Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Děti po mně chtěly nějakou komedii a tak jsem sáhl ke klasice - francouzské komedii s Četníkem s Cruchotem v podání Funèse. No a stejně jako ostatní zde i já byl v mírném šoku tou náhlou nevtipností legendy, které jsem se v dětství smával. Dnes už mi drmolení Filipovského prostě vtipné nepřipadalo a i když na člověka z filmu příjmeně dýchla vůně sedmdesátek (myslím let! dívky tam běhaly povětšinou mlaďounké a jen v plavečkách:-) ! ), krásného léta na francouském pobřeží s vůní moře, pínií a cvrkotem cikád prostě jste cítili, že to není ono. Pár vtipů ušlo, hlavně počáteční záměny, ale jak říkám... Vtipnost někam odešla s těmi mnoha roky o které jsme zestárli a o které zestárl i film sám. Mimochodem jeden z potomků při pohledu na létající talíř na obloze prohlásil, že ty počítačové triky jsou dost slabé.. :-) Marně jsem generaci, která kouká na Valeriana a tisíc planet, s počítačem a mobilem žije v symbióze jako rybka klaun a sasanka, že v téhle době se ještě žilo bez počítačů a to dokonce velmi dobře. A tak a je mi to líto, dávám jen za tři plechovky oleje. * * * ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Navázání na původní tetralogii po 10 letech bez znatelného švu. Cholerický Ludovík osloven jako kontaktní osoba setkání civilizací: -"Usnadněte nám náš úkol a budeme přáteli". -"Jděte se vyspat z tý opice, jo !" Scénáristický kousek, dramaticky zvládající replikaci postav. Zvuk plechu jako rozlišovací prvek. Trochu nastavovaný příběh, snažící se komicky dovytěžit prostředí kláštera a pláže, bohužel bez Fugase. Productplacementový úvod o vtíravosti reklamy: "Já že dělám reklamu ? (No co ?) Záruka na stáří". Slabší 4* ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Scéna v kostele, kdy Cruchot v převlečení za jeptišku zpívá bych přiřadil k nejkomediálnějším výstupům v historii francouzského filmu. Parádní díl série, který jako jediný zabrousí do sci-fi žánru. Jediná věc mi vždycky vadila a to přeobsazení Cruchotovy krásné a sympatické manželky Josefy (Claude Gensac) za méně sympatickou Mariu Mauban. Ale i tak opět pořádná sranda! A nezapomenutelná sci-fi hudba, když se vždycky objevil ten létající talíř. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +nezapomenutelné scény s mimozemšťany, atmosféra, hudba, stále zábavné figurky -samozřejmě po technické stránce to dnes není žádné wow, ale to mi u četníků nevadí/// Snad jen díky pozdějšímu datu výroby se podařilo natočit tento snímek s příchutí sci-fi. Že jo, kde by četníci byly po trikové stránce někde před 15 lety, kdy vznikali první díly. Zajímavé, zábavné a nezapomenutelné a možná taky nejlepší./// Celkem 89%/// ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nekompletní mančaft četníků je od tohohle dílu o hvězdičku slabší, nic nepomůže ani mimozemská invaze, která si na rozdíl od amerických představ vybrala o mnoho krásnější místo pro návštěvu. Dvakrát v životě jsem si přál být policajtem a v obou případech za to můžou Četníci. Dost možná to byla právě ta líbací scéna na pláži, která ve mně kdysi probudila zálibu zvanou slabost pro krásné holky. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Natáčení začalo 15. září 1978. Točilo se v Saint-Tropez a na pláži Pampelonne ve Francii. (GASTON73)
  • Ve scéně, kde Cruchot (Louis de Funès) rozebírá motor auta, vyzdvihne nad kapotu čtyřválcový, vodou chlazený motor. Vůz Citroën Méhari má však ve skutečnosti dvouválcový, vzduchem chlazený motor. (frolish01)

Reklama

Reklama