Pouic Pouic

Pui pui

Komedie

Francie, 1963, 84 min

Jean Girault

Začátky jsou většinou hodně těžké a chvíli to trvá než se nalezne způsob kterým herec dokáže pobavit. Totéž platí u Funése. Příjemná nijak náročná komedie, kde Funés hraje otce rodiny vcelku zdařile, ale samotný film a jeho příběh by se dal srovnat s příběhy našich veseloher třicátých her. Pokud byste nevěděli co to Pouic-Pouic znamená, tak je to jejich kohoutek, kterýho si tam šlechtí na zahrádce a vodí za vodítko:) Mimo to mě pobavila role sluhy, kterého hraje Christian Marin, jeden z četníků a na hlase ještě přidal excelentní dabing Kamila "Rimmera" Halbicha. --- Víte co mi dala?...kus pralesa - Jo? A kam ho dáte?(27.12.2006)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,100,000(31.3.2010)

• Oskar

Krátkodechá historka o prodeji neprodejného pozemku kdesi v Tramtárii. Jean Girault byl prvním odvážlivcem a dal Louisovi DeFunés hlavní roli, ve které vesměs pobíhá po domě a přilehlých prostorách, vyšiluje a za pochodu vylepšuje rodinně-obchodní machinaci, podobně jako ve slavném Oskarovi. Ale tentokrát to ještě není taková sranda a příběh je zalidněný řadou dalších postav, přebytečných a bezvýrazně zahraných, jako by se Girault přece jen bál, že ten plešatý zloprcek diváky nenasytí. Kdo neviděl, o nic nepřišel. 30%(6.4.2006)

No cekal jsem, ze se bude Funes teprve zahrivat, ale po krapet zdlouhavym zacatku to rozjel tak, jak je u neho zvykem. Pribeh opet pracuje uz s nekolikrat videnou zamenou osob, i kdyz tady to Louis vsechno diriguje. Ale tentokrat byla ta zamena misty dohnana fakt az do silenosti, takze jsem se proste skvele bavil. A je uplne jedno, ze mi zaver byl jasnej uz hodinu predem.(6.2.2007)

Nejstarší komedie (a vlastně až později kolorovaná) s Louisem de Funesem, kterou jsme u nás mohli vidět. Jedná se spíš o konverzační hru z prostředí jediného domu a jeho zahrad. Leonard Monestier dostane od své manželky koncesi na území s ropou v kraji Divokých lebek. Jak se však zdá, žádná ropa tam není a tak se jí musejí rychle a výhodně zbavit...! Naštěstí má Monestier krásnou dceru Patricii, pro níž má jejich soused, pan hrabě, velkou slabost. Vymyslí tedy obrovský plán jak na něj. Problém je v tom, že jeho rodina nespolupracuje právě nejpřesněji... :-) Tahle komedie je navíc příkladem toho, že ačkoli zde de Funes měl ještě pozůstatky svých vlasů, tak jeho manželku (a chovatelku Pouic-Pouica) hraje docela starší dáma. Zatímco když po mnoha dalších letech přišel ohromný úspěch, tak za jeho drahé polovičky byly voleny ženy mnohem mladší... :-)(15.10.2003)

Nebylo to špatné. Docela zajímavý film s roztomilou zápletkou a pěkným propletencem zmateného děje. Ovšem opět ten dabing. Krampol není Filipovský a to je kámen úrazu.(1.1.2010)

Vtipné....(1.8.2007)

Louis de Funés na piatokový obed do telky, môže byť.. Neskutočná mimika, gestá, humor.. Je to viacmenej trápne, ale nejako ma to vždy strhne do seba. 60%(18.1.2008)

Nic moc. Jedná se o první film Jeana Giraulta s Louisem de Funèsem, tudíž se oba jen tak oťukávají a ještě to není úplně ono. Zápletka je z části podobná filmu Oskar, který přišel o čtyři roky později. I zde máme dům plný lidí, ve hře jsou peníze a také je tu záměna identity, která způsobí mnoho zmatků. Avšak Oskar byl mnohonásobně lepší, tento film chvílemi nudí a prakticky tu není žádná scéna nebo dialog, který by mi utkvěl v paměti. Tváře většiny herců mi byly povědomé z jiných funèsovek - sluha je budoucí četník Merlot, krasavice Palma (jak rád bych jí učil veslovat :) ) se objevila v Septimovi a herecký představitel Antoina si s Funèsem zase zahrál v Jo. Komedie je to slabší, ale nějak se začít musí. P.S. Viděno v původním znění. Krampola ne.(7.8.2009)

Jako komedii bych to bral ale zase je to založené na Funesovích grimasách. A hlavně ten dabing Krampola, je to lepší si to skouknout s titulkami.(28.3.2005)

• MarekT

Můj oblíbený komik Louis de Funés odstartoval vskutku špatně. Oproti většině snímků s ním jsem se spíše nudil a téměř si nepamatuji, že bych se smál. Ale na druhou stranu tento film beru jako takové lehké oťukávání před tím, co přišlo poté v letech 1964-82. Mimochodem, po tomto a Lakomci musím souhlasit s názory, že František Filipovský dodával Louisovi tu pravou příchuť, s Jiřím Krampolem se to dost špatně snáší.(3.12.2008)

• PALINO

Podľa môjho názoru veľmi podpriemerná funesovka, ktorá pravdepodobne pobaví len skalných fanúšikov Louisa De Funésa a obyčajných Funésových priaznivcov (akým som aj ja) bude skôr nudiť. Obvykle sa pri sledovaní funesových filmov aspoň niekoľkokrát s chuťou zasmejem od ucha k uchu, ale pri POUIC-POUIC takýto okamih bohužiaľ nenastal ani raz. A film hendikepuje aj fakt, že Funésa nenadaboval majster Filipovský.(11.12.2004)

• MrPierc

Šílené, nevtipné, uhlazené ( asi točeno pro vyšší pokryteckou vrstvu ). Příjemnou podívanou alespoň někdy zprostředkovala Mireille Darc.(13.12.2009)

Nie moc vydarený film. 60%.(18.1.2008)

Sice slabší než jiné Funesovky ale pořád skvělá zábava. "Víte co mi dala? Kus pralesa! A kam ho dáte pane?"(12.8.2009)

Pouic Pouic je komedie, která v podstatě nastartovala Funésovu kariéru. Ale samozřejmě daleko větší úspěchy přišly až později s Fantomasem a Četníkem. Na Jiřího Krampola jsem si už zvykl, ale přiznávám, že když jsem ho slyšel poprvé dabovat Funése, byl jsem zklamán. Ale člověk přivykne ledasčemu. Nicméně Pouic Pouic je příjmemná oddychová komedie, není to jen rarita pro skalní fanoušky a sběratele Funésových snímků.(14.1.2009)

Dobrá komedie, je to spíše divadelní hra převedená na plátno, ale mě pobavila a i ten Krampol se dá přežít.(21.7.2009)

Velmi půvabná, lehká a vtipná komedie z jednoho domu, kde jde o peníze, záměrné změny identity a spousty vtipných hlášek. Ústředním motivem je sbližování dcery bohatého podnikatele Patricie (půvabná Mireille Darc) a Simona Guilbauda (Philippe Nicaud), který je dívkou najmut jako její manžel, aby odradil vtíravého a bohatého nápadníka Antoina (Guy Tréjan). Nakonec je okolnostmi donucen hrát střídavě roli manžela a bratra. Dále je tu velmi bezstarostná matka Patricie (Jacqueline Maillan), která nejraději venčí kohoutka Pouic-Pouic na vodítku. Výborná je role nešťastného sluhy Charlese (Christian Marin). A pak samozřejmě otec Patricie Léonard Monestier(Louis de Funés), který vše řídí a diriguje a jen tak mimochodem se musí zbavit "bezcenné půdy", kterou dostal k narozeninám od manželky a za kterou utratila majlant. A kdo jiný by ji měl koupit než Antoine? A tak dochází k velmi vtipným situacím i rozhovorům. Velmi příjemné odreagování. To, že Léonarda nemůže jakýkoliv výsledek potěšit, protože se situace obrací jako mávnutím kouzelného proutku je jen ku prospěchu zábavy.(13.11.2009)

Skvělá situační komedie s neméně skvělým De Funesem, který v té době tak akorát stál před svou velkou kariérou. Zajimavé sledovat, co bylo před zlomovým Četníkem ze St.Tropez. Zdařilý výkon podává i Christian Marin, shodou okolností jeden z četníků!(27.12.2006)

Ne tak známá, přesto myslím si docela zábavná odpočinková rodinná komedie. Záměna osob není bůhvíjak originální, ale zato neustále vděčné téma a když si to všechno navíc vezme pod patronát Louis de Funés, můžete počítat s pěkným blázincem. Kupodivu zde ani ten Krampol příliš nevadil.(18.11.2011)

<< předchozí 1 2