Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 1
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (537)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co Robert De Niro řádil coby Zuřivý býk nebo v Nelítostném souboji. Od té doby se z něj stal Fotr a co je horší, hraje ve skoro až béčkových komediích, jako jsou třeba Mafiánovi. Zápletka je velice chatrná a nějak mi to celé nedávalo smysl. Michelle Pfeiffer i Tommy Lee Jones jsou sice fajn, ale to je málo...40% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Guilty Pleasure! Nadhodnocujem, ale kvôli často-prítomnému charizmatickému hlasu De Nira, sympatickej rodinke a premietaniu toho pravého filmu počas filmu (tí čo videli, chápu), odpustím aj tie klišé, občasnú absenciu realistickosti a fakt, že každý Francúz v malom mestečku tu automaticky vie anglicky. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozkošná rodinná taškařice. Robert de Niro a Michelle Pfeiffer byli pro mne pozvánkou do žánru, který navštěvuju jen občas a současný americký komediální mainstream dokonce jen zřídka. Tato návštěva se rozhodně podařila a já se nechal bavit tu jemnějším, tu i kapku drsnějším černým humorem, potvrdil si, že Pfeifferové to sekne i s šedesátkou na krku a že De Niro je pořád ten samej "drsoň". Vysloveně vtipných scén sice bylo pohříchu málo a v závěru se nabízel mnohem větší odvaz, na druhou stranu nemají Mafiánovi ani výraznější hluchá místa a jsou jednoduše příjemnou neambiciózní oddechovkou. Tak i za vynikajicí "piknik s tenisovou raketou" a ty pořád stejné a dlouhé nohy modrooké Michelle, čtyři zářivé hvězdy. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, žeby sa tento film stal veľkým prínosom do veľkolepej filmovej galérie, pretože nechať deti bojovať proti chladnokrvným a ozbrojeným mužom bolo najväčšou chybou. Do tejto chvíle ešte scenár ako tak zamestnáva skúsených hercov a diváka láka myšlienka po finálnom vyrovnaní účtov medzi rozvrátenými stranami. Priznám sa neskúmal som kto ten film produkoval, siahol som po ňom na základe obsadenia De Nira, no záverečné titulky však veľa odhalili a hneď mi bolo jasné z kadiaľ fúka vietor. Ak by to nemal na svedomí Luc Besson, viem si predstaviť z toho poriadny thriller. Voľba priviesť film na "komickú nôtu" a nechať všetku hrdinskú česť neatraktívnej mládeži ma priviedla k hodnoteniu 50%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ, CO SE S TVOJÍ RODINOU STANE, KDYŽ VÁS NAJDOU…“ /// Ani komedie, ani thriller. Prostě více času spíš drama, který vyloudí místy úsměv, než aby to byla prdel, kterou jsem v příběhu o rodince, která je ztělesněním zla a jejíž prdel zachraňuje program na ochranu svědků tak nějak čekal. Navíc ten úvodní ,,drajf“ dost navnadil, a o to víc pak to obyčejný vyprávění mrzí. Není to žádnej propadák… jen jsem prostě čekal víc. A to snad kurva můžu …aha, tak soráč. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Malavita“, kterou v roce 2004 napsal Tonino Benacquista jsem nečetl. 2.) Zjistím, že zdrhat před mafií může bejt i zábava. 3.) Thx za titule ,,sa20sena“ a ,,matus alem“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Paříži, New Yorku a Normandii. (M.B)
  • Kniha, podľa ktorej je film natočení sa dočkala i sequelu s názvom "Malavita Again" a vyšla v roku 2008. (belinko)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama