Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

pravo 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade mi bolo povedané, že ide o komédiu, ale mne film napriek pár úsmevným pasážam nepripomína žáner komédie, ale ide o sociálno- ekonomickú satiru. Peniaze a moc degenerujú ľudský charakter do takej miery, že otec nie je schopný ponúknuť synovi nič len materiálne hodnoty a ten si volí jeho cestu a kupuje si človeka ako hračku. Film poukazuje na snobstvo horných desaťtisíc a beznádej a ochotu urobiť čokoľvek ostatných, aby si zabezpečili priazeň chlebodarcov a životné istoty. Chlapec tu napriek počiatočnej arogancii nevystupuje ako agresor vzniknutej situácie, ale ako nevinná obeť a Pierre Richard tu stvárnil osobu inhibítora chlapcovho uvedomovania si seba a ostatných. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Rozmazlený synáček bohatého podnikatele si koupí živou hračku, chudého novináře, který se i přes svoji nevoli opravdu stává jeho hračkou, terčem jeho vtípků a posléze i kamarádem. Ano je to absurdní námět a film je pojat jako komedie, ale pod tím vším vidíme temné odstíny a jasné poselství - v době kdy na Vaše místo čeká za dveřmi 20 dalších uchazečů, doma máte rodinu a milion dluhů si k Vám zaměstnavatel může dovolit prakticky cokoliv. Pierre Richard tuhle v podstatě vážnou roli zvládá naprosto bez problémů, čímž mě docela překvapil. Na rozdíl od pitomého amerického remaku Veber navíc nenabízí žádnou katarzi - ledově chladný boháč neuhne ze svého přístupu k životu ani o píď a navíc celý film končí v podstatě otevřeně. ()

Reklama

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu že Pierre Richard je jedním z mých oblíbených herců, tak jsem si tenhel film nemohl nechat uniknout. A nebyl sem zklamaný. Právě naopak. V tomhle filmu se ukázalo kam až dokáže zajít rozmazlenost jednoho fracka. Ovšem Francois Perrin (Pierre Richard) si s tím i dobře poradil. Já bych na to asi takové nervy neměl :-D ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Za závojem komedie se skrývá vpodstatě vážné až smutné téma a Francis Veber s Pierrem Richardem je dovedli k úžasné podobě. Dokázali trefně vystihnout rozdíl mezi světem skutečně bohatých lidí a tím zbytkem a především jejich vzájemné chování. Bohatí nás mají za hračky a my bohaté za všemocné nadlidi, kteří si s námi mohou dělat cokoli. Záleží už na jednotlivcích, jestli se tomu podvolí a nechají vyhrát ješitnost boháčů, nebo se vzepřou a nechají zvítězit vlastní hrdost. Pierre Richard hraje skvělým způsobem právě toho druhého - dostane se sice do pozice hračky, ale nehodlá se s tím smířit. Skvělých scén je hodně, těžko něco vyzdvihnout, ale pro tu hlavní myšlenku je příznačný např. kontrast scén, kde si Richard tropí žerty z indiána v obchodě a kde se s ním znovu setkává, ovšem již oblečený jako kovboj, coby hračka syna generálního... Výborný film ze skvělého období pro francouzskou komedii. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Milá a veselá francouzská komedie s Pierrem Richardem v hlavní roli. Novinář Francois je vyslán na veletrh hraček, o níž má napsat reportáž. Z ničeho nic se dostane do hledáčku malého kluka, jenž si ho vyhlédne jako svoji hračku a chce ho domů. Shodou okolností je malý chlapec, syn majitele veletrhu, tak i jeho novinářské společnosti. A proto je Francois, donucen odjet spolu s malým klukem k němu domů a splnit mu všechny dětské přání, kterého jen napadnou. S bezprostředností a lehkostí s jakou si Francois, v podání jak jinak než výborného Pierra Richarda, hraje s mladým klukem je jednoduše kouzelná. Zároveň, jak je patrné, Francois supluje roli kamaráda, otce, jenž klukovi samozřejmě chybí. Vše poté vrcholí v emotivnějším závěru. Příjemný snímek, který potěší každého, kdo si rád hraje, ať už velkého či malého. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)
  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)
  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama