Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímoček ma zahrial pri srdci. Nádherná oslava úprimného priateľstva na pozadí dobrodružstva a honbe za pokladom. Navyše tu hrajú bok po boku Lino Ventura a Alain Delon, pričom o ich kvalitách hádam netreba nikoho presviedčať. Tomu sa povie príjemne strávený čas pri filme. 80/100 ()

topi 

všechny recenze uživatele

Přátelství, láska a svoboda. Tyto slova nejlépe vystihují film Dobrodruzi. Ústřední trojice Lino Ventura - Joanna Shimkus - Alain Delon fungují přímo chemicky. Roubaixova hudba je naprosto čarovná (podobně jako u Staré pušky). U dobrých filmů bývá zvykem, že končí nezapomenutelnou scénou. Tady jsou ty scény hned dvě. Na konci a taky uprostřed. Hodně silnej filmovej zážitek!! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dva chlapi, jedna žena, člověk by čekal že z toho logicky budou muset vznikat třenice, ovšem to by nesměl člověk koukat na Dobrodruhy. Lino Ventura s Alanem Delonem dávají totiž celoživotně přednost honbě za dobrodružstvím. Když jim do životů vstoupí osudová žena, prostě ji přiberou a jedou si dál to svoje. Významnou roli zde hraje jistá populární francouzská ostrovní pevnost. 80% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento zaujímavý a zároveň intímny príbeh je vášnivým prerozprávaním a dojímavou drámou o troch priateľoch, dvoch mužoch a jednej ženy, medzi ktorými sa vytvorí úžasné priateľstvo. Tento film spája nehu, drámu, vrúcny humor, emócie a citlivosť. Scéna pohrebu na mori je veľmi intímna a neviem si predstaviť strašidelnejšiu scénu: každý, kto to videl, na to nikdy nezabudne. 7/10 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná jako pohodové, prosluněné, maličko odlehčené dobrodružství vedené pošetilou touhou po uskutečnění všech TĚCH báječných a možná trochu bláznivých snů, na které sice můžeme v zajetí všedních dnů zapomenout, ale na rozdíl od nás nikdy nezestárnou. A potom ... jakoby někdo neočekávaně sestřelil slunce z oblohy - bez velkých příprav a bez špetky lítosti. V jediném okamžiku tak končí idylka a začíná nefalšované, kruté drama, jehož emoce jsou stejně opravdové jako chlapské přátelství ... 4,5* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)
  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)

Reklama

Reklama