Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Peter Bračík 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá, bláznivá komédia, s výborným hereckým obsadením. Mimické majstrovstvo hlavného predstaviteľa a jeho spoluaktérov je famózne. Naviac sa tu nachádza viacero výborných hudobných motívov a jedna z mojich najobľúbenejších filmových melódií, čo by som vo filme daného žánru neočakával. Stará dobrá Belmondovka nikdy nesklame. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Dobrá prkotina. Každá vteřina filmu je jen záminkou k dalším potrhlinám, zručným útěkům a vůbec odvážně parodujícím prvkům. A filmu se to daří na jedničku. Hodťe rozum a logiku za hlavu, na chvílí neberte svět vážně, protože mě tento postoj vrátil do dětských let a upřímně jsem se poťouchle několikrát zasmál. "A sledoval vás někdo zepředu?" "Ne" "Takže to vás musel.." *pomalu se otáčí za sebe* ".. někdo sledovat zezadu!" ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno jestli jsem v komentu na Muže z Ria napsal, že je to tak trochu bezdějová kravina, tak tohle je totální úlet. Prostě znuděnej Belmondo co chce umřít a pak najednou zase ne a celý je to opět jenom záminka pro šílený cestování sem a tam a proto aby si Jean Paul zase zablbnul i když tady zase až tak dobrý kousky k vidění nebyly takže moje hodnocení bude tentokrát jenom průměrný. Celkem jsem se sžil i s trochu netradičním původním dabingem podobně jako u Muže z Ria a musím říct, že tu Brabec na Belmonda až překvapivě dobře pasoval. Tak jako tak jak už jsem napsal předchozí film mě prostě bavil víc.55% ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Až příliš mnoho mamonu. A utrpení mladého boháče je rázem na světě. Skoncujme ho. Hon na Jeana-Paula začíná. Běž, Belmondo, běž, s neposlušnou lokýnkou i bez. Z vlastní vůle oběť na útěku. Velím do šantánu. Tam na tebe sličná slečna, pleti i vlasů barvy bílé kávy, čeká. Trochu šťávy a kuráže do života. Kaskadérské skoky, dobrodružné vrtochy, smyslné plážové pózy, odhalené zahalení krásné panny na mořském dně. Však zcela se nezahojily milionářské šrámy mé. Ach ne, jsem opětovně nesnesitelně bohat, sebevraždu je třeba důkladně naplánovat. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ach jo, celý náš Bébel jak ho známe všichni. Mimo jiné zcestovalý muž, který byl už v Riu, tady se vyžíval v Honkongu a jak víme, ještě následovalo Acapulco. V Honkongu jako Arthur, miliardářské to dítko zvládnul skoro všechno, co kaskadérské kousky vyžadují, zkrátka živel v lidské podobě a tady to byla jedna akce za druhou. Na lodi, pod vodou, při automobilových honičkách, na lanovém houpacím mostě nad propastí (super scéna), vyhnul se jak jinak, mnoha výbuchům, zkrátka si prošel snad všemi možnými eskapádami a když už jsem si říkala, že už mu schází jen nějaký ten kaskadérský kousek s letadlem, šup a měla jsem ho tam taky. Bez té příšerné patky a s krásnou Ursulou to byl krásný párek (nějaký čas i v soukromí). Jediné, co mě trochu rušilo, byl dabér Vladimír Brabec, přece jen mně k Belmondovi sedli víc Jan Tříska a Jirka Krampol i když vím, že jich bylo ještě pár jiných. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (17)

  • Snímek byl natočen na motivy románu Julese Verna „Číňanovy trampoty v Číně“. (sikky)
  • Belmondo si během natáčení v Hongkongu neodpustil svoje exhibicionistické kousky. Projížděl se nahý ve výtahu hotelu, kde byli filmaři ubytovaní, koupal se nahý v hotelovém bazénu atd. (raininface)
  • Jean-Paul Belmondo (Arthur Lempereur) a Ursula Andress (Alexandrine Pinardel) se seznámili při natáčení právě tohoto filmu a sedm následujících let byli párem i v soukromí. Andress později řekla novinářům, že Belmondo ji okouzlil schopností ji rozesmát. (Zdroj: Philippe Durant: Belmondo). (vesper001)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama