Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slušně rozehraná podivaná, u který se v druhý půlce začíná objevovat jen málo uvěřitelný chování určitejch postav (zejména románek pani Vavruškový nebo detektiv Mareš, kterej si zpověď Vavrušky nechá pro sebe). Otevřený konce nemám rád, ale tentokrát k němu budu shovívavější, protože ho beru jako tvůrčí snahu o zdůraznění morálního dilematu, kterym se snímek zabýval (tj. ať si závěr každej domyslí dle toho, jak by se sám zachoval). Po technický stránce nic dechberoucí (zpomalovačky byly hodně otravný), nicméně je zase třeba ocenit, že se někdo v rámci český (a dokonce televizní!) produkce pustil do thrillerovýho žánru. Hlavně za tuhle odvahu a vzhledem k poměru cena / výkon ucházející výsledek třetí hodně slabá hvězda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dokážu pochopit, že někdo špatně odbočí a navigace ho dovede do úplné řiti, dokážu pochopit, že někdo zapadne v bahně a stane se svědkem vraždy, dokážu pochopit i to, že ze strachu nechce nic nahlásit na policii nebo i to, že mu dotyčný pošle vražednou zbraň a ON se jí rozhodne ve zmatku a panice zbavit – ovšem to už jsou lidi fakt tak tupí, že se pokusí vybrat z kreditky prachy (když ví, že jsou bankomaty pod kamerami – možná tak bezdomovci, nebo feťáci, kterým je to jedno) a následně se vychrápe s vrahem…? Leda tak ve filmu s debilním Sokolem v hlavní roli. Já tohohle borce už nějaký čas nemusím (co ze sebe dělá kokota hlavně při moderování Tváře, nebo nějakých anket…) a jsem na něj doslova alergický. Tady předvedl průměrný výkon – budiž mu to k dobru, ale ani Zuzana Stivínová to výrazněji nezachránila. Přišlo mi to nedodělané, bez pořádné atmosféry – která se někdy po první půlhodině zcela vytratila – prostě průměrné po všech stránkách… ()

Reklama

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Na české poměry, zejména televizní, imho velmi slušné. Trefný casting i nadprůměrné herecké výkony (mimo moudrého a chápajícího synka). Neodpustím si však poznámku k těm co tady uvádějí, že je to vykonstruovaný scénář. Jasně měli postřílet všechny, mladého Polívku pověsit za ... do průvanu a sýkorák (most Miloše Sýkory)vyhodit do luftu. A pro pó všichni "(rádoby)hrdinové"se v takových chvílích chovají velmi sofistikovaně a realisticky, protože jde o vlastně obyčejnou a standardní situaci. Na druhou stranu mě však v závěru udeřila replika s hilznou v trávě (nábojnicí), že jí Sokol neomylně našel na místě činu stejně jak začínající mjr. Zeman kulku ve zdi v prvním díle. Myslím, že demence soudobých krim. techniků na místě popravy není ještě tak varující. Reálie natáčení a celé prostředí, jako rodilého ostraváka, samože potěšily. (Hotel Miura je fakt architektonický skvost). U mě za tři a půl. Pro celkové podhodnocení zaokrouhluji na čtyři. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Užší vymezení Occamovy břitvy: Pokud není nějaká část teorie pro dosažení výsledků nezbytně nutná, do teorie nepatří. A přesně s takovou odbornou rétorikou pracuje příběh bohužel televizní, který by scénáristicky jakž takž mohl mít potenciál, nebýt nízkého rozpočtu a ryze televizního pohledu na věc. On ten námět skutečně není špatný, byť vykazuje nádechem typické hollywoodské tvorby a dokonce i ten scénář stojí za zváženou, i když v určitých momentech by to nějakou tu úpravu jistojistě chtělo, ale když tomu chybí patřičný režisérský tah na branku, patřičné napětí, uvěřitelná zoufalost a strach, a samozřejmě k tomu správná temná atmosféra, vše upadne vniveč a zůstane jen obyčejná vyprávěnka především ukazující, že si tvůrci na onen Hollywood jen hrají a nemají na to. A o co jde? Manželé si při cestě domů autem zkrátí cestu, zabloudí a jsou svědky odstranění nepohodlného člověka. Pachatelé si jich samozřejmě všimnou. Následující události tedy vezmou za své, což dle námětu slibuje minimálně solidní thriller, ale těšící se diváci si na něco takového mohou klidně nechat zajít chuť. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem nějakej tuctovej nudnej biják a místo toho jsem dostal velice kvalitní detektívku:) Silně nadprůměrnej příběh s velice zajímavou zápletkou, kde září jak Sokol tak Stivínová. Česká Tv se poslední dobou nějak rozmohla a pneustále překvapuje. Dost reálnej příběh a je zajímavé si představit tuto situaci, jak by se člověk zachoval. Prachy řeší všechno... bohužel. 80 % ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)
  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)

Reklama

Reklama