Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Policajt nebo rošťák je Jean-Paul Belmondo přesně takový, jakého ho mají diváci nejraději. Tvrdý, neústupný, trochu samotářský, ale především vždy obklopen krásnými ženami a vždy nad věcí. Do Nice přijíždí inkognito divizní komisař oddělení vnitřního vyšetřování Stan Borowitz, specialista na čistky uvnitř policie. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nedávno zavražděný komisař Bertrand byl v úzkém spojení s místní mafií. A není zdaleka sám. Policejní inspektoři Rey a Massard jsou do vraždy přímo zapleteni, je tedy nutné je usvědčit a policii očistit. Borowitz má vlastní netradiční prostředky a postupy a rozhodne se vyvolat válku gangů, která by jako první vydala oba zkorumpované inspektory. Nečekaný příjezd neposlušné dcery Charlotty vše zkomplikuje. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (303)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Šarmantní Jean-Paul Belmondo přesně tak, jak ho mám rád - žoviální komisař, nonšalantní svůdník, výřečný a lehkomyslný rošťák, který pro ránu nejde daleko. Řekl bych, že právě v tomto filmu je to zřejmě jeho nejtypičtější role. Takže když se chci nechat příjemně a vkusně pobavit, mám naprosté jasno. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a zábavná kriminální komedie. Hlavní postavou je charizmatický, šarmantní, elegnantní a hlavně akční policejní divizní komisař Stanislas Borowitz (skvělý Jean-Paul Belmondo). Má nekonvenční metody, kterými dostává své protivníky do úzkých. Nebojí se v zájmu spravedlnosti lhát a podvádět, aby všichni lumpové v Nice nemohli být volní a svobodní. Vše zvládá s noblesní elegancí a posměvačným humorem a přitom nezanedbává ani něžné pohlaví. Rád se baví svojí nebezpečnou prací. Další zajímavé postavy: znuděná bohatá spisovatelka Edmonde Puget-Rostand (elegantní Marie Laforét), čestný komisař Grimaud (Michel Galabru), který se drží zuby nechty oficiálních postupů, Theodore Musard (Georges Góret) a Achille Volfoni (Claude Brosset), dva největší mafiáni v Nice, kteří dojedou na svoji zpupnost, úplatní policejní inspektoři Massard (Jean-Francois Balmer) a Rey (Tony Kendall), puberťácká dcerka Stanislase Charlotte (Jeulie Jézéguel), která na sebe stále chce upoutat pozornost, provozní bordelu Marcel Langlois (Michel Beaune), pasák Mario (věčný gangster Venantino Venantini) a bývalý policista Cazaubam (Charles Gérard), se kterým je Stanislas vlemi dobře sehraný. Zkrátka je to velmi vtipný a zábavný film, který vždy potěší. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi tenhle film líbil, ale neuměl jsem se na něho asi dobře koukat. Vždycky jej v mých očích od dokonalosti dělila rozpadavost děje na jednotlivé scénky a začátek, který je na komedii dosti drsný a chladný. Jenomže to je vono! Začátek je vynikající, hudba skvělá a o Belmondovi - škoda mluvit. Ten se nedá vychválit. Tenhle film je mu psán na tělo více, než kterýkoli jiný. Záporáci navíc nejsou žádní šašci, ale jde z nich strach (zvláště z Raye). Ač jsem si to kdysi nemyslel, "Policajt nebo rošťák" je vynikající komedie a krimithriller zároveň. A Marie Laforet je ženská par excellance. P.S.: Jean-Paul Belmonda zde nemluví Tříska, jak jsem se dočetl v jednom ze zdejších komentářů, ale Moravec. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

V úvodní scéně nechá Belmondo, s obřím koltem v ruce, vysvléknout z kalhot trojici zlodějíčků, kterým navíc zničí káru. Následuje jeho příjezd autem až do obýváku jednoho z domů. Poté vymlátí hospodu a nechá vyhodit do povětří hernu. Ihned poté s jeho přičiněním exploduje Mercedes... A takhle to pokračuje po celou dobu filmu, ve kterém Jean-Paul předvede své tradiční kaskadérské (i svůdnické) kousky. Navíc je tu pěkná hudba a taky Michel Galabru. Napsat o této Belmondovce, že je nudná, může jen někdo, kdo koukal na něco jiného. Tohle je klasika. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

J. P. Belmondo jako divizní komisař Stanislaw Borowitz zvaný inkvizitor, kultovní hrdina mého dětství (ten film jsem viděl snad 30 krát), s pohyby homosexuálního tanečníka a s metodami gangsterského vymahače výpalného, s lehkostí sobě vlastní a s vtipnými hláškami protančí dějem tohoto výborného krimi s takovou elegancí, že se Křupan, Achil a Kamil nestačí divit. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se mimo jiné ve městě La Turbie. Filmový kemp Pylone se pak nachází ve měste Antibes ve Francii. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Ke konci filmu při havárii vozidla, ve kterém sedí Achille (Claude Brosset) a Inspektor Massar (Jean-François Balmer), je vidět, jak se převrací a dostává smykem k mostu, kde je zábradlí. V následujícím záběru je vozidlo jak padá z mostu přes neporušené zábradlí. Taktéž následně po srážce vozidla s vlakem je zřetělně vidět, že ve zdemolovaném vozidle nikdo nesedí. (Horryx)
  • Velká část filmu se natáčela v Nice: několikrát můžeme vidět Anglickou promenádu, náměstí Masséna, kde se Auvergnat (Georges Géret) ocitne nahý, Vieux-Nice (bar Langlois), přístav, kde si povídají Rey (Tony Kendall) a Massard (Jean-François Balmer) atd. Scéna řidičských zkoušek se natáčela ve čtvrti Saint-Maurice v okolí parku Chambrun. Policejní stanice se nacházela v areálu Palais de la Préfecture. Antonio/Stanislas (Jean-Paul Belmondo) uniká po zip-line ze staveniště zábavního parku Zygofolis. Scény na začátku filmu se odehrávají v Èze a Cap-d'Ail, zatímco kemp Le Pylone je v Antibes a kasino v Juan-les-Pins. Interiérové scény byly natočeny ve studiích Victorine. (classic)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama