Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Joeey 

všechny recenze uživatele

Komedie, nebo spíš tragikomedie (jak tady čtu)...jo, to se hodí víc.... Hračka (s Pierrem Richardem v hlavní roli) je velice povedený film, který naráží na poměry mezi lidmi, přesněji na to, že někdo má moc, někdo ne. Souhlasím s komentářem uživatele pshimi. Francis Veber se hned svým prvním režijním filmem zařadil mezi klasiku francouzského filmu. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle typ francouzkých komedií mám prostě slabost. Pro ten typ Intelegentích, milých a vtipných komedií ze sladké Francie z doby, kdy se francouzké filmy ještě nesnažily kopírovat ty americké a měly svůj vlastní osobitý styl. Z doby, kdy francouzi měli skvélé osobité herce, spoutstu nápadů a dobré režiséry... ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Krásně příjemně zábavný film, který tepe do nejbohatších vrstev, které ovládají životy těch ostatních prostých lidí, kteří se pak třesou o svoji práci. Utahuje si ze všech poskoků, kteří hned rádi všechno zařídí a díky nimž se ti vyvolení dovolí stále více a více. A tak se novinář Francois Perrin (skvělý Pierre Richard) dostává do domu velkopodnikatele Pierra Rambala-Cocheta (Michel Bouquet) jako hračka jeho syna Erica (Fabrice Greco). Ze začátku se vzpírá, ale ze strachu o místo roli přijímá takovým způsobem, aby panu generálnímu co nejvíce uškodil a otevřel oči jeho synovi v tom, že život není o nakoupení všeho, co vidí, ale o citech a normálním životě, kde není tolik majetnické bezcitnosti. Další zajímavé postavy: ustrašený Blénac (Jacques Francois), nesmyslně vyhozený novinářský fotograf (Charles Gérard) a bezcitná paní Rambal-Crochet (Suzy Dyson). Krásný film, ale jak je ve filmu podotknuto: kdo je větší zrůda, ten kdo nesmyslné věci chce pro své pobavení, nebo ti, kdo to ochotně, i když třeba neradi udělají. I když v každém případě mají ti vyvolení vždy výhodu. ()

wito 

všechny recenze uživatele

sociálno kritický námet, ktorý nevyznieva až tak komediálne ako niektoré neskoršie veberove filmy. jeden blbec na večeru tak pre mňa pôsobí omnoho zaujímavejšie, keďže kombinuje skutočne vtipnú absurditu, na ktorej sa nesprestávate smiať. tento snímok, hoci má výborný zámer, v tomto trochu zaostáva. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný než Pierre Richard by se mohl nechat vmanipulovat do role živé hračky určené pro rozmazleného a nevychovaného synka bohatého tiskového magnáta. Možná tady nepůsobí tak ztřeštěně jako v ostatních filmech, v nichž tento jedinečný komik hrál, o to větší sympatie si však u mě získal. Uznávaný francouzský režisér Francis Veber natočil vynikající hořkou komedii se silným sociálním a morálním podtextem, která dokáže nejen skvěle pobavit, ale zároveň i přimět diváka k zamyšlení nad životními hodnotami. Jsem úplně u vytržení z toho, že snímek vznikl před více než pětačtyřiceti lety a přitom je stále nesmírně aktuální. (90%) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)
  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)
  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama