Reklama

Reklama

Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (212)

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý, ale mě se tohle líbilo nějak méně, vlastně jen docela málo. Hlavním důvodem je samozřejmě to, že podstatně větší část celého filmu stojí vlastně jen na jednom jediném fóru (a to ještě notně blbém) o proměně útulné domácnosti v tovární halu. Je sice pravda, že jakmile děj (žel, jen na vzácné chvilky) tenhle základní fór opustí, začne být film okamžitě skutečně dobrý, ale jak už jsem řekl, hasne to příliš rychle a na dlouho. No a další kámen úrazu je samozřejmě nízká kompatibilita geniálního Louise de Funése s jinými skutečnými hvězdami. Chápu, že bylo určitě svůdné, pokusit se umocnit de Funésovu komiku ještě jiným mistrem tohoto oboru, ale de Funés prostě byl opravdu natolik dobrý, že potřeboval a dovoloval vlastně jen nahrávače. No a to hvězdě takového formátu, jakou byla Annie Girardotová, která měla navíc už zcela ustálený a vytříbený komediální typ, prostě stačit nemohlo. Ve výsledku se tedy opět (jako už předtím s Jeanem Gabinem, nebo s Geraldinou Chaplinovou) vzájemně "vytloukli". Asi opravdu první i poslední velkou hvězdou, které to s Funésem klapalo, byl Jean Marais (možná proto, že si vlastně ve filmech vůbec nekonkurovali - Funés obstaral legraci, Marais napětí). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Velice povedené spojení Louise de Funese a Annie Girardot, které prostě velmi dobře fungovalo. Celý film působý navíc vskutku milým dojmem a já osobně jsem si ho pokaždé, co jsem ho viděl, maximálně užil. Annie Girardotová tomu totiž dodala výrazný ženský element, takže vlastně nejde ani tak o komedii s Louisem de Funesem, ale s oběma těmito skvělými herci. U mne pět hvězd. ()

Reklama

Havala 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale na můj vkus trochu komorní. trochu podobný oscarovi a nepodobný třeba Tetovanému. Na druhou stranu je zdehodně dobrých nápadů někdy až krutých - zmrazení zahrady atd...Hodně sem se smál u zasmogovatění města jakožto demonstraci síly sací čističky. Funes byl skvělý v roli starosty kterému jde hlavněo tu tržní ekonomiku ne o blaho občanů:-) 72% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden hot a druhý čehý je další z mnoha výborných francouzských komedií. Louis de Funès je všem dobře známý a tady si střihl další ze svých výtečných rolí. Do nadprůměru film vyneslo především to, že dostal jako parťačku Annie Girardotovou, která ač je jeho pravým opakem, tak s ním dokázala zahrát vyrovnanou partii, kde nebyla rozhodně jen nahrávačkou. Film má navíc i slušný scénář a dobrou myšlenku. Je stále sice stále převážně ztřeštěnou komedií, ale stojí na pevných základech a nespadne do parodování, což je fajn. Cladue Zidi zkrátka stvořil další mistrovský kousek, který mohu jako skvělou zábavu doporučit. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Táááák... další velmi dobrá komedie s komikem na stejné úrovni jako třeba velký Chaplin. Komedie o manželských hádkách jsou kupodivu fakt fajn. A navíc nám tento film dal recept co dělat když nebudeme moci usnout, počítat dělníky. A konec nám ukázal, že mezi těmito dvěma nebude nikdy klid!!!! Určitě doporučujeme:) 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Slova „hot“ a „čehý“ jsou hlasové povely pro koně. „Hot“ znamená „vpravo“ a „čehý“ znamená „vlevo“. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo od listopadu 1977 do ledna 1978, pařížská premiéra se konala 22. března 1978. Jenom v Paříži za první týden promítání vidělo film více než 200.000 diváků, v celofrancouzském srovnání za rok 1978 se film dostal na třetí místo a v kinech jej zhlédly více než dva milióny diváků. (argenson)
  • V roce 1979 získal snímek cenu Zlaté plátno na stejnojmenném německém festivalu. (dydy79)

Reklama

Reklama