foto

Ferdy Mayne

  • nar. 11.3.1916
    Mayence, Německá říše
  • zem. 30.1.1998 (81 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Tak vystřel.......No tak vystřel!!!!"

Fredy Mayne se narodil v Mainzu (česky Mohuč) do německo-anglické rodiny. Jeho tatínek byl čistokrevný Němec a maminka z poloviny Angličanka a Němka. Ovšem kvůli tomu, že rodina byla židovská a blížila se Druhá světová válka, poslali mladého Ferdyho do Anglie. Rodiče bohužel zemřeli v koncentračním taboře v Buchenwaldu.

Po válce pracoval jako informátor pro britskou informační službu MI5. Začal hrát ve filmech již od 40.let, ale začal se více objevovat v 60.letech ve filmech jako FREUD - TAJNÁ VÁŠEŇ (1962), DO TOHO,DO TOHO (1964) či OPERACE CROSSBOW, kde měl jednu z větších rolí, nebo BÁJEČNÍ MUŽI NA LÉTAJÍCÍCH STROJÍCH (1965). Ovšem přichází rok 1967 a Ferdy Mayne se objevuje ve filmu Romana Polanského PLES UPÍRŮ (1967) a režiséři ho začínají obsazovat víc a víc. V roce 1968 hraje ve filmu KAM ORLI NELÉTAJÍ s RICHARDEM BURTONEM a CLINTEM EASTWOODEM.

V roce 1971 se objeví ve třech filmech filmech - JO s Louis de Funèsem, v THE RED BARON a ve ZVONECH SMRTI. V roce 1972 se ukázal pouze v pár filmech. Znovu začal hrát až v roce 1975 ve filmu Stanleyho Kubricka - BARRY LYNDON a mihl se v OREL PŘISTÁVÁ (1976) a v roce 1978 se na moment objevil ve filmu FEDORA Billyho Wildera a ve stejném roce měl větší roli v POMSTĚ RŮŽOVÉHO PANTERA.

V HAWK MSTITEL (1980) si zahrál otce Jestřába (hraným Johnem Terrym) a v roce 1981 dostal roli Safficiho v televizním filmu EVITA PERON spolu s Faye Dunaway. V 80.letech se např. ještě objevil v ŽLUTOVOUSOVI (1983) či NIČITEL CONAN s Arnoldem Schwarzeneggerem. V roce 1986 se objevuje jeho u nás nejznámější role - HRABĚ DRÁKULA. V koprodukčním seriálu Československa si zahrál společně například Vivecou Lindfors a v dalším roce ve filmové verzi "Tety" Pehavý Max a strašidla.

Ovšem kvůli postupující Parkinsonově nemoci hrával méně a méně a v 90.letech se objevil ve dvou známějších filmech - TAH JEZDCEM (1992) a WARLOCK 2:ARMAGEDDON (1993). Ferdy Mayne už od roku 1993 nehraje a nakonec umírá v Londýně na Parkinsonovu chorobu 30.ledna 1998.V roce 1950 se oženil s Deirdre de Payer s kterou měl dceru Belindu, která je také herečka.

karlheinz

Herecká filmografie

Filmy

1995 Zabijáci v nás
1994 Schönsten Geschichten mit Heinz Rühmann, Die (TV film)
1993 Benefit of the Doubt
Spur führt ins Verderben, Die (TV film)
Warlock 2: Armagedon
1992 Die Tigerin
Tah jezdcem
1991 Hit Man, The (TV film)
Mrs. Harris und der Heiratsschwindler (TV film)
1990 Ich will leben (TV film)
Mé milované monstrum
Řeka diamantů
1989 Call from Space
Magdalene
Mrs. Harris fährt nach Monte Carlo (TV film)
1988 Přátelství ve Vídni (TV film)
The Choice
Tod auf der Spur, Dem (TV film)
Vierte Mann, Der (TV film)
1987 Pehavý Max a strašidlá
1986 Piráti
1985 Hot Chili
Kvílení vlkodlaků II
Wallenberg: A Hero's Story (TV film)
1984 Ničitel Conan
Secret Diary of Sigmund Freud, The
1983 Frightmare: Legenda hororů
Návrat černého hřebce
Sadat (TV film)
Žlutovous
1981 Death of a Centerfold: The Dorothy Stratten Story (TV film)
Evita Perónová (TV film)
1980 Hawk mstitel
Záhadný vzorec
1979 Der Schuft, der den Münchhausen schrieb (TV film)
Music Machine, The
Námořník a pes
Verräterische Herz, Das (TV film)
1978 Diener und andere Herren (TV film)
Fedora
Pomsta Růžového pantera
The Pirate (TV film)
1977 Generale - Anatomie der Marneschlacht (TV film)
Sanfter Schrecken (TV film)
1976 Das Schweigen im Walde
Red
1975 Barry Lyndon
Bis zur bitteren Neige
1974 Ameisen kommen, Die
Tausend Francs Belohnung (TV film)
1973 Die Reise nach Wien
Plaza Fortuna (TV film)
1972 Au Pair Girls
Doppelspiel in Paris - Zeugenberichte aus dem gefährlichen Leben der Mathilde Carré (TV film)
Innocent Bystanders
Tatort - Der Fall Geisterbahn (TV film)
1971 Der Zeuge (TV film)
Deutschstunde, Die (TV film)
Gebissen wird nur nachts
Il vichingo venuto dal sud
Jo
Orel v kleci
Return of Count Yorga, The
Von Richthofen a Brown
Zvony smrti
1970 Adventurers, The
Der Polizeiminister 1759-1820 Joseph Fouché (TV film)
Krvežízniví milenci
Opři se o mě
Vertige pour un tueur
1969 Best House in London, The
Kouzelný Kristián
1968 Gates to Paradise
Kam orli nelétají
Limbo Line, The
1967 Bobo
Ples upírů
Senzační prázdniny
1965 Báječní muži na létajících strojích
Operace Crossbow
Promise Her Anything
1964 Do toho, do toho!
1963 Shadow of Treason
1962 Freud - Tajná vášeň
Glas Wasser, Das (TV film)
Schwur des Soldaten Pooley, Der
The Password is Courage
1961 Green Helmet, The
Highway to Battle
Three Spare Wives
1960 Crossroads to Crime
The Spider's Web
1959 Ben Hur
Deadly Record
Náš člověk v Havaně
Third Man on the Mountain
Tommy the Toreador
1958 Next to No Time
The Safecracker
Velké peníze
Woman of Mystery, A
1957 Blue Murder at St. Trinian's
Seven Waves Away
The Big Chance
The End of the Line
Three Sundays to Live
You Pay Your Money
1956 Dítě a bitevní loď
Find the Lady
Narrowing Circle, The
1955 Crossroads
Glass Cage, The
Pánové se žení s brunetkami
Storm Over the Nile
Value for Money
1954 Malaga
The Divided Heart
Third Party Risk
You Know What Sailors Are
1953 Blue Parrot, The
Desperate Moment
Marilyn
The Broken Horseshoe
The Captain's Paradise
Three Steps to the Gallows
1952 All Hallowe'en
Made in Heaven
Man Who Watched the Trains Go By, The
Venetian Bird
1951 Encore
Hotel Sahara
1950 Cairo Road
Prelude to Fame
1949 Celia: The Sinister Affair of Poor Aunt Nora
Huggetts Abroad, The
Temptress, The
Vote for Huggett
1948 One Night with You
1945 Echo Murders, The
Meet Sexton Blake
Waltz Time
1943 Old Mother Riley Overseas
Život a smrt plukovníka Blimpa

TV seriály

1990 Frankensteins Tante (TV seriál)
1989 Rivalen der Rennbahn (TV seriál)
1987 Teta (TV seriál)
1986 Losberg (TV seriál)
1985 Ein Fall für TKKG (TV seriál)
1983 Vichry války (TV seriál)
1981 Levkas Man (TV seriál)
1979 Jauche und Levkojen (TV seriál)
Muž zvaný Kuráž (TV seriál)
Quest of Eagles (TV seriál)
1978 Kidnapped (TV seriál)
Mein lieber Mann (TV seriál)
Tochter des Schweigens (TV seriál)
1977 Diamants du président, Les (TV seriál)
1975 Floris von Rosemund (TV seriál)
Kara Ben Nemsi Effendi (TV seriál)
Lockruf des Goldes (TV seriál)
1973 Kara Ben Nemsi Effendi (TV seriál)
1972 Suchen Sie Dr. Suk (TV seriál)
1970 Die Kriminalerzählung (TV seriál)
1961 Plateau of Fear (TV seriál)
1958 Truth About Melandrinos, The (TV seriál)
1953 Epitaph for a Spy (TV seriál)
1946 For the Children (TV seriál)

Dokumentární

1996 100 Years of Horror: The Count and Company
1994 Flesh and Blood: The Hammer Heritage of Horror (TV film)
Vampire Interviews, The
1975 Zwei Finger einer Hand (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace