušný snímek ke gangsterskému subžánru. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak strašně roztříštěné a nevyrovnané, že ani vlastně nevím, zda se mi to líbilo, nebo ne. Je jasné, že se zde Luc Besson snaží o mafiánskou poctu s pekelně černým humorem. Jenže k čemu to je, když postavy jsou tak amorální, až jsou divákovi úplně u řitě a po většinu stopáže se vlastně vůbec nic důležitého nestane. A když už to ke konci spěje k hezkému akčnímu završení, tak i ten dokáže Besson dosti promrhat. Na druhou stranu se zde několik opravdu vtipných momentů rozhodně najde (scénka v kině nemá chybu) a De Niro a spol. si to i přes plochost a nesympatičnost postav hodně užívají. A navíc za akční polohu cute Dianny Agron s bouchačkami v ruce zkrátka tu třetí hvězdu přihodit musím ;) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Paříži, New Yorku a Normandii. (M.B)
  • Predtým, než Robert De Niro (Giovani Manzoni) zbije inštalatéra, pomyslí si na citát od Al Caponeho: "You can get further with a kind word and a gun, than you can with just a kind word" (v preklade: "Slušne požiadať s pištoľou v ruke, je lepšie ako slušne požiadať bez nej"). Robert De Niro túto frázu preniesol už ako Al Capone v snímke Neúplatní (1987). (belinko)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama