Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Kórei zavládol chaos a panika po tom, čo sa v potokoch, jazerách a vodných nádržiach začali objavovať znetvorení utopenci. Hrozba má meno strunovec, červ-parazit, ktorý v infikovanom organizme vyvolá nekontrolovateľnú túžbu po vode. Odkiaľ sa nákaza vzala? A podarí sa vedcom v časovej tiesni vynájsť účinný liek? (sochoking)

Recenze (51)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Jae maká pre farmaceutický priemysel a vie, čo sa odohráva za závesom. V miestnej rieke sa vykúpe pár desiatok mŕtvol a splodí sa škandál. Vyšetrovací kolektív medzitým zistí , že z lekárskej komory odbehol vírus " Yeongasi" , ktorý je vlastne zmutovaný parazit z konskej hrivy. Príznaky sú zreteľné - hlad a smäd - no nablízku je rieka plná mŕtvol. Jae musí takto dohliadnuť na osud svojej rodiny, aby nedostala smäd.... Zručne uvarená ryža s nie tak celkom obohraným námetom ( ak vezmem do úvahy destináciu ) bez hluchých miest, sympatické obsadenie, rodinkárstvo, očakávaný záver - pohoda. Zaslúžená spokojnosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V době plné pandemií je tenhle jihokorejskej katastrofák jak pěst mezi oči. Ale tak zase na jejich obranu musím říct, že v roce 2012 asi netušili, že začneme řešit něco jako covid. Já třeba v tý době to slovo ani neznal. Možná proto si Jihokorejci zde neberou servítky a valí to na diváka hlava nehlava. Zajímavé je, že těmi strunovci zpracovali nejenom zajímavý námět, ale i se dostali na úroveň klasických katastrofických filmů z USA, které bych řekl, jsou ty nejemotivnější katastrofické cajdáky s blockbusterovými prvky, které nikdo jiný natočit neumí. Až teď na Jižní Koreu, která se dost přiblížila. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý katastrofický thriller. Má výborný príbeh o pracovníkovi v zdravotníckej firme, ktorý sa zo všetkých síl snaží uživiť svoju rodinu, pretože sa kvôli bratovmu zlému rozhodnutiu dostal na mizinu, ale čoskoro si uvedomí, že má oveľa vážnejšie problémy. V krajine práve prepukla mimoriadne vážna nákaza, kvôli ktorej nakazení rýchlo prichádzajú o živiny a pociťujú extrémny smäd, čo ich dokonca prinúti sa utopiť a keď si muž uvedomí, že nakazená je aj jeho rodina, musí urobiť všetko preto, aby ju zachránil a získal liek skôr, než bude neskoro. So spracovaním som dosť spokojný, ale aj tak sa nezbavím pocitu, že sa z toho dalo ešte získať aj trochu viac. Po úvodnej zoznamovacej časti, ktorá výborne oboznámi s problémami hlavného hrdiny sa to už naplno rozbehne, nákaza je podaná perfektne a tak táto druhá štvrtina filmu je rozhodne aj jeho vrcholom a tak ma trochu mrzí, že druhá polovica sa už vyberie iným smerom. Aj táto časť je vydarená, hľadanie lieku je napínavé, nájde sa tu plno zaujímavých situácií, len už to nemá tú pôsobivú atmosféru predchádzajúcej časti a aj celá tá línia, ktorá je zameraná na chamtivosť a byrokraciu vplyvných ľudí mi prišla trochu navyše. Takže aj takto je to rozhodne výborný zážitok bez hluchých miest, ale po pár úpravách to mohlo byť ešte lepšie. Čo sa týka tých akčnejšie ladených scén, tak tu prakticky ani nemám čo vytknúť, množstvá ľudí, ktorí nedokážu uhasiť svoj smäd a tak sa vrhajú do riek teda zapôsobia a tie zvyšné scény tiež svoj účel splnia. Herecké obsadenie je na tom dobre, Kim Myung-Min v hlavnej úlohe si ma získal prakticky okamžite, k tomu jeho sympatická rodina, takže sa mu v jeho úsilí nedá nefandiť a poteší aj viacero známych tvári vo vedľajších úlohách. Réžia a technická stránka sú vydarené, vizuálne je to skvelo zvládnuté, funguje aj atmosféra a napätie, tu nemám čo vytknúť. Som veľmi spokojný, zo všetkých katastrofických filmov na tému nákazy, ktoré som videl sa jedná o jeden z najlepších kúskov a po doladení druhej polovice by som možno dal aj plný počet. 78% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní pokus z Asie! Zápletku vnímám jako svěží a Pandemie je více než zajímavá !! Uff je to Stresující, vzrušující,napínavý,dramatický,šokující ten film má vše, co by mít měl !! Možná má předvídatelné řešení, ale je to tak super, že to stojí za to ! Obzvláště při scénách "race against time" !! Zaráží mě jen poněkud nízké hodnocení ! U mně 80% bez debat! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V Jižní Korei řádí epidemie strunovců, kteří jsou v lidech co pily vodu a chtějí jít z nich ven pokud vylezou ti lidé umřou. Snaží se to vyšetřit chlápek, který má nakaženou ženskou a dvě děcka. Parádní katastrofický film na téma nákazy málo sraček ohledně keců ( u těchto asijských filmů je to zázrak většinou se zde kecá třeba hodinu o totálním hovně) v pohodě herci zápletka. Bohužel pátou hvězdu nedám za některé kiksy ve filmu za prvé kdyby to někdo organizoval úmyslně měl by to lépe ošéfované a určitě by nezůstal v rodné zemi, ale korigoval to ze zahraničí za druhé žádný stát ani vláda by nedala 5 bilionů firmě co má protilék zvláště ne poté co firma stála 700 milionů tuším, že říkaly stačilo pouze zatknout ty hlavouny a ten lék si vzít navíc každý lék má podobné verze v jiných variantách mohly zkusit tohle případně si něco objednat ze zahraničí to se zde absolutně neřešilo a na závěr za třetí nevím jak je to v Jižní Korei, ale každý lék má složení napsané v krabičce a oni tu krabičku měly dokonce několikrát tak, že stačilo to tam někde přečíst to nemluvím o tom, že v době internetu jde najít vše. ()

Galerie (25)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama