Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eso es má fantastický příběh, který Belmondovi hraje příjemně do karet. Jenže jemu by se dařilo i se špatným příběhem, protože takový šarm jako on má prostě málokdo. Jako u komedie jsem se já hodně pobavil. Jsem rád, že občas objevim nějakou starou francouzskou komedii, kterou jsem neviděl a tak příjemně se u ní pobavim. Pět hvězdiček je prostě jasných. Od začátku do konce se nenudím, s tou hlavní tváří co tam pobíhá celý film to ani proste jinak než za pět v tomto filmu nejde. On je tam naprosto senzační. Sice kolem sebe nemá kopu ženskejch, má jenom jednu, ale i tak si bohatě vystačí. Eso es je parádní komedie, na kterou se kdykoliv rád znovu podívám. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborná francouzská akční komedie s charismatickým Belmondem v roli kouče francouzských boxerů, odehrávající se z velké části v předválečné Třetí říši v době olympiády, natočená francouzským režisérem židovského původu Gérardem Ourym. Místy připomene starší Ouryho komedii Velký flám, ale většina filmu je originální a velmi komická. Oury je jednička v dělání si legrace z Němců a především z fašounů. Jsou zde nezapomenutelné scény: židovská kapela hrající Hitlerovi jidish písně transponované bavorskou kapelou na německé lidovky, tupí němečtí vojáci bubnující dvakrát za sebou domnělému autu führera, kukačkové hodiny s hajlující orlicí na Berghofu... Belmondo prováděl všechny své kaskadérské výstupy sám, pouze s jedinou výjimkou nebezpečného parašutistického skoku hlavou dolů, který nechal na kaskadérovi. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=WZ_TEuxFqEg ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hajlující zubní protéza, střelba do holubic míru či útěk před Němci s medvědem po boku - to jsou jen malé střípky bohaté a zábavné mozaiky, kterou Eso es nabízí. Výborná válečná komedie, ve které však přes všechen vtip a humor cítíte onu tíhu temného období světových dějin, tak nějak naléhavěji, něž bývá u komedií obvyklé. Prostě klasická Belmondovka, ale přesto trochu jinak. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Prosím vás, pane, podepsal byste se mi?“ . . . Klasický podpis pana režiséra, velkého umělce na poli vysokorozpočtové komedie, rozhodně nelze přehlédnout. Po Velkém flámu (1966) se ve Francii strhla obrovská vlna crazy komedií zasazených do 2. světové války, nimiž se tvůrci více či méně úspěšně snažili navázat na úspěch slavného filmu Gérarda Ouryho... a zde po 16ti letech s další válečnou komedii, pojatou tentokrát v některých směrech odlišně, přichází i samotný Oury, aby všechny ty napodubující tvůrce opět hravě strčil do kapsy. Ouryho tradiční porce velkolepé filmové zábavy určitě nezaskočí spřízněné diváky bohatě rozvinutou sérii zápletek, vtipnou vymakanou akcí a stejně jako ve Velkém šéfovi i hravými odkazy na skutečnou událost (zde s nejen vtipnou parafrází, ale i netradičním zakomponováním sekvencí slavného dokumentu). Čím překvapilo Eso es mě, byla vedle velmi pěkné dobové výpravy nezvyklá přítomnost rodinné linky a krátká zastavení nad malými lidskými dramaty v čase vypuknutí války. Moje takřka stejné dojmy skvěle vystihl ve svém komentáři Enšpígl, taky kolikrát ve mě nastal onen pocitový zvrat z úsměvu na úplné zmrazení a zase zpátky, a to aniž by film na mě působil jakkoliv překombinovaně či nevyrovnaně. Belmondo si to celé spočátku táhne ve své typické formě úplně sám, aby postupně nečekaně vytvořil velmi sympatickou hereckou dvojku s 10-tiletým klukem(!). Oba rozervní hrdinové mi pronikli k srdci, i přes dvougenerační rozdíl mezi nimi panovala báječná chemie, malý Simon byl kouzelný... 95% (viděno v rámci "Challenge Tour 2021" – 30 dní se světovou kinematografií) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vlažné, nedochucené … a silně nedopečené. Komedie, která po slibném úvodu opustí olympijský stadión a z neznámých a pro mě nepochopitelných důvodů se začne průběžně ztrapňovat, přičemž její naivita v některých okamžicích hraničí s lehkou demencí. Nesourodému sledu scének svým šarmem a širokým úsměvem nedokáže nijak zvlášť pomoci ani takové eso es, jakým je Jean-Paul Belmondo ... 2,5* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Eso es byl prvním filmem, který 4. listopadu 1984 v 11 hodin odvysílala nová placená televize Canal+. Vysílání však zmařily technické problémy spojené s nekompatibilitou dekodéru s některými televizory a videorekordéry. Po četných telefonátech nespokojených předplatitelů se kanál rozhodl kódování zrušit. (classic)
  • Jean-Paul Belmondo se kvůli nízké výšce při "výstupu" z letadla nechal zastoupit kaskadérem. (ČSFD)
  • Jean-Paul Belmondo, který ve filmu hraje trenéra boxu, se v mládí sám boxu věnoval. (Georgex)

Reklama

Reklama