Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že i po 37.letech po 2.svět.válce je parodie na nacistickou éru stále zajímavé téma. Musím uznat, že režie zvládla úmysl velmi dobře, zvláště se mi líbila hudba v Hitlerově vile, kdy Židé hráli "jidiš" muziku a Tyroláci to okamžitě přetransponovali do jiné stupnice a byl z toho "Tirolwalzer". To mělo břink a já se bavila výborně. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Krásné, humanistické dílo o boji Síly člověka se stohlavou hydrou zvrhlé moci, prosté síly a mocné jen svou početností a zvířeckostí, přímo v jejím doupěti. „Silný tuší bratra ve všem, co je silné, ale ve všem, co potřebuje ochranu nebo útěchu, vidí své děti. Právě z této síly a z jistoty, kterou síla dává tomu, kdo ji má, vyplývá smysl pro spravedlnost a lásku k člověku.“ Tato nadčasová slova Charlese Baudelaira (o poezii Victora Huga) dokonale přiléhají moudré, vtipné a životu a pravdě oddané síle francouzského boxera a letce Jo Cavaliera, skvěle ztělesněného Belmondem, který pomáhá židovské rodině uprchnout z nacistického Německa. Povzbuzující, nesentimentální, ale přesto jímavý film, nikoliv prvoplánově, ale bytostně: protože v troskotajícím světě právě vědomí přítomnosti, neřkuli blízkosti takové sebeobětující síly musí dojmout zcela zákonitě. A nejen dojmout. Také posílit! ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že jsou u nás všechny belmondovky až nepříjemně zprofanované a ono ne. Na tenhle film jsem přišel tak, že o něm strašně pěkně mluví Belmondo ve své knížce "Mých tisíc životů", kterou doporučuji jako audioknížku načtenou Krampolem btw. :+ Je to v podstatě akční komedie moderního střihu a klidně by mohla být marvelovka natočená v osmdesátkách. A Belmondo tam jede v akčním módu jako Tom Cruise a mám pocit že na jeden skok z letadla si tam dělal všechno sám, na padesátníka WOW! Málem jsem se podělal smíchy hned u úvodního camea. :D Jestli budete mít možnost výběru dabingu, zkuste hned ten první s Krampolem (jsou jinak asi 3), který natočilo asi 5 lidí na nějakém bytě a nějaké ženské role tam mluví i chlapi, má to super atmošku! Fakt velký překvápko a komplexní velkofilm, který má všechno! 10/10 ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, která dokáže rozesmát stejně jako ukázat, co za dobytek byl Hitler a spol. "Můj vnuk Lazar je psychiatr. Říká, že Hitler je - cože je Lazare?" Je cyklotymik s depresivní tendencí. "Cože je?" Praštěnej.:D:D A vůbec Oberlautnant Rosenblum, medvěd Beethoven, bitka s Gestapem, opravdu povedená legrace i přesto, že ve skutečnosti to legrace rozhodně nebyla. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pokud existuje nějaký film, který mi za všech okolností zvedne náladu, tak je to tento. Takhle si Bebela chci a budu pamatovat nejvíc. Bývalého boxera se srdcem na dlani, který se nikoho a ničeho nebojí a ještě si dokáže kohokoliv kdykoliv hezky povodit... "Sind Sie Franzose?" - "Éééé???" - "Was ist das?!?!" - "Medvídek! Er bin velmi hodný, šarmantní. Jeho nejm je Beethoven. Pa pa pa páám..." ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Název filmu Eso es ve skutečnosti znamená kód, který se správně čte "SOS", vztahující se k pomoci dostat židovskou rodinu pryč z Německa. (med)

Reklama

Reklama