Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

bassator 

všechny recenze uživatele

Kvalitu hodnotit nebudu ale spíše pocity k jednotlivým dílům celé série četníků. V této části mě fascinovali "úžasné" triky létajícího talíře, i v době dětství jsem se jim musel smát :D... A poté mě dosti vytáčela ta smůla Cruchotova, jak né a né dostat toho svého pravého mimozemšťana... - Viděno 8x cca - 65% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 8 let, patřili "Četníci a mimozemšťané" k mým nejoblíbenějším komediím, ufouni mě příjemně děsili a komisař Cruchot se svou squadrou inteligentů v uniformách mi notně lechtali bránici situačním humorem. Z tohohle druhu srandy jsem naneštěstí nebo naštěstí časem vyrostla, ne až tak dávná repríza mi na tvář připlácla nostalgický úsměv, ale na škytavku ze smíchu ani k úniku moči nedošlo. Přihlédnu-li tedy k oběma dojmům - k perfektnímu dětskému i průměrnému dospěláckému-, vylezou z toho velmi solidní 3 hvězdičky. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že jsem dlouhou dobu měl shlédnuty jen 2 díly "četníků". Sain Tropez a Mimozemšťany. První a poslední. Semtam to nejspíš reprízovali, protože na to mám z dětství celkem jasný vzpomínky. Docela rád bych se dozvěděl, proč tenkrát dávali právě jen tyhle dva díly a ty další potom až zpětně později? ... Nemá někdo podobný dojem? ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Děti po mně chtěly nějakou komedii a tak jsem sáhl ke klasice - francouzské komedii s Četníkem s Cruchotem v podání Funèse. No a stejně jako ostatní zde i já byl v mírném šoku tou náhlou nevtipností legendy, které jsem se v dětství smával. Dnes už mi drmolení Filipovského prostě vtipné nepřipadalo a i když na člověka z filmu příjmeně dýchla vůně sedmdesátek (myslím let! dívky tam běhaly povětšinou mlaďounké a jen v plavečkách:-) ! ), krásného léta na francouském pobřeží s vůní moře, pínií a cvrkotem cikád prostě jste cítili, že to není ono. Pár vtipů ušlo, hlavně počáteční záměny, ale jak říkám... Vtipnost někam odešla s těmi mnoha roky o které jsme zestárli a o které zestárl i film sám. Mimochodem jeden z potomků při pohledu na létající talíř na obloze prohlásil, že ty počítačové triky jsou dost slabé.. :-) Marně jsem generaci, která kouká na Valeriana a tisíc planet, s počítačem a mobilem žije v symbióze jako rybka klaun a sasanka, že v téhle době se ještě žilo bez počítačů a to dokonce velmi dobře. A tak a je mi to líto, dávám jen za tři plechovky oleje. * * * ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Kdo by neznal Louis de Funèse jako četníka ze Saint Tropez? Otázka je samozřejmě pro dříve narozené, pro které to před sametovou revolucí byla jedna z nejznámějších a nejčastějších zahraničních postav televizní obrazovky, a to i kvůli dabingu Františka Filipovského. Francouzské bláznivé komedie byly oblíbené a my starší na nich vyrůstali. Proto není divu zdejšího vyššího hodnocení. Z dnešního pohledu po obsahové stránce samozřejmě nepřinášejí nic světoborného, ale byl to únik od každodenní reality. Prvnímu dílu a mému nejoblíbenějšímu dílu o mimozemšťanech nechám nostalgické čtyři hvězdičky a ostatním, které jsem viděl několikrát, přiřadím o stupínek horší známku. Možná si je časem zopakuju, ale tím pádem budu už kritičtější. Takže zatím takto. [ PŘÍBĚH1 /// SMYSL0 /// ATMOSFÉRA2 /// TEMPO2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA3 /// ART0 /// STYL1 /// CASTING2 (3*MAX) ] ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Vzhledem k úspěchu filmu s mimozemšťany se tvůrci rozhodli, že další díl bude také v žánru sci-fi a vymysleli několik příběhů. V jednom se měli vrátit mimozemsťané a pomstít se, v dalším by se zase Cruchot (Louis de Funès) ztratil v Bermudském trojúhelníku. Přemýšlelo se i o cestování v čase, kdy by se četníci ocitli v roce 1815 u Waterloo. Nakonec však vznikl film Četník a četnice (1982). (henrycruel)
  • Keď herec Jean Lefébvre (Fougasse) zistil, že jeho komické výstupy v predchádzajúcich častiach Žandárov vystrihávali častejšie, ako by si želal, rozhodol sa, že natáčania filmov série Žandár a mimozemšťania a Žandár a žandárky (1982) sa už nezúčastní. (Raccoon.city)
  • Když Chruchot (Louis de Funès) přenáší sklenici s olejem, záběr od záběru se liší výška hladiny oleje a také jeho barva. (frolish01)

Reklama

Reklama