Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Absolutní pecka! To je radost koukat se na tenhle kousek. Už jako malej sem měl tohle rád, neviděl sem to snad 20 let a včera sem si tím udělal obrovskou radost...Tomuhle kousku snad nic nechybí. Člověk se mnohokrát zasměje, fakt od srdce, pobaví u honiček, trochu se bojí hlavního záporáka no a na konec i ten poklad se tam ukáže :o). Belmondo je bůh, o tom není pochyb, již brzy si dám Muže z Honkongu, ačkoliv vím, že tohle je víc... Jediný, v čem bych trochu ubral, tak v tý holčině, která dělal z filmu zbytečný divadýlko... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Philippe de Broca /Cartouche, Le Magifique/ natocil komediu, ktora bola v 60. rokoch v case uvedenia do kin velkym hitom. Bohuzial, zub casu pracuje aj v tomto filme a dnes je to uz trochu pobledly a matny humor. Belmondo na urovni, Francoise Dorleac krasna a objavil sa tu aj Adolfo celi /bondovka Thunderball/. Belmondo tuna vytvoril prototyp Indianu Jonesa, ktoreho neskor natocil isty reziser Steven Spielberg. 100 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nonstop akcna jazda od zaciatku az do konca. Belmondo neustale poskakuje ako kralicek Energizer. Niektorymi kaskaderskymi kuskami sa vyrovna aj Jackie Chanovi. Ale mna to nejak nebavilo. Mozno za to môze chaby pribeh, ktory tvori iba neustale utekanie z bodu A do bodu B alebo proste na mna nefunguje Belmondova charizma. Neviem. Ale chapem, ze pre milovnikov starych francuzskych filmov je toto klasika. Pre mna nie. 5/10. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadala v 60. letech slušná komerce. Rozhodně ani tehdy nešlo o špičku, ale o příjemný nadprůměrný oddechový film. Dnes už Muž z Ria beznadějně vyčpěl. Pokud ho srovnáte s Mužem z Acapulca, který dodnes má co říct a stojí za vidění, spatříte výrazný kvalitativní rozdíl. Co zůstalo dodnes funkční, je výkon Jeana-Paula Belmonda, který si film prakticky ukradl sám pro sebe, a z jeho energických eskapád pochopíte, v čem spočívalo jeho kouzlo a proč se stal jednou z nejvýznamnějších francouzských hereckých hvězd 20. století. Za zmínku stojí ještě přítomnost tragicky zesnulé sestry Catherine Deneuve. Francoise Dorléac sice scénář nepředepisuje scénář nic jiného, než být rozverným diblíkem po boku hlavního hrdiny, ale i tak je poznat, že měla talent a mohla v kinematografii leccos dokázat. Scénář je ptákovina a logické díry vidíte, kam se podíváte, ale o to v téhle podívané opravdu nešlo. Jako komedie na mě Muž z Ria moc nefunguje, protože humor je, jak jen to říct, ne moc chytrý a tak se do paměti vryje opravdu jen to obsazení. Celkový dojem: 40 %. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Pro mne je Muž z Ria prakticky stejný kult, jako býval pro starší generace např.Vinnetou. I když je film celkem blbina, pro mě je nebojacny s neuvěřitelnými kaskadérskými kousky obdařený Adrien, jeho věčně ztracená, sexy potrhlá přítelkyně Agnes, tři sošky vedoucí k pokladu, padouši jak se patří, prosluněná lokace a v neposlední řadě výborný humor, vzpomínkou na jednu z prvních véháesek a několikanásobné pouštění této dobrodružné podívané. Z kraje roku 2015 proběhla digitalizace, vydání blue-ray disku obohacené o vystřiženou scénu. Takže kdo má tento flm v oblibě, doporučuji připomenout. Vadou na kráse u tohoto je dabing, jelikož se jedná o rok 99 a o hlas 61 letého Krampola na mladičkého Jean Paula moc nesedící. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Film se z části natáčel v Brazílii a v jejím hlavním městě Brasilia, které jako nové město vybudoval brazilský architekt Oscar Niemeyer, kterého si ve filmu zahrál italský herec Adolfo Celi jako představitel Maria De Castra. Natáčelo se též v Riu de Janeiru a v Paříži. (Cucina_Rc)
  • Na konci filmu štáb potřeboval vyhodit nějaké věci do povětří. Ale vzhledem k tomu, že výbušniny se nesměli převážet, musel si je vyrobit sám na místě. (Pierre)
  • V 76. minutě je Agnes () přenášena z jednoho auta do druhého, přičemž u jednoho vozidla jsou ponechány dveře otevřené. Když však jede o několik okamžiků později okolo Adrien (Jean Paul Belmondo), dveře jsou zavřené. (Terva)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama