Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (213)

dobytek 

všechny recenze uživatele

S klidnym svědomim se můžu podepsat pod komentář, co napsal flanker.27. Kmotr mě dost nudil. Tady jsem se nenudil snad ani chvíli. A sestava Lino Ventura, Jean Gabin a Alain Delon prostě strčí Ala Pacina, Jamese Caana i s Marlonem Brandem do kapsy. Rozhodně lepší než Kmotr, o trochu horší než Scorseseho Mafiáni - 4 hvězdičky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Více než schopný režisér, snové obsazení a nejlepší skladatel filmové hudby všech dob navrch. Pomalu plynoucí atmosférická kriminálka klasického střihu, která je lahůdkovou podívanou, ale... Ale přesto v člověku někde v nitru je špetka pochybností, že s takovouhle sestavou se dalo dojít přeci jen ještě o chlup dále. A že by to šlo dokazuje nade vší pochybnost závěrečná půlhodina. V ní se totiž Sicilský klan dotýká pomyslného filmového nebe. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, co šlo Francouzům velmi dobře - kriminální thrillery, případně mafiánské filmy. Místy si skoro říkáte, hlavně kvůli hudebnímu doprovodu, jestli to není komedie, ale herecké výkony titulní trojice a hlavně skvělého Gabina, vám dokážou, že tohle není jen tak nějaký filmeček, ale dobré dílo. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Všimněte si, že kriminálka (pokud se tam jedná o šperky nebo drahokamy) je vždycky zajímavější, než pokud se tam řeší drogy. Takže ve filmu SICILSKÝ KLAN se jedná o to první zmiňované. Nádherně a s obrovským klidem (jak to umí pouze Jean GABIN) se tam rozehrává nebezpečná příprava obrovské loupeže : ukrást šperky nesmírné hodnoty přímo z výstavního sálu. Jako komplice tam má Gabin Alana DELONA, ale nejen jeho. Vynikající práci odvedl též Lino VENTURA, další hvězda francouzského filmu, ale italského původu. Nevím, co bych tomu filmu vyčetla. Bylo to napínavé, brilantní výkony hvězdného obsazení nedaly nikomu od napětí ani chvíli vydechnout. Ano, netekla tam krev, ale to je na tom filmu právě to nejhezčí. Musím dát 5*. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Rozvleklá historka postrádající sevřenější příběh. Sicilský klan se drží rytmu a nálady postavy hlavního mafiánského kápa v podání Jeana Gabina, u kterého stačí, aby ve filmu byl. Nemusí prostě hrát, protože ten charakter je přímo v něm. Lino Ventura moc potěší, i když jeho potenciál je tentokrát značně nevyužitý. Ale i tak na jeho scénku se zapálením cigaretky jen tak nezapomenu. Čekal jsem na ni totiž celý fiilm a probudila mě z unuděného podřimování. Ovšem kdykoli byl na scéně Alain Delon, okamžitě jsem oživnul. Jediná postava, která táhla tento utahaný, nedynamický film. Je převeliká škoda, že tak úžasné herecké seskupení se sešlo v takovém odvaru. A mimochodem, podobný závěr jsem viděl v několika desítkách filmů, ale v podání Gabina a Ventury je to lahůdka. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Lino Ventura vyžadoval, aby Gabinovo jméno bylo uvedeno na plakátě nejvýše. Což je dokazující fakt toho, že mezi třemi hlavními představiteli panovaly při natáčení velmi přívětivé vztahy. (Pierre)
  • Spolek pro ochranu zvířat obvinil filmový štáb, že ve scéně odehrávající se na pláži „zabil pan Delon rybu velice brutálním způsobem". Režisér Henri Verneuill však vyvrátil jejich tvrzení tím, že ryba byla koupena na trhu již mrtvá. (Terva)
  • Když dva dávní přátelé Vittorio (Jean Gabin) a Antonio (Amedeo Nazzari) nakupují v obchodě hračky pro svá vnoučata, Antonio zvolí letadlo na baterky a Vittorio autodráhu. Ve výsledku si ale Vittoriův vnuk hraje po celý zbytek filmu s letadlem. (selfesteem)

Reklama

Reklama