Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Protože zdejší komentáře se v určitých bodech liší jenom přezdívkou uživatele, rozhodl jsem se udělat takovou jednoduchou kompilaci nejužívanějších slov, aby všem dalším stačilo přečíst si jenom tenhle můj blábol. Takže: Bebel fešák zatím Francoise sexy hodně Krampol nebyl Acapulco lepší (?) dobrodružství velký Spielberg inspirace Indiana Jones tečka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství, na němž zahlodal zub času, je zajímavé především záběry nově vznikajícího hlavního města Brazílie. Brasília je zde ještě městem duchů, pokud se na ni podíváte dnes, je patrné, jak se za téměř šedesát let neuvěřitelně proměnila. Jinak spokojeni budou především fanoušci Belmonda, který se zde neustále koupe a běhá. Tedy pár vtipných scének tu je (pády do křoví, souboje, potyčky s Agnes), ale permanentní řachanda se nekoná. Jako dokument o Riu a Brasílii fajn. Původní hodnocení ponechám, dnes bych ale dal o hvězdu méně... ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie a ještě lepší dobrodružný film. Hodně dobře se nechá poznat, čím se asi nechali inspirovat Steven Spielberg a George Lucas v osmdesátých letech pro vytvoření postavy Indiana Jonese. Protože právě "Muž z Ria" je "úplně první Indiana Jones". Spoustu vynikajícího dobrodružství prokládají skvělé fórky a výborné nápady. Jean-Paul Belmondo je neodolatelně ztřeštěný, Francoise Dorleácová je zase úžasně trhlá kočka. Zkrátka zábava jak vyšitá. 85%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sice ne až tak zlidovělá klasika, ale dalo se na to před xx lety koukat každý rok, kdy nám to televize znovu nabízela. Kromě nádherné hlavní hrdinky, jejíž představenkyně zemřela bohužel pár let po filmu, je nepřekonatelný Belmondo. Bez těchto jeho rolí by nikdy nevznikl Muž z Acapulka a v pár scénách zde Belmondo překonává i svého budoucího agenta. Celkově jde o hodně povedený mix akce a komedie a navíc jsou v dnešní době zajímavé záběry budované Brazílie. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dne 6.9. 2021 odešel velký Muž z Paříže Jean-Paul Belmondo.  U tohoto filmu musím přiznat, že málokdo asi měl tak exotické a dobrodružné opuštění posádky (v tomto případě i Francie a kontinentu) - dovolenku jako jeho vojín základní služby Adrien Dufourquet. Dokonce ani já. Belmondo zde baví i po letech. Bude světu chybět, ale díky filmovému celluoidu bude snad téměř nesmrtelný. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Muž z Ria se dostal na vrchol žebříčku návštěvnosti ve Francii, Itálii, Španělsku anebo třeba v Německu. Byl to největší filmový úspěch roku 1964. (Pierre)
  • Jean Paul Belmondo si při natáčení pořídil do své koupelny v hotelu živé, dvaceticentimetrové krokodýly. Když je personál objevil, křičel jako smyslu zbavený a odmítal do hercova pokoje vstoupit. To ale nebylo celé. Jean Paul je s pomocí De Brocy dokonce přestěhoval do pokojů ostatních hostů. Jindy zase s De Brocou nasypal pudr do větracího topení, takže když ho někdo zapnul, byl celý zapudrován. Ředitel hotelu neměl pro podobné legrácky pochopení a chtěl herce z hotelu vyhodit. (Pierre)
  • Keď Dufourquet (Belmondo) a Agnes (Dorléac) dorazia do Brazílie a zastavia sa na policajnej stanici v Petropolise, policajt po portugalsky povie, že hlavné mesto je vzdialené 50 km, no v skutočnosti sú Petropolis a Brazília od seba vzdialené viac ako 1000 km. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama