Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malena a Pablo najdou ve věcech umírajícího otce podivný deník vražd. Nevědí, kdo je oběť a kdo je kat. Nevědí ani, kdy došlo k brutální vraždě a kolik má šílenec ještě na svém kontu obětí. Nasměrovaní nápovědou z deníku vyrazí na cestu, aby odkryli pravdu tak děsivou, že lidský mozek ji nedovede akceptovat. Brzy se ale ukáže, že oni sami jsou účastníci této černé můry a události z minulosti se jim odehrávají přímo před jejich zrakem. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (93)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Krásně mrazivý španělský důkaz, že v i tak vyčpělém hororovém subžánru jako je duchařina, lze stále přijít s originálním příběhem. A jak se pak na to hned příjemně kouká. Opravdu zamrzí snad jen občasná rozvleklost, vyjma těch pár míst je Aparecidos úžasně atmosférická záležitost s několika scénami, které jsou hodné zapamatování (třeba ta, která se vznáší na plakátu). Byl jsem poměrně napnut, zda-li se tvůrci vytasí s nějakou šokující pointou, nebo jestli děj uzavřou tím, co se zdálo býti očividným již od začátku. V podstatě udělali obojí, za což jim patří dík a poklona. Skvělý horor. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pomerne originálna duchárčina, ktorej však podsekávajú šľachy dva nedostatky: 1, postavy sa v niektorých okamihoch chovajú fakt idiotsky (vyslobodzovanie dievčaťa na parkovisku benzínky); 2, v najdramatickejších scénach má film katastrofálny strih, ktorý celkom kazí ľakačky a zabíja napätie. Napriek tomu ale ide o ďalší dôkaz, že Španieli dokážu prísť so zaujímavými variáciami obohratých žánrových schém. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nebýt závěrečné scény v dopravní zácpě, tak je to o jednu hvězdu více, protože atmosféra ani nápady tomu neschází. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NIC SE JÍ NESTANE.... tak je napsáno v té knížce....,ale ,,VŠECHNO SE MŮŽE ZMĚNIT“!!!.... Miluju duchařiny! Vždycky, když se objeví holčička v pyžamu (a vona se vždycky objeví!), běhá mi po zádech mráz z celýho Ruska a okolí! Také tady jde vše podle plánu a sourozenci se vydávají na místa, která ,,mají špatné vibrace“. Bohužel na konci přemýšlím, co rozumného napsat. Příběh je solidní, nenudím se, ale od pokusu o záchranu životů mrtvých lidí jsem čekal přinejmenším víc strachu (u mě, oni mají nahnáno častěji..). Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zajímá mě teorie, proč kočky v hororech musí mít malý kozy. 2.) Zjistím, že máli bejt někdo ve 12:25 mrtvej, tak prostě mrtvej bude! 3.) Poznám, kdy je lepší tatínka ,,odpojit“. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Malena a Pablo najdou ve věcech umírajícího otce podivný deník vražd. Nevědí kdo je oběť a kdo je kat. Nevědí ani, kdy došlo k brutální vraždě a kolik má šílenec ještě na svém kontu obětí. Nasměrování nápovědou z deníku vyrazí na cestu, aby odkryli pravdu tak děsivou, že lidský mozek ji nedovede akceptovat. Brzy se ale ukáže, že oni sami jsou účastníci oné černé můry a události z minulosti se jim odehrávají přímo před jejich zrakem........ ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Je težké psát o Aparecidos a neprozradit nic z komplikovaného děje. Snad jen naznačím, že ve filmu sledujeme sourozeneckou dvojici, která se pokouší zamezit brutálnímu zločinu, který se udál před dvaceti lety. Takže vlastně skoro časovka, i když hodně netradiční. Zpracování je vynikající, především herci (samozřejmě neznámí) fungují dokonale a oporou jim v tom je nejen sofistikovaný příběh, ale i režisér, který vytvořil parádní atmosféru. Jen to možná mohlo být lehce kratší. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Aparecidos se dá označit za jakousi duchařinu, tentokrát ale netypickou díky přítomnosti jednoho prvku, prozrazovat nic víc nebudu. První půlka je super a šlape jako hodinky z důvodu absence nějakého zbytečného vysvětlování. Někdy debilní chování hlavních hrdinů naštěstí vystřídá slušné napětí, ve dvou případech je dokonce téměř nemožné se nebát. Ta druhá polovina běh ale naruší, hodně se kecá a objasňují se veškeré záhadné okolnosti. Happy-endový závěr mě dvakrát nenadchl, ale jinak ty necelé dvě hodiny docela utečou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, originální a občas hodně silně napínavý se skvělou atmosférou, která ale občas zbytečně polevuje a nechává diváka až moc vydechnout a odprostit se od napětí, na čemž má asi největší podíl na horor celkem dlouhá stopáž 110ti minut, což mě osobně moc nesedí, já mam rád, když mě to drtí po celou dobu, což tady tak úplně neplatí, ale jinak příběh výborně vymyšlenej, u některých scén jsem jen bez dechu seděl a neskutečně tupě zíral a vlastně na nic víc si už nemůžu stěžovat. Prostě konečně zase správnej mrazivej horor a člověk už se ani nediví, že s tim je zase spojený Španělsko. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte ani ponětí o poměrně nedávné argentinské historii, hrozí, že docela hodně nepochopíte zápletku. Zajímavě namíchaný hororově laděný dramatický žánr o tom, jak někoho dohání kostlivci ve skříni a duchové minulosti, doslova doslova. Akorát konec byl nadmíru přepatosovaný, jinak to bylo slušné vyrovnávání účtů... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ubíjející stopáž ubila film. První půlka je čirá hororová slast, v některých chvílích jsem se opravdu bála hodně. Těží se zase jednou ze staré dobré atmosféry, nevyskytují se laciné rekvizity jako litry krve nebo detailní porcování lidí, ale poctivé věci jako nářek za zdí, smrtelný chrapot nebo četba z deníku hrůz:) Co člověk nevidí, musí si představovat a pak se mnohem víc bojí. Za polovinou naberou (jak už to bývá) věci trochu jiný spád. A v hororech mi motiv cestování časem nebo něco v tom smyslu, nikdy nepřijde strašidelný, bohužel. Taky se objevuje víc a víc hluchých míst vyplněných nezáživnou vatou a můj zájem o dění a hlavně napětí pozvolna upadalo. Je to škoda, jak málo někdy stačí, aby to byl opravdu dobrý horor. Kdyby se to prostříhalo a zrychlilo, neváhala bych s 5* Tohle nejsou čisté 4*, spíš 3,5* ale přece jen jsou jen 3* málo. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola jazda. Konečne film ktorý ma na celú dobu príputal k obrazovke.Skvelý herci, kamera, napätie. Maximálna spokojnosť. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ďakujem majstrom zo Španielska, že sa opäť pripomenuli, ale z tejto destinácie som zvyknutý už predsa len na niečo výraznejšie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podivný mix bubufilmů, Nezvratného osudu a Doteku Medusy mě příliš nenadchl. Navrch ještě frankistická minulost Španělska, kdy si diktatura vyřizovala účty s každým, kdo byl proti režimu...na jeden film až příliš splácané. Pablo by si samozřejmě zasloužil zemřít, jelikož jeho jednání je většinou nelogické a hloupé. Navíc do nečekaných událostí vtáhne svoji sestru, která ho pak musí těžce zachraňovat. Pár napínavějších scén snímek nespasí. Obecně mívám s duchařinami problém, jelikož z větší části jde o ptákoviny. Pokud se má člověk u hororu bát (a to by měl), tak zde prostor pro strach není. Mizerný zážitek mi ještě korunovaly titulky (Livingdead). Další stažené byly rovněž od něj, tak jsem se rozhodl je přetrpět. Ten člověk je snad tatar... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Při dnešním duchařském marasmu se tento horůrek může směle pyšnit originalitou, nicméně na španělský standard mailnko ztrácí. Je to celkem škoda. Všechno jde na záda režiséra, který nebyl příliš schopný pořádně vygradovat některé scény, jež by to zasloužily, navíc ve finále mohl více vytížit střihačku, aby film nepůsobil až tak utahaným dojmem. Závěr se také nedá označit za nějaké velké plus. Dávám silnější tři hvězdy, protože čtyřma jsem ohodnotil daleko lepší španělské snímky. Za podívání to ale určitě stojí. 69% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina fungovala ako dobre namazaný stroj. Hneď na začiatku sa navodila dobrá atmosféra, ktorá časom pekne graduje, potom sa objaví záhada, ktorá príjemne navnadí a vzbudí zvedavosť. Atmosféru ešte vylepší tajomné objavenie čudného denníka. Potom ale nastane zlom a ďalej sa všetko iba zhoršuje. K celkovému dobrému dojmu neprispieva ani samaritánske a strašne hlúpe chovanie sa Pabla (Javier Pereira). Už samotná jeho snaha pomôcť duchovi tým, že ho zachráni je dosť smiešna a trápna. Paradoxne, čím viac sa veci vyjasňujú, tým film baví menej. Potom príde koniec a ten dá všetkému korunku. Neviem, možno niekto práve taký privíta, mne však cukríčkové, sladučké finále nesadlo. Tiež nechápem, kde sa vzala nálepka "horor", podľa mňa ide o priemerný thriller s výborným úvodom a spackaným koncom. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film mám na disku už delší dobu a pořád jsem ho odkládal. Především proto, že duchařiny moc nemusím. A už vůbec né ty novodobí, který stavějí na mě pořád se opakujících a pro mě nefunkčních lekáčkách většinou podpořených zesílením zvuku. Výjimkou je snad parádní Post Mortem(2020), kterýmu jsem dal silný 4 hvězdy a osobně si myslím, že jde(alespoň pro mě) o jednu z nejlepších duchařin posledních let. Aparecidos sice zdaleka není tak dobrej ale je to taky tak trochu jiná duchařina a za snahu ty 4 slabší hvězdy dám. Byť ten konec bych si přál trošku jinak. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Učebnica španielskej originality a inteligentného riešenia schématických (keď už) klišé. Prvá polovica je neskutočná, neočakávaná, napínavá, klame telom aj mysľou. Druhá sa v tom zmätku už trochu stratí, furt ale ide o vrchol after sixth sense hororov. Ak máte tento subžáner radi, Aparecidos je špička ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, režie i příběh... Škoda jen, že má film zbytečně dlouhou stopáž, působí tak někdy trochu rozvlekle... Ale i tak je to výborný kousek... ()

Reklama

Reklama