Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

wito 

všechny recenze uživatele

sociálno kritický námet, ktorý nevyznieva až tak komediálne ako niektoré neskoršie veberove filmy. jeden blbec na večeru tak pre mňa pôsobí omnoho zaujímavejšie, keďže kombinuje skutočne vtipnú absurditu, na ktorej sa nesprestávate smiať. tento snímok, hoci má výborný zámer, v tomto trochu zaostáva. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pojem hořká komedie je tu naplněn po okraj. I když v těch dávných dobách se ještě nepoužíval, protože nebylo nutné za něj schovávat absenci komedie samotné. Sonda do vyšších kruhů nové šlechty je povrchní a nad dramatem převažuje komedie, přesto zasahuje podstatu kapitalismu a některé související sociální aspekty trefně a precizně, aniž by se stala manipulativním kýčem. Na to má Francis Veber autorský film pevně pod kontrolou, humor i satira jsou integrovány v harmonické rovnováze. Pro mě to není nejzábavnější film s Richardem, ale objektivně vzato určitě jeden z nejlepších. S dokonale sekundující hudbou Vladimira Cosmy. Tato kousavá sociální ironie bude ještě dlouho „stálesvěží“. Bohužel. 90% Produkce: Andrea Films ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný než Pierre Richard by se mohl nechat vmanipulovat do role živé hračky určené pro rozmazleného a nevychovaného synka bohatého tiskového magnáta. Možná tady nepůsobí tak ztřeštěně jako v ostatních filmech, v nichž tento jedinečný komik hrál, o to větší sympatie si však u mě získal. Uznávaný francouzský režisér Francis Veber natočil vynikající hořkou komedii se silným sociálním a morálním podtextem, která dokáže nejen skvěle pobavit, ale zároveň i přimět diváka k zamyšlení nad životními hodnotami. Jsem úplně u vytržení z toho, že snímek vznikl před více než pětačtyřiceti lety a přitom je stále nesmírně aktuální. (90%) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o dojemný příběh dítěte, které je rozmazlováno svým bohatým tatínkem, který na něj nemá čas. Dojde to až tak daleko, že si pořídí jako hračku živého člověka - jednoho novináře, který se připlete do obchodu, kde si malý klučina právě vybírá dárek. Oproti jiným komediím s Pierrem Richardem je zde cítit napětí z nastalé situace. Za čistou komedii to označit nemohu ani náhodou. Ve skutečnosti je tu úsměvných momentů dosti poskrovnu. Dle mého osobního názoru se spíše jedná o sociální drama, které věrohodně popisuje rodinné vazby zbohatlíků. Rozhodně doporučuji. Člověk se skutečně hluboce zamyslí nejen sám nad sebou. 90% ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Milá a veselá francouzská komedie s Pierrem Richardem v hlavní roli. Novinář Francois je vyslán na veletrh hraček, o níž má napsat reportáž. Z ničeho nic se dostane do hledáčku malého kluka, jenž si ho vyhlédne jako svoji hračku a chce ho domů. Shodou okolností je malý chlapec, syn majitele veletrhu, tak i jeho novinářské společnosti. A proto je Francois, donucen odjet spolu s malým klukem k němu domů a splnit mu všechny dětské přání, kterého jen napadnou. S bezprostředností a lehkostí s jakou si Francois, v podání jak jinak než výborného Pierra Richarda, hraje s mladým klukem je jednoduše kouzelná. Zároveň, jak je patrné, Francois supluje roli kamaráda, otce, jenž klukovi samozřejmě chybí. Vše poté vrcholí v emotivnějším závěru. Příjemný snímek, který potěší každého, kdo si rád hraje, ať už velkého či malého. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)
  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)
  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama