Reklama

Reklama

Když Nicolas Cage zjistí, že byla jeho dcera unesena ruskou mafií, svolá starou partu kriminálníků, kteří jsou pro přítele ochotni riskovat i život... Bohatý podnikatel Paul Maguire má šestnáctiletou dceru Caitlin, která ovšem nic netuší o jeho kriminální minulosti. Doma s nimi žije i její nevlastní matka Vanessa. Když spolu s Paulem odchází na důležitou obchodní večeři, Caitlin nechávají doma s dvěma jejími kamarády. Během večeře se Paul dozvídá od detektiva, že do jeho domu vnikli maskovaní muži, oba mladíky zbili a Caitlin unesli. Zoufalý Paul se obrací na své dva kamarády, Dannyho a Kanea, se kterými kdysi ukradli ruské mafii spoustu peněz a jejich kurýra zabili. Tím se tehdy rozloučili s kriminalitou. Nyní jsou tedy opět všichni tři pohromadě a vydávají se pátrat. Jejich metody nejsou zrovna útlocitné, což hned první vyslýchaný pozná na vlastní kůži. Caitlin je však zanedlouho nalezena mrtvá. Po pohřbu Paul s přáteli pokračuje v pátrání i přes nesouhlas svého tehdejšího šéfa Francise. Jak detektivové vypátrají, Caitlin byla zabita zbraní Tokarev TT 33. Je to oblíbená zbraň ruské mafie, které velí Chernov. To je muž, kterého Paul se svými přáteli kdysi okradl. Jenže Chernov je nikdy neodhalil.
Paul tedy vyvolává úmyslné konflikty, aby Chernov nějak zareagoval. Jenže on nic. A tak Paul se společníky přitvrdí a reakce následuje. Chernov přepadne a unese Kanea. Přitom stále tvrdí, že se smrtí Caitlin nemá nic společného. Vyslýchá Kanea velmi tvrdě a on přiznává tehdejší loupež. To Chernova naštve, onen okradený a zabitý kurýr byl totiž jeho bratr. Kane zemře. Paul začíná podezřívat Dannyho, který se chová zvláštně, že to kdysi ve vězení vykecal, a v hádce jej nešťastnou náhodou zabije. Zůstává tak zcela sám ve svém vzteku. A to netuší, jaké velké překvapení jej čeká, když přijde na to, že Caitlin zabil její přítel omylem během frajeření Paulovou zbraní, kterou měl doma ukrytou, a pak se jejího těla spolu s kamarádem ve stresu zbavili. Netušili, že si policie bude myslet, že s tím má co dělat mafie. Zoufalý Paul spáchá sebevraždu. (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (175)

Hartigan 

všechny recenze uživatele

Další tuctová "cageovina" nám opět přistála na stole a Hartigana už to nebaví. Nick Cage se tentokrát postavil proti ruské mafii kvůli své pubertální dcerušce a pro chudáka diváka to nedopadlo příliš obstojně. Před pár měsíci jsem s ním viděl jedno podobné veledílko, už si ani nevzpomínám na název, ale také se tam řešila nějaká unesená teenečka z rodiny. Myslím, že Tokarev (název ruské zbraně) je horší ve všech směrech, v tom minulém filmu byla alespoň sem tam nějaká ta akce, doprovázena slušným soundtrackem. Tady je poznat absence všeho dobrého z akčního žánru - rvačky svou špatností nestojí za řeč, žádné výbuchy, zpomalovačky mám sice rád, ale sem se teda vůbec nehodí, z béčkové sebranky herců nepotěší nikdo (Stormare a Glover zbyteční). Jeden komentující kolega píše, že konec byl předvídatelný. Nu, to souhlas, jenže především byl velmi dementní a nesmyslný, a podařilo se zdárně potopit celou hodinu a půl předtím. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi Červenákov komentár ku Drive Angry: "Cage pochopil." Tak to je, má asi blbého agenta, alebo mu to už ľudia v prvej lige vážne nežerú, neviem. Som len nekritický fanúšik a mám rád aj jeho béčkové prehrávanie. Do Tokareva som išiel s očakávaniami, nie pre meno jeho, ale pre meno režiséra, tvorcu vynikajúceho Aparecidos, ktorý v spojení s béčkovým námetom a nasratým Cageom, mohol stvoriť minimálne zábavnú haluz. Bohužel, vinou scenára plytkejšieho než akčný žáner sám, stvoril dielo hodné tak Stevena Segala po nástupe do radov zombies, takže sklamanie, priamočiare, krvavé, o ničom.. PS: Odporúčam všetkým prečítať si tunajšiu diskusiu k tomuto filmu! Nechcem nikoho menovať, pretože nemám na mysli len jednu osobu, každopádne, padali tam perly - ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tupolev.. To jsou paradoxy. Nicky bojuje s ruskou mafií a přitom jeho vosková držka se špatně nabarvenými vlasy svádí k dojmu, že si nějakou dobu poležel vedle Vladimíra Iljiče. A co teprve ten, že za vším stojí (bacha spoiler) podceněná partnerská prověrka a ledabylá úschova zločineckých relikvií.. Jediným pozitivem je celkové neoptimistické vyznění, jinak z toho čpí diletantství při choreografii akce, truchlivá bezradnost mimo ní a nedostatek snahy vytřískat z toho alespoň náznak guilty pleasure. Úplným vrcholem (de facto dnem) je pak tragikomický výkon akčního přetrhdíla jménem Cage. Já prostě nechápu, co si v podobných rolích pořád dokazuje? Být na jeho místě Chevy Chase nebo Láďa Mrkvička, vyšlo by to nastejno.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

O zbytečnosti mnoha rolí Nicolase Cage posledních let se už popsaly stohy papíru. Chlapíka, který má stále jiskru a herectví v malíku (jen by měl urychleně vyhodit svého agenta), mnohem raději uvidím v podobné béčkové ohrané story, než ve všech těch Honech na čarodějnice nebo Ghost Riderech. Je z ní totiž alespoň trošku cítit život. Samozřejmě bychom při opětovném setkání Cage s Peterem Stormarem rádi viděli alespoň polovinu z toho, co v brilantních 8mm, jenže tehdy stál za scénářem Andrew Kevin Walker a režie se chopil (toho času) velmi spolehlivý Joel Schumacher. Tady máme co do činění s úplně jinou ligou. Z nájemného zabijáka politikem, kterému zmizí dcera, to tu ještě u Nicolase nebylo. Nápady i cokoliv, co by tenhle kousek posunulo někam výš, dochází velmi brzy, rozuzlením tomu dá navíc scénárista neuvěřitelnou korunu. Chválit tak nakonec příliš nejde, Cageovi párkrát rupne v bedně, několikrát si zastřílí a je konec. Tak třeba příště!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDĚLEJ CO MUSÍŠ. COKOLIV!...“ /// Stejně jako každýho, i mě (na počátku) napadlo něco vo další recyklaci únosu parchanta. Ale co, vždyť třeba takovej Taken - když Liam vyrazil čistit zeměkouli…, byla výborná zábava. Prozradím, že tady se taky čistí, ale vobčas u toho zůstává rozum stát… Scénáristi se snažej překvapit, bohužel jim po 20ti minutách docházej rozumný nápady. Na to (asi) čekali frajeři, co maj na starost akci, aby se za dalších cca 20 minut vytáhli s šíleností, kterou vydávaj za ruční práci. Ne, scénáristi nejsou to nejhorší… Video film, ve kterým i ruskej mafián dostane prostor k pronesení několika souvislejch vět a svoji drsnost může dokázat na svázaným zavěšeným chlápkovi. (ale furt bych řekl, že největší idiot má na starost tu akci…) Z pomsty se stává válka, k níž (asi) jako bonus dostávám závěrečný překvápko, vo kterým si jen dement může myslet, že bude funkční a já uroním kroupu. Místo kroupy sem se jal zjišťovat, jestli jako ten Kejč konečně neumřel doopravdy. Páč teprve tehdy by se projevila genialita scénáristů a rafinovanost toho čuráka přes akci… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju kadeřníka, co účesy N.Cage na starosti má. (Říkáme mu spolu ,,kudrnáč“) 2.) Miluju, když se všechno zvrací – myslím jako dějově. (no, možná by bylo lepší napsat ,,zvrátí“…ale kdo už tady dneska umí česky…) 3.) Thx za titule ,,mmacoo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (62)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Mobile v Alabamě. (rafix)
  • Na začiatku 42. minúty, keď príde Chernov (Pasha D. Lychnikoff) do izby, kde sedí Paul Maguire (Nicolas Cage), je na hodinkách čas 13:50:00. V neskoršom zábere je na nich čas 13:54:10 a následne je možné vidieť, že hodiny sú zastavené na čase 13:50:00. (domco10)
  • Film je pojmenován po staré armádní ruské pistoli Tulský Tokarev vz. 1933. Ta vychází ze svého předchůdce TT 30, jenž vychází z amerických pistolí Colt. Dnes jde spíše o sběratelskou záležitost. Používali ji i československé jednotky během i po druhé světové válce. (v.indruchova)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno