Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (140)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem narazil na skutečnou lahůdku s Louis de Funès, a to ve filmu, kde hlavní roli hrál neméně skvělý Bourvil. Louis je k vidění v trošku netypické roličce vrchního mafiána, která mu ale extrémně sekne. Vzájemně se Bourvilem se perfektně doplňují. Příběh je poutavý, vtipný a herecky až oslnivý. S režisérem Oury mám velice neblahou zkušenost, ale musím uznat, že tohle se mu tedy povedlo. Půjdu s hodnocením klidně i na takové slabší 4 *. Tím jsem vyčerpal filmy s Louis de Funès z kategorie snadno dostupných.Teď už budu mistra vídávat s více a více vlasy. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film, který nikdy neurazí, tak by se asi dal nejlépe shrnout.. Navíc obsazen geniálními herci jako byl Bourvil či Louis de Funès. Co bych vytkl je to, že film je zbytečně dlouhý a některé pasáže jsou docela zbytečné. Každopádně i tak má, co nabídnout. 60% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Aber das ist nicht möglich. - To já zase nerozumím, co tím myslíš, holka." U Smolaře tak trochu zamrzí, že spolu Louis de Funès a Bourvil neměli více společných scén. I když má film gangsterský nádech, působí jeho akční linie poněkud unyle a humorná rovina se rovněž držela celkem na uzdě. Sekvence z autoopravny a kempu měly sice své kouzlo, ve zbytku však šlo spíše o nevýrazné scénky. V rámci de Funèsovy tvorby jde o průměrný a nijak nevyčnívající kousek. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Velký flám to není, přesto se jedná o velice dobrou (a milou) francouzskou komedii. Bourvil a Louis de Funès se nádherně doplňují, cesta po Itálii má něco do sebe a ty různý autíčka taky nejsou zrovna k zahození (hlavně ale prosím bez cukru). Upřímně řečeno mě dost často napadá, jak by Funès dopadl jako mafián ve vážně laděném filmu... Obstál by? ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je to komedie horší než další slavné francouzské komedie 60. let, je však pro mě dokladem, že neviděna kdysi a společně s někým, v mém případě to bývala sestra, kdy se to směje vždy lépe a tak často, že hlášky se stanou prakticky součástí rodinného koloritu, už to není ono. Za 50 let se změnil film, svět i já a jen málokterý film dokáže ten vývoj přestát. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Zeleného Jaguára si během filmování půjčil syn prvního asistenta a odjel s ním na oslavu do Říma, kde jej zdemoloval, což opozdilo celé natáčení. (camper)
  • Film měl takový úspěch, že Gérard Oury dokonce uvažoval o pokračování. (Pierre)

Reklama

Reklama