Muž z Hongkongu

Muž z Hongkongu

Up to His Ears

Komedie / Dobrodružný

Francie / Itálie, 1965, 110 min

Unuděný milionář prožívá v Číně nebezpečné chvilky, které ho vytrhnou z jednotvárné nudy a dají mu (alespoň na chvilku) chuť do života.(25.3.2003)

Co všechno musí chlap, který může mít všechno, udělat, aby ho zase začal život bavit? Pokud je tím mužem Jean-Paul Belmondo, pak opravdu hodně. A bude to zábavné a napínavé? To rozhodně. Tak proč 60%? Protože mezi Bebelovými eskapádními filmy nijak zvlášť nevyčnívá a zase tolik toho k nabízení nemá. Muž Z Ria je ve své seriózní dobrodružnosti podle mě lepší volba.(14.8.2005)

Film využívá originálního nápadu a hereckého potenciálu Jena Paula Belmonda. Má neuvěřitelný spád, mohokrát překvapí a některé gagy jsou skoro k nepřežití :-) Ale Ursula Andress v té mořské vodě mezi sasankami, pánové, to si zaslouží minimálně hvězdičku navíc!(12.5.2003)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,400,000(6.4.2010)

Znuděný milionář Jean-Paul Belmondo sám na sebe najal vraha, ale když pozná překrásnou Ursulu Andressen tak najednou dostane chuť žít......(6.12.2007)

Rozhodně nejslabší z trojice "Mužů", až příliš ztřeštěný a jakoby ani nerežírovaný. vypadá to, že na place každý dělá, co ho zrovna napadne za improvizaci, občas je to sice docela vtipné, občas (spíš často) ale nuda.(27.6.2007)

Jean-Paul Belmondo tu má opravdu nový nápad - najmout si na sebe vraha, protože se nudí! Problém je v tom, že si to v zápětí rozmyslí a pak před ním musí prchat. Partnerkou mu tu je Ursula Andress, se kterou tenkrát žil. Spousta honiček, kaskadérských kousků, legrace. Mnohem bláznivější než Muž z Ria ale ještě tomu chybí to, co má Muž z Acapulca. Prostě je znát, že tenhle stojí mezi nimi.(10.10.2003)

Ztřeštěná dobrodružná komedie, která stojí (a nepadá) na dynamické režii Philippa de Brocy, živelnému herectví Jean-Paul Belmonda a kráse Ursully Andress. Toť vše. Ale dostačuje to na nadprůměrnou podívanou. 70%.(21.8.2006)

Typická komedie 60. let, natočená podle předlohy Julese Verna. Překlad originálního názvu zní Číňanovy trampoty v Číně. Pro mě jeden z filmů mého dětství, ale je jasné, že měřeno dnešníma zrychlenýma a přetechnizovanýma očima působí snímek staromilsky:-)(23.4.2003)

Pěkné, ale na Muže z Ria to nemá a nikdy mít nebude.(11.2.2007)

• bassator

Viděno 5x cca - 40%(20.11.2009)

Nejslabší z trilogie bláznivých parodií s Bábelem.(9.12.2006)

Tenhle film mám rád už od svých devíti let. Předlohu Julese Verna (česky to myslím vyšlo pod názvem O život) jsem sice nečetl, ale řekl bych, že De Broca se od ní silně vzdálil. Belmondo je tady v nejlepší formě a baví mě to mnohem víc než Muž z Ria. Asi je to kvůli těm komikům a hercům ve vedlejších rolích: Rochefort, Préboist, David, Pacomeová a Darry Cowl v roli účetního. Představte si že tento herec měl být původně Četníkem ze Saint-Tropez. Plus ještě Ursula... A dabing - jsou dvě verze, jedna barrandovská s netypickým, ale vůbec ne špatným Vladimírem Brabcem v hlavní roli a skvělým Milošem Kopeckým jako Jeanem Rochefortem. Ta druhá, novácká, není taky vůbec špatně obsazená, až na dvě výjimky. A těmi jsou právě Belmondo a Rochefort, protože pánové Krampol a Kalva to totiž dabovali o nějakých dvacet třicet let starší než herci v době natáčení.(6.4.2007)

Tři nebo čtyři? Dáme čtyři, ale je to hodně na hraně. Muž z Hongkongu rozhodně není špatný snímek, ale bohužel jako komedie moc nefunguje. Vše je postavené pouze na jednoduchých ztřeštěných honičkách, které rychle zevšední a zase až tak ztřeštěné nejsou. Hlášek si moc neužijete, i když sem tam něco jo ("Spolkl jsem rozbušku"). Závěrečná pointa na konci vtipná. Dabing s Vladimírem Brabcem nic moc.(8.8.2009)

Velmi zábavné a občas třeskutě vtipné. Hlavně jsem to viděl s původním dabingem (Brabec, Kopecký), který je úžasný a dává tomu své. Sluha ne výborný a pohůnci z pojišťovny jakbysmet. Originální nápad a báječná Ursula Andress a samozřejmě Belmondo, le magnifique.(17.12.2010)

Rio, Hong Kong nebo Acapulco - to je jeden Belmondo.(26.3.2012)

Divím se, že tu není více komentářů/hodnocení. Klasika českých televizí s reprízovací periodou maximálně jeden rok - zaslouženě. Dobrodružné komediální drandění po mnoha super lokacích by zábavností mohlo soupeřit s Indiana Jonesem. Super Belmondo, Andress a Rochefort (Leon - Belmondův sluha, úžasně nadabován Milošem Kopeckým), ale i další postavy - dva nájemní vrazi, Mr. Goh, rodina Belmondovy snoubenky. Prostě nestárnoucí pecka. To co provádí Belmondo na lešení mě fasincuje dodnes.(23.5.2006)

Mladičký Belmondo tak, jak ho milujeme.(10.7.2008)

• lennyd

Arthur (Jean-Paul Belmondo) je mladý hezký muž, který má kromě toho ještě jednu další vlastnost - je úžasně bohatý. Tak bohatý, že si může dovolit cokoliv na světě - a právě proto ho sžírá neuvěřitelná nuda. Jediným jeho povytržením (kromě snoubenky a otravné nastávající tchyně) jsou jeho pokusy o sebevraždu (byť neúspěšné). Aby už tentokrát vše klaplo, nechá se pojistit na dva miliony dolarů a najme si na sebe čínské zabijáky. Jenže náhodou potká krásnou striptérku Alexandrinu, a zjišťuje, že by měl pro co žít. Ale jak uniknout ze spárů jisté smrti ? ... Upřímně musím oznámit, že jsem tento film nikdy dřív neviděl (nechápu jak je to možné, když Muže z Acapulca i z Ria jsem viděl tisíckrát), a stejně upřímně musím prohlásit, že mne Muž z Hongkongu ale vůbec nebavil. Sice příběh je originální (i když jsem nedávno viděl novější film na velmi podobné téma), Jean Paul i ostatní (Ursulla Andress) hrají jako by šlo o život, ale když jsem v půlce filmu málem usnul, radši jsem šel odstrojovat vánoční stromek a film si nechal jen jako kulisu...(11.1.2011)

Ve své době hit,dnes klasika.(16.3.2003)

<< předchozí 1 2 3