Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Oddechová letní komedie, která ale spíš sází na akci než na humor samotný.  Několik gagů výborných, ale ve zbytku spíš jen příjemná podívaná. Nejlepší je paradoxně začátek, kde Fufu předvádí svou klasiku a pak bitka v baru. Spousta scének mi pak přišla bez pointy. Třeba se stopařkami a obrovským mastifem, několik výstupů s cholerickým Italem či delikatesy u anglické tabule.  Dabing pochopitelně excelentní a  rozhodně zpříjemňující průměrnou podívanou. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny jsou vlastně takovou sázkou na jistotu, klasickou komedií s Louisem de Funèsem, která sází na jeho typický projev, grimasy a originální humor. Jedná se o příjemnou, svižnou, zábavnou a nenáročnou podívanou, Luis de Funès má však na svém kontě ještě o trochu lepší zářezy. 7/10. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská komedie se vším všudy, okořenéna suchým anglickým humorem nádherně podaným Ferdym Maynem. Neskutečně pak na diváka, tedy alespoň na mě působí jedna ze závěrečných scén, kdy Funés s Maynem plovou na sudech v jezeru whisky a Funés si neodpustí poznámku, že na jeho straně je lepší. V ten moment nevím, jestli se mám smát, nebo brečet nad tou obrovskou škodou. Jinak se samozřejmě jenom směju. Celkově to pak vidím na 4 - 5, ale blíž k té pětce, takže 5*. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Zažil som riaditeľa, čo bol ťažké zviera, vedel o všetkom a keď Vás pristihol, mal tak strašnú povesť, že ste mali pocit, že všetko vie, má v prdeli detektor lži a je zbytočné mu klamať. Takže ste pri stretnutí s ním srali od strachu maggi v kockách a nevedeli ste ani ceknúť. A toto je Funes, ktorý je tentokrát riaditeľom súkromnej prestížnej školy s dvoma podarenými synáčikmi, jeden flákač a ťažký frajer a druhý riťopich, bifľoš a ťažký bonzák. Proste satira, ako sa patrí. Konflikt založený na zámene (asi ako Oskar), zároveň romantická somarina a sčasti tínedžerská blbosť. Guláš, čo mal baviť všetkých. Prvá polovica parádna, potom to akosi stráca dych. Ale stále je to pekný herecký koncert majtra Funesa so slušným, aj keď žiadnym prevratným príbehom. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Zase jedna z tých pohodových komédii, s majstrom Funésom, kde si znova zahral aj so svojím synom Olivierom. Prázdniny sú predo dvermi, ale pre tých horších žiakov sa škola ani vtedy nekončí. Pán riaditeľ má plno trápení nielen so svojimi žiakmi, ale aj so svojimi dvoma synmi. A jedna zaujímavosť na záver - v tomto filme si zahral aj Ferdy Mayne, ktorý tu stvárňuje anglickéhe gentlemana MacFarrella a práve tento herec zohral dosť významnú rolu v Jakubiskovom seriály Teta, kde vystupuje ako nezabudnuteľný gróf Drakula. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Nápad s herbářem a donášením vnesl do filmu Olivier de Funès, který to přinesl ze školy, kde to zažil jeden student. (M.B)

Reklama

Reklama