Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Skunkiee 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem dodneška (květen 2009) vůbec neznal. A přitom je to parádní letní komedie s L.de Funésem. Možná u mě nevyvolala salvy smíchu jako jiné jeho notoricky známé filmy (Tonoucí se stébla chytá, Křidýlko nebo stehýnko), ale je to krásná úsměvná komedie, které nemůžu nic vytknout. Vrcholem je pro mě scéna, kdy tatík Funés pronásleduje uprchlíky na lodi a najede s autem do klece a pak s ní ujíždí krajinou. Nebo jeho smůla na toho otravného zarostlého chlapa :D.Samotný závěr už mi přišel spíš takový přehnaný, crazy, tudíž pro mě už trochu slabší (ve srovnání se zbytkem filmu). Jinak je to typický film s L.de F. - krásná hudba, nádherné záběry na francouzskou krajinu, řada absurdních situací a známé tváře francouzského filmu. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Ano, mám rád komedie s Louisem de Funésem, kde hraje staré protivné páprdy a dělá to jako neřízená střela, která se dostává do komických situací. Tentokrát hraje výbušného a perfekcionistického ředitele střední školy jménem Charles Bosquiet, který trestá svého syna Phillipa za to, že propadá z angličtiny, zatímco druhého Gérarda si nemůže za jeho donášení na spolužáky vynachválit. Phillipe je poslán na výměnný pobyt do Skotska k rodině Mac Farellových učit se angličtinu, a místo něj dojede na prázdniny jejich sexy dcera Shirley, která se má zase učit francouzsky. Phillipe má ovšem svůj tajný plán - chce vyrazit na plavbu podél pobřeží se svými kamarády, a tak do Skotska posílá místo sebe svého tlustého spolužáka Michonneta. Shirley dorazí do Francie a zajímá ji především zábava a večírky a Gérard se do ní tak trochu zabouchne. Jednou se jdou koupat místo školy na pláž a tam potkají Phillipa a jeho kamarádi na plachetnici, a Shirley se k nim ráda připojí, zatímco Gérarda shodí do vody. Charles se dozvídá, že jeho syn ve Skotsku onemocněl a vyráží to prozkoumat, ovšem zjistí, že to není jeho syn a tak předstírají společně před Mac Farellovými, že jsou jedna rodinka. Ale tím jeho trable nekončí, protože po návratu do Francie zjistí, že Shirley vyrazila na cestu lodí, a tak se ji vydává hledat. Při tom stihne třikrát vyrušit a nasrat jednoho chlápka, proletět se na lodním padáku nebo se porvat jako pravý námořník v hospodě. A to ještě netuší, že se jeho synáček zamiloval... Oba otcové mají starost o svá dítka, proto také přistanou s letadlem na autobuse a za každou cenu překazí hromadnou svatbu, aby mohli uspořádat pořádnou veselku...  Prostě stará dobrá Francie, ztřeštěný humor, jednoduchý děj a dojem, že život je vlastně snadný a ani v sebevíc nebezpečném dobrodružství se nemůže nic hrozného stát a všechno nakonec dobře dopadne a všichni vyváznou živí a zdraví. Ale to je jen film, realita funguje bohužel jinak... ()

Reklama

Zevon 

všechny recenze uživatele

Bez Funěse by to bylo tak na dvě. Ale být mladý je moc fajn a krásná je doba, ve které se odehrává tento film, má to celé prostě svoje kouzlo. Nebyly mobily a lidi nečuměli na bedny doma ve svých ajnclících, ale chodili do kin, četli a měli k sobě jaksi blízko. Chlapi byli chlupatí jak pornoherci z NDR, ženské měly v oblibě podprsenky, které jim dělaly špičaté kozy, příroda byla zelená a řeky čisté. Tuhle iluzi mi film zprostředkoval, proč to neocenit? Richtig. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Všechno se musí vysvětlit MacFarrellovi. Přiznáš se, poprosíš o prominutí, a když tě náhodou uškrtí, tak mu poděkuju. Jdeme." Typická Funesovka. Zábavná a zběsilá. Díky množství střídajících se prostředí se zdá ještě dynamičtější než ty ostatní. A kvůli prázdninové letní atmosféře má své specifické kouzlo, zvláště když ji sledujete v začínajícím sychravém podzimu. Ovšem jen v roce vzniku Louis fe Funés zahrál ve dvou mnohem lepších filmech. V díle mistra jde tedy o slabší průměr, což automaticky znamená, že je to špičková komedie. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Luise de Funés sa blázni presne tak, ako to on dokáže. Zámena, omyly, šialené naháňačky, všetko, čo k francúzskej komédii patrí a naviac ešte aj nejaké bláznivé škótske folklórne zvyky. Nápadov vo filme je dosť, niektoré sú stopercentné, väčšina nie, a hlavne po hodine naberie film zbesilé tempo, akoby strihač dostal limit na minúty. Na štyri hviezdy to nie je, ale na tri určite áno. –––– Hele, to je sekáč. Letí na draku a loď si řídí rádiem. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Při vjezdu do holubníku poničí vozidlo pletivo, poté však odjíždí a Charles (Louis de Funès) i s autem "zavřený" v holubníku bez porušení, které auto při kolizi způsobilo. (Chip89)
  • Při záběru přistání letadla na střeše autobusu chybí vlajky a kufry. (Mackin)
  • Poté, co je Charles (Louis de Funès) zachráněn posádkou říční lodě, vidíme záběr na plachetnici kluků. Jeden z nich volá na ostatní, že je před nimi plachetnice holek. Následuje záběr na plachetnici holek zezadu, při kterém je vidět na zádi přívěsný motor, pohánějící holčičí lod. V následujícím detailním záběru na kokpit holčičí lodě není však po motoru ani památka. (pjotri)

Reklama

Reklama