Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem se dost nudila. Zabít mě neměl kdo, tak jsem si pustila Bebela s patkou, který řešil stejný problém :-) opět paráda, navíc s původním dabingem (Brabec, Kopecký). Btw. tenhle dabing je luxusní, hlavně Kopecký dabující Rocheforta. Klasika plná akce a vtipu s femme fatale v podobě Ursuly Andress, které už "412 mužů řeklo, že se vrátí a žádného už nikdy neviděla." ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Největší problém Muže z Hongkongu je že hlavní hrdina je napsaný jako tak trochu nesympatický kretén - těžko mu pak nějak zvlášť fandit, zvlášť když příběh filmu se omezuje na sled groteskních gagů bez velkého významu a vyústění. Aspoň trochu to zachraňuje aspoň Ursula Andress, která je pořád stejná bohyně jako v o pár let starším Dr. No. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela velká slabota a trapárna. Spíš než na ději si tvůrci dali záležet na kaskadérskejch kouscích po celé planetě. Prej to bylo podle Julese Vernea, ale pochybuju, že ten by takovou kravinu vymyslel. Belmondo dělá co může, ale mockrát jsem se u toho nezasmál - možná když byl v převleku za striptérku nebo když házel tou jeho šílenou patkou. Jinak ty jeho pády a skoky sice taky někdy pobaví, ale tady jde vidět, že je často dělá schválně a už to neni vtipny. Taky blbej českej dabing tomu moc nepomohl - přišlo mi to, jak kdyby ho daboval Vladimír Brabec, což se k Belmondovi moc nehodí. Jinak je to typická francouzská splašená komedie, kde nechybí hromadná sřážka aut, láska ke krásné ženě, dva nevtipní pitomci z pojišťovny a nakonec všechno dobře dopadlo. Dobře? U mě moc ne... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Arthur (Jean-Paul Belmondo) je mladý hezký muž, který má kromě toho ještě jednu další vlastnost - je úžasně bohatý. Tak bohatý, že si může dovolit cokoliv na světě - a právě proto ho sžírá neuvěřitelná nuda. Jediným jeho povytržením (kromě snoubenky a otravné nastávající tchyně) jsou jeho pokusy o sebevraždu (byť neúspěšné). Aby už tentokrát vše klaplo, nechá se pojistit na dva miliony dolarů a najme si na sebe čínské zabijáky. Jenže náhodou potká krásnou striptérku Alexandrinu, a zjišťuje, že by měl pro co žít. Ale jak uniknout ze spárů jisté smrti ? ... Upřímně musím oznámit, že jsem tento film nikdy dřív neviděl (nechápu jak je to možné, když Muže z Acapulca i z Ria jsem viděl tisíckrát), a stejně upřímně musím prohlásit, že mne Muž z Hongkongu ale vůbec nebavil. Sice příběh je originální (i když jsem nedávno viděl novější film na velmi podobné téma), Jean Paul i ostatní (Ursulla Andress) hrají jako by šlo o život, ale když jsem v půlce filmu málem usnul, radši jsem šel odstrojovat vánoční stromek a film si nechal jen jako kulisu... ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Po hodinovom bezduchom prepinani v TV som narazil na zaciatok tohto filmu. Vravim si, že Belmonda si realne pamatam mozno z jedneho filmu, tak to skusim na pat minut. Nakoniec som to dopozeral cele. Bola to teda poriadna jazda. Podobnych fimov za sebou nemam vela, takze som ostal viac menej ohureny ake tempo si film drzi pocas celeho deja. Tie niektore sceny su fakt wau. Navyse nadherna Ursula bola bonus k tomuto zazitku. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (17)

  • Belmondo si během natáčení v Hongkongu neodpustil svoje exhibicionistické kousky. Projížděl se nahý ve výtahu hotelu, kde byli filmaři ubytovaní, koupal se nahý v hotelovém bazénu atd. (raininface)
  • Při natáčení scény, kdy Jean-Paul Belmondo s Jeanem Rochefortem viseli na svázaném prádle pod liánovým mostem, docházelo ke značným průtahům způsobeným rozbitou kladkou. Jinak dobře naladěnému Belmondovi – momentálně již poměrně dlouho visícímu pod mostem – začali téct nervy a rozkřičel se na tým techniků opravující kladku. Rochefort sdílející s ním utrpení se snažil hereckého kolegu uklidnit. Řekl mu: „Víš, že beru o třicet tisíc franků míň než tvůj impresário?“ To Belmonda rozesmálo a uvedlo zpět do pohody. (Komiks)
  • Pro první uvedení v československých kinech byly změněny nejen titulky, což byl u zahraničních filmů častý postup, ale byly také vystřiženy všechny scény se sovětským profesorem Parisem Nikolajevičem Proževalskim (Boris Lenissevitch). Jedním z uvedených důvodů byl dojem schvalovacích orgánů, že je sovětský akademik vylíčen příliš satiricky. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno