Plakáty
Francois Perrin se ucházel o místo redaktora v prestižním týdeníku, byl přijat na zkušební dobu a dostal za úkol napsat reportáž z obchodního domu. A právě když dorazil na místo, přišel tam nakupovat synek jeho nejvyššího šéfa Eric. Rozmazlený chlapec má doma tolik věcí, že už ho ani nebaví. Nyní mu otec slíbil, že dostane všechno, po čem zatouží. Náhle Erikovu pozornost upoutá člověk, který se chová poněkud popleteně: Francois. Právě tuhle živou hračku chce! Ředitel obchodního domu se ujme vyjednávání. Novinář je vyvedený z míry, nechce ale přijít o čerstvě nabyté zaměstnání. Dá se tedy přemluvit, aby nekazil hru, a zabalený v krabici putuje do sídla tiskového magnáta... (oficiální text distributora)
Lima
Pierre Richard jako hračka ředitelova syna v tragikomickém příběhu se sociálně-kritickým podkladem. Ne. to zní blbě. Tak jinak - nejlepší Richardův film. Jo, to už je lepší. Zábavná úvaha nad tím, jestli si lze za peníze koupit všechno, i lidskou důstojnost. A opravdu lze? Tak to zkoukněte a zjistíte to. Stojí to za to.(21.4.2003)
Tosim
Naprosto dokonalý film, který je v určitých okamžicích velice řízný a ironický i správně sentimentální. Má opravdu myšlenku a nejde o citové vydírání. Navíc není tak jednostranný, jak by se mohlo na první pohled zdát. KDO JE VĚTŠÍ ZRŮDA? JÁ, KDYŽ VÁM ŘEKNU, ABYSTE SE SLÉKNUL, ANEBO VY, KDYŽ OCHOTNĚ UKÁŽETE SVŮJ ZADEK?(30.10.2006)
Djkoma
Pierre Richard jako komik/klaun/naprostý idiot je opravdu spolehlivý. Jako herec je sotva průměrný. Chtěl bych tohohle chlapíka vidět i v něčem nekomediálně založeném a pro nějaký horor s ním bych utíkal hned do půjčovny:). Francie natočila podobných komedií za dobu 70-90 opravdu neuvěřitelnou spoustu a nikdo na světě se jim v tom nevyrovná. jen škoda, že kvalita těch komedií je velmi kolísavá. Těch celkových 77% je pro mě neuvěřitelně moc vzhledem k tomu, že jde o film bez silných a zajímavých míst. Komu stačí výkon Pierra ať si ho užije. Mě nestačil...(27.10.2006)
AngelAngie
Hračku považuji za nejznámější film Pierreho...(29.8.2008)
Superpero
Všimli jste si že ten kluk má v pokojíčku obří plakáty Spider-Mana? :-)(6.2.2005)
B!shop
No tenhle film jsem si pamatoval dost matne, ale vim, ze z Richardovo filmu se mi libil mozna nejvic. Tak jsem si ho ted plnej ocekavani pustil a ona to ani nebyla moc sranda, bylo to spis takovy nijaky. Richard tu nehraje nakyho posuka, kterej hazi uchylny xichty a dela kdejaky kokotiny, spis hraje normalniho novinare, kterej se dostava do komickejch situaci, navic nak zvlast komicky nejsou. Obcas tu je nakej slusnej vtip nebo dobrej napad, ale jinak to je spis tragikomedie, ktera se snazi resit i nejakou tu zavaznejsi myslenku. Ale stejne dam ctyri, protoze je film originalni, misty vtipnej a kvalitne natocenej, v tomhle Veber nezklame.(21.8.2007)
CheGuevara
Hračka pracuje se značně jednoduchým poselstvím, které hravě pochopí i nadprůměrně inteligentní šimpanz, to ale neznamená, že by se jednalo o film prvoplánový, jednoduchý nebo hloupý. Mám rád, když mě oddychová záležitost dokáže strhnout a dohnat k zamyšlení. U mě je Hračka Richardovým numero uno.(27.11.2007)
canakja
Kdo je větší hnusák? Prachatej šéf, kterej po svých lidech chce absurdní věci anebo jeho zaměstnanci, co ty věci ochotně plní? To, co se aktuálně řeší u nás, tj. vztah buržousta k dělníkovi (např. zbožnění podnikatele bati, jenž svým zaměstnancům měřil čas strávenej na hajzlu), na západě řešili už dávno. Hračka ale zachází ještě dál. Dumá nad tím, co všechno si takovej pracháč může koupit.. Jestli i lásku svýho děcka tím, že mu dovolí cokoliv, třeba si na hraní koupit živého člověka(12.12.2009)
Ingrid
"Kolik zaměstnanců je v domě?" "Čtrnáct pane." "A to mě budete okukovat po jednom? Nemůže uspořádat hromadné seznámení.....?"(23.8.2004)
genetique
Tu tiež ide o pohľad na film. Z pohľadu zábavnej stránky ma tento film totálne nezaujal, ba priam miestami mi liezol sakra na nervy! Ak som si to prevrátil z pohľadu kriticko-rodinnej tragikomédie naozaj to má niečo do seba, takže celé to bude niekde uprostred. Čomu dávam ale mierne plus je, že mi Richard vôbec nevadil. Ale ten rozmaznaný sopliak, toho by som rozflákal. 60%.(15.11.2007)
flanker.27
Ad canakja, neni co dodat.(10.12.2009)
sud
Dosti smutná komedie. Ještě nikdy mi nebylo postavy Pierra Richarda takhle líto. Humorné chvíle se tu také nechají najít, zváště ta na podnikovém obědě, nebo na oslavě, kde je Perrin v kovbojském. V dětství jsem tento film viděl bezpočetkrát a i dnes se na něj někdy podívám. Francis Veber i Pierre Richard sice natočili už lepší filmy, nicméně i tento stojí za pozornost.(8.10.2006)
Xmilden
Jedna z vážnějších hereckých rolí Pierra Richarda. Film má jednoznačnou myšlenku, že za peníze si člověk štěští a přátelství nekoupí. Těžko se mi nazývá Hračka komedií, ale na líbivosti tento fakt neubírá.(10.7.2008)
ClintEastwood
Toto je povedená komedie s Pierrem Richardem. Mladý, rozmazlený synáček milionáře si usmyslí, že chce mít doma jako hračku opravdového člověka z masa a kostí a prstem ukáže právě na Richarda, který je u jeho otce zaměstnán. Ten ze sebe musí dělat šaška, ať se mu to líbí nebo ne. Povedený snímek.(17.11.2009)
Altamir
Scénárista Francis Veber tentokrát i jako režisér. Rozmazlený synek zámožného podnikatele si vybere jako hračku v obchodě jednoho ze zaměstnanců svého otce. Ten ve strachu před ztrátou místa hru přijme a postupně se s citově zanedbaným chlapcem sbližuje...(19.3.2003)
liborek_
Za závojem komedie se skrývá vpodstatě vážné až smutné téma a Francis Veber s Pierrem Richardem je dovedli k úžasné podobě. Dokázali trefně vystihnout rozdíl mezi světem skutečně bohatých lidí a tím zbytkem a především jejich vzájemné chování. Bohatí nás mají za hračky a my bohaté za všemocné nadlidi, kteří si s námi mohou dělat cokoli. Záleží už na jednotlivcích, jestli se tomu podvolí a nechají vyhrát ješitnost boháčů, nebo se vzepřou a nechají zvítězit vlastní hrdost. Pierre Richard hraje skvělým způsobem právě toho druhého - dostane se sice do pozice hračky, ale nehodlá se s tím smířit. Skvělých scén je hodně, těžko něco vyzdvihnout, ale pro tu hlavní myšlenku je příznačný např. kontrast scén, kde si Richard tropí žerty z indiána v obchodě a kde se s ním znovu setkává, ovšem již oblečený jako kovboj, coby hračka syna generálního... Výborný film ze skvělého období pro francouzskou komedii.(9.10.2006)
Rudovous
Komedie? Ano komedie. Ale jaka? Film v jehoz zaveru se opravdu nikdo nezasmeje. Ano Richardova komika opet dokonale zafungovala, ale lidi ten konec!(22.2.2007)
Deimos
DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +výborná hlavní melodie, Pierre Richard -určitě méně humorné, než by člověk čekal, děj bez nějakých zajímavějších scén/// Po dlouhé době jsem zase kápl na Pierra Richarda a tentokrát jsem se nebavil tolik jako u jiných jeho snímků. Tentokrát některé scény byly zdlouhavější, gagy a srandičky nepůsobili tak úderně a zábavně a ten klučina v hlavní roli mě celkem silně štval. Nakonec se z toho však vyklubal celkem milej a příjemnej snímek. Jak říkám spíše než humorný mi přišel více jako rodinné drama s Richardem v hlavní roli./// Celkem 67%///(11.11.2009)
LiVentura
Velice kvalitní komika s velkým mravním motivem...(17.7.2007)
WANDRWALL
Když už dítě neví co chce, a tatínek je bohatý, tak tatínek chce pro dítě trochu vzruchu. A ten si vybere v obchodě člověka, který nemá jistou práci a šáhne tedy po práci kašpárka pro chlapce, ale moc dlouho se mu ta práce nelíbí, ale mohl zkusit hledat jinde a nedělat u boháče kravál.(1.9.2010)
| Na DVD od: | 07.05.2007 H.C.E. |
|---|---|