Reklama

Reklama

Found

Trailer 2

Obsahy(1)

Marty, fanúšik hororových filmov a komiksov, je v škole obeťou šikany. Prednedávnom však prišiel k hrozivému nálezu - odrezanej hlave nachádzajúcej sa v bratovom šatníku. Objav mu pomohol prísť na skutočnosť, že jeho brat je brutálny sériový vrah. Všetko zlo sa na neho začína rútiť z každej strany, ale on si musí zachovať chladnú hlavu, čo v dnešnom svete plného násilia ľahké nie je... (ash99)

(více)

Recenze (70)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍŠ, NIKDY BYCH NEUDĚLAL NIC, CO BY TI UBLÍŽILO. JSEM TVŮJ STARŠÍ BRÁCHA…“ /// Marty a jeho Chlapectví… Artovej horor, plnej divnejch hereckejch kreací. Nebo spíš dramatický drama (plný divnejch hereckejch kreací), který je určeno měkčí odnoži fans Srbskýho filmu. Artová píčovina, co se mění v píčovinu magorskou. (Tohle vás vážně uspokojilo? Uchyláci!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou novelu, kterou napsal Todd Rigney, neznám. 2.) Udělá mě jen kuřba vod uřízlý hlavy. 3.) Thx za titule ,,sheffield358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdičku přihazuju jako bonusovou podporu pro začínajícího tvůrce. Být americký hororový producent, tak mu přihodim něco jiného, třeba milion dolarů - a čekám, že mi za něj natočí horor roku. Protože pokud dokázal natočit takhle koukatelný, ambiciózní, temný a v rámci možností profesionálně působící horor za 8000 dolarů (!!!), dříme v něm opravdu hodně velký talent. Fanoušci americké nezávislé scény by tomuhle kousku měli věnovat pozornost, ostatní ať počkají na příští Schirmerův film, který už by snad mohl mít vyšší rozpočet. Každopádně doufám, že tenhle člověk bude točit dál. Rozhovor s režisérem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Found je spíše psychologické drama než- li horor, což je pro mne bohužel kámen úrazu. Příběh je celkem slušný, provedení je však na tom podstatně hůře, co se týče celkového vzhledu, audia, kamery či těch pár lacinných gore efektů. Co mně však mile potěšilo byly příjemné narážky na horor obecně ( I am scared, then go watch PG13 horror movies!) Ale díru do mého srdce film však neudělal. 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Teda ... fakt hustej snímek ... Na jedné straně je to vyloženě nízkorozpočtový, o pár hercích, takový celý divný scénářem, že člověk nechápe, co chce tvůrce vlastně říct ... Na druhý straně je to tísnivý, tíživý, znepokojující, nepříjemný, nepříjemně kamerově detailní a ve výsledku extrémně znechucující až traumatizující. Závěr filmu jsem jasně pochopil, o co tu vlastně šlo a bylo to ažsmutný. Dost psycho, dost real ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Takhle fajn podívanou natočit jen za pár tisíc? To chce vážně talent. Found po většinu času sice dýchá jako psychologické rodinné drama, ale dokáže být i napínavý, depresivní a, zejména v závěru, až nečekaně drsný. Dobrou práci odvedl taky casting, jelikož ústřední dvojice bratrů byla vybrána perfektně. Zmínit jsem ale chtěl i vášeň toho mladšího z nich. Fandu potěší nejen ty plakáty v jeho pokoji (Street Trash, Without Warning a spousta dalších), ale i návštěva ve videopůjčovně. Tam jsem si dokonce zastavil obraz a kochal se pohledem na všechny ty kazety. Hold nostalgie :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rozbíhá se to slibně, šikanovaný pubertální outsider, který si chodí do videopůjčovny pro horory a kreslí si vlastní superhrdiny, je (aspoň papírově) sympaťák, stejně jako jeho starší brácha, který je zřejmě sériový sběratel useknutých hlav, což se vybalí okamžitě. Jenže režisér nikam nespěchá a jak se film blížil ke konci, pořád jsem netušil, o čem že to celé je... a když to skončilo, tak jsem to pořád netušil. Filmu navíc ubližuje, že vypadá až amatérsky levně, což podporují i slabí herci - jediný, u koho jsem měl pocit, že umí hrát, byl představitel staršího bratra, který byl zároveň výrazný typ. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má prima bráchu s patologickými sklony. Například sbírání černých bowlingových koulí a nekrofilní orál bez možnosti nálezu spermatu v žaludku oběti.. Je to ultralevné, ale není to headless. Je to zvrácené, ale použitím praktik metafilmu de facto sebeočisťující. Má to i příběh, ale lepší nad ním hlouběji nepřemýšlet. Dvě věci jsou neoddiskutovatelné. Úvodní komiksová montáž titulků je i včetně hudby famózní. Schirmer má doma pod polštářem uříznutou hlavu vlastní mámy a všichni mu tvrdí, jak uměle vypadá.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Marty je utiahnuté, šikanované decko, ktoré uniká do sveta hororových filmov. Jeho detský život sa však sám začne meniť na horor, keď zistí, že jeho starší brat je zrejme sériovým vrahom... Napriek tomu slabšiemu, nízkorozpočtovému looku, ktorý môže zo začiatku odrádzať, ide o značne zaujímavú vec. Z časti dráma o problémoch dospievania a z časti morbídny, krvavý a drsný horor. Má to síce niekoľko hluchých miest a asi by tomu prospela kratšia stopáž, ale zapôsobilo to na mňa a rozhodne ide o povšimnutiahodný, nezvyčajný nezávislák, ktorý má čo ponúknuť ako premýšľavým, tak aj krvilačným hororovým divákom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brácha za všechny peníze, vyprávěl režisér Stanislav Strnad před skoro čtyřiceti lety. Tehdy to byla docela legrace a hlavně pohodová rodinná podívaná. Scott Schirmer přišel s poněkud znepokojivější látkou, natočil jí za pár šupů a vůbec se toho nebál. Taky představuje jednu rodinku, jenže když otec zvedne hlas, může se obávat pořádné vendety v podobě velkého nože. A taky, že přijde. Dost psycho.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Marty je 12 ročným chlapcom pre ktorého je najväčšou záľubou tvorba hororových komiksov. Nakoľko je miernym samotárom, ktorého v škole občas šikanuje jeden zo spolužiakov, sledovanie snímkov tohto žánru mu prináša najväčšiu radosť. Jedného dňa nájde vo vaku svojho brata odrezanú hlavu. Marty si razom uvedomí, že Steve nie je len tak obyčajným súrodencom. V snímku sa objaví zopár slušných gore záberov, takže fanúšikovia slasheru si z časti prídu na svoje. "Found" je však prevažnú časť psychologickou drámou v ktorej sa režisér zameriava na vnútorný boj teenegera, ktorý obdivuje konanie brata, napriek tomu, že si "uvedomuje" jeho chorú myseľ. V konečnom dôsledku, je "Found" vďaka svojim "hlbokým" myšlienkam solídnym snímkom, ktorý si zaslúži pozornosť diváka - 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temné drama o tom, jak dopadnou dnešní rodiče, co se nestarají o své děti, nemají pro ně pochopení, nezastanou se jich, zkrátka je nevychovávají (a dal bych ho jako povinný film, aby věděli...). Snímek začíná vcelku nevinně - 12 letý chlapec má staršího bratra, co uřezává černým hlavy (to se ale může kdykoliv změnit. Záměna za bílou není problém), rodiče, co nezvládli výchovu už jeho staršího sourozence, jednoho kamaráda, který za moc nestojí, spolužáky, co ho šikanují, a Boha, který dělá, že buď nic nevidí a nebo že už není. A miluje comicsy! za to velká hvězda + sám je i tvoří. Pěkně je vykreslen svět hororového fanouška včetně fiktivních filmů z videopůjčovny (Headless, Death Rattlers a Deep Dwellers). Zmíněny jsou ovšem i horrory skutečné, třeba Nightbreed od C.Barkera. Jedna z nejpůsobivějších scén pro mne byla ta, kdy měl Marty vysvětlit, proč udeřil kripla, co mu nadával, a následně se mu měl omluvit...:,,Skončíš v pekle!" ...no, v pekle, poslední záběr napoví, že tam možná skončí ještě někdo další. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Já na bráchu, brácha na mě, když oni na bráchu, tak já na ně! Trošku ulítlej příběh o šikanovaným klučinovi s roztomilým pihatým xichtem, mimochodem velkým fandou do hororů, jehož starší brácha nemá problém rovnat jeho účty mačetou. Takhle to zní jako nějaká šílená řezba, což je a není pravda. Film jede spíše na psychologické koleji, která směřuje do oblasti znepokojení, no občas, hlavně pak v závěru, přehodí vyhýbku na kolej brutalitky. Pro mě je fakt neuvěřitelnej rozpočet 8k babek, protože na mě tento ultra nízkorozpočťák působil hodně vyspěle (kamera, hudba, masky, nápady). Já nemám moc co vytýkat, pro mě určitě překvápko jako blázen! 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Trpká sonda do duše chlapca, s ktorým sa život nemaznal, desivá vízia kam až to môže zájsť, ak to okolie a hlavne rodičia vo výchove pobabrú. Zásadná rozpoltenosť medzi súrodeneckým obdivom a odporom, vychádzajúca hlavne z príliš tenkej a rodičmi zle nastavenej hranice medzi dobrom a zlom. Inteligentný 12-ročný chalan, s každým sa snaží vychádzať, nosí dobré známky a pritom má doma veľkého kostlivca v skrini. Nikto to nevidí, nikto ho nepočúva a nikto o ničom nevie až kým nie je neskoro.... Na ultra nízkorozpočtovú záležitosť ide o pozoruhodnú vecičku so slušne zvládnutými gore hororovými prvkami. Koniec je veľmi pôsobivý. 70/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Wau.Tak to byla pecka.Psychologické drama s hororovým pozadím.Jak se říká,za pár chechtáku hodně muziky.A u FOUNDU to platí dvojnásob.Herecké obsazení,kamera,střih,děj,gore efekty a prostě styl vyprávění celýho filmu je na výbornou.Všechna čest Scottu Schirmerovi za vynikající odvedenou práci.Tohle jméno si musím pořádně zapamatovat,protože jsem si 100% jistej,že o něm v budoucnu ještě hodně uslyšíme,protože jestli za pár babek natočil takovejhle psychologickej nářez tak jsem zvědavej co natočí s pořádným rancem peněz.Protože tenhle film mě opravdu odrovnal.Tleskám a dávám za plnej počet a už teď se těším na další setkaní s panem Schirmerem.A tak jak píše uživatel Bloody13 taky na mě padla nostalgie při scénách z videopůjčovny.DOPORUČUJU. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Herci sú základ. Nie keď točíte slasher, nie keď točíte monster horor, ale keď točíte vážny znepokojivý psychologický film, istý vyšší štandard proste potrebujete. A nie je to len problém detí. V určitom okamihu (scéna v kostole) som ten film prestal brať vážne. Keď chlapci pozerali horor, aj úchylným finále, mohli vytiahnuť Found medzi hororovú špičku. Keby to zvladli adekvátne stvárniť. Strašná škoda ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Nebýt lehce přemrštěné délky a trochu utahané první poloviny, šel bych bez zaváhání na ultimátní hodnocení. Budoucí tvorbu Scotta Schirmera budu stoprocentně sledovat bedlivým okem. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

O horor se sice nejednalo, nýbrž spíše o velmi slušné psychologické drama. Vezmu-li v potaz, že se jednalo téměř o režisérovu premiéru, přičemž neměl k dispozici ani moc zlaťáků, tak je jistě třeba složit frajerovi frajerskou poklonu. Navíc snímek srší originalitou a nápady. S něčím podobným jsem se zatím opravdu ještě nesetkal. Příběh o vraždícím psycho starším bráškovi vyprávěný z očí jeho mladšího bratra přizdisráčského charakteru je nápad vskutku zajímavý. Nějaké závratné napětí člověk při sledování pociťovat zřejmě nebude, v rámci nechutnosti toho také není příliš k vidění, zajít se vyčůrat si určitě také troufnete, ale určitá zajímavost, která dovede udržet oči na obrazovce tam nějaká rozhodně je. Navíc musím pochválit i velmi zdařilý závěr. Doufám, že se s panem režisérem nevidíme naposledy. S nějakým bezva horůrkem by jistě v budoucnu přijít zvládl. Tohle bylo velmi slušné. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Laciná, béčková marmeláda s umělejma hlavama a pár nechutných scén, které konec konců nejsou až tak nechutné kvůli umělému dojmu, ale co chcete za 8.000 dolarů. Každopádně depresivní atmosféra, která je možná asi tím nejlepším na celém filmu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak ten bowling klukovi zase zatrhnu, a to jsem mu chtěl koupit tašku na kouli. Kulový! Na ty jeho mrtvý zvířátka mu stačí aktovka, ještě aby mi domů začal nosit hlavy. Nízkorozpočtový skvost aneb jak minimálními prostředky dosáhnout maximálního účinku. Pět krví potřísněných hvězd a jen škoda, že nebyli na návštěvě i děda s babičkou. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Velice tísnivý, nepříjemný a výborně natočený nízkoropočťák, který pojednává o lásce, rodině a sdílení. Kecám, pojednává o maniakovi a jeho mladším bratrovi, který v něm vidí vzor. Film má celkem hlubokou myšlenku, dobře napsaný scénář a vše je zde vlastně bez jediné chybičky.Tohle je má nová srdcovka a to mi tam ani nechybělo gore, ikdyž je faktem, že nějaké zde je.Tohle nepadne každému, ale kdo nemusí mít pouze střeva po bytě a vystačí si s napínavým a chytrým snímkem, bude spokojen stejně jako já. ()

Reklama

Reklama