Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Dobrá prkotina. Každá vteřina filmu je jen záminkou k dalším potrhlinám, zručným útěkům a vůbec odvážně parodujícím prvkům. A filmu se to daří na jedničku. Hodťe rozum a logiku za hlavu, na chvílí neberte svět vážně, protože mě tento postoj vrátil do dětských let a upřímně jsem se poťouchle několikrát zasmál. "A sledoval vás někdo zepředu?" "Ne" "Takže to vás musel.." *pomalu se otáčí za sebe* ".. někdo sledovat zezadu!" ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Presne toto Belmondovi ide. Šialená akcia, ktorá sa neštíti akejkoľvek nadsázky. Radšej nech to nedáva zmysel, ako by to malo byť uťahané, takže za šialenosti by sa nehanbil ani Baron Prášil. Tu je ale všetko skutočné, kaskadérske a akrobatické kúsky sú nápadité a výborne zvládnuté až sa zatajuje dych. Prechod Himalájami, lanovým mostom si vyžiadal moju maximálnu pozornosť a podobne aj B(elm)ond-girl Ursula Andress, jej plážové scény a striptíz naopak. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že tento postarší snímek, kde exceluje Jean-Paul Belmondo, je dnes již poněkud pozapomenut. Klasická dobrodružná taškařice plná různých nápadů a reálií sice už přeci jen poněkud skutečně zestárla a ne všechno ještě dokáže pobavit, za shlédnutí přesto stále stojí. Ztřeštěností a akčních scén je tu přehršel a byť je to místy rychlé až moc, stále se jedná o zábavnou klasiku. Francouzská kinematografie v tomto žánru dokázala doslova divy a ve své době slavila nemalé divácké úspěchy. Bohužel je velice tristní nový český dabing, kde mladého Belmonda dabuje starý Krampol. Tohle už opravdu k sobě nejde. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 5-6 let, byl pro mě Muž z Hongkongu jediným filmem, na který se dalo koukat. Poměr dobrodružné akce (80%), napětí (15%) a svižných rozhovorů (5%) byl na rozdíl od jiných akvizic Ústřední půjčovny filmů tak akorát. Kybych své tehdejší nadšení pro film, jehož existenciální podtext jsem neregistroval, hodnotil dnes, měl bych se za klasický ADHD případ. A ani mě nenapadlo, že jde vlastně o hóóódně natahovanou grotesku plnou eskapád - skoro přesně takovou, jež později Belmondo s gustem vytěžil v roli Mike Gaucher / Bruno Ferrari. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ak by som bol americký veriaci, tak iba zaúpiem: "Oh My God!" To bol strašný zážitok. Že komédia! Ani jeden dôvod na zasmiatie. Že dobrodružný! Ani náznak napätia. Bláznivý a drahý film to bol určite. Ale nakrútiť film kvôli tomu, aby človek videl ladné krivky Ursuly Andress a sledoval, ako Belmondo prechádza od herectva ku kaskadérstvu? Určite existujú jednoduchšie a najmä lacnejšie spôsoby. Hanbím sa, že som tomuto paškvilu kedysi dal tri hviezdičky. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo téměř výhradně v exteriérech, v ateliéru vzniklo asi jen pět procent scén. Točilo se mj. v Káthmandú, Kuala Lumpur, Bombaji, Karáčí, Kalkatě, Hongkongu, malajské džungli a v Alpách. Natáčelo se od 5. ledna do 14. května 1965.
    (vesper001)
  • Štáb cestoval do Himalájí dlouhých 37 hodin, přičemž značnou dobu strávil v letadle společnosti Air Nepal, které nebylo právě v nejlepším stavu: po palubě se pohybovala domácí zvířata, dveře „chránil“ provaz a letušce bylo teprve dvanáct let. Štáb tak dorazil značně rozladěný. Korunu všemu nasadil producent filmu Alexandre Mnouchkine, když využil pohledu na zrovna zapadající slunce a rozmrzelým Jean-Paulu Belmondovi a Jeanu Rochefortovi pravil: „Vidíte tu krásu? A to ode mě ještě dostáváte zaplaceno!“ (Komiks)
  • Jean-Paul Belmondo (Arthur Lempereur) a Ursula Andress (Alexandrine Pinardel) se seznámili při natáčení právě tohoto filmu a sedm následujících let byli párem i v soukromí. Andress později řekla novinářům, že Belmondo ji okouzlil schopností ji rozesmát. (Zdroj: Philippe Durant: Belmondo). (vesper001)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama