Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak trochu studená sprcha. Není to tak dávno, co jsem velebil Richarda, že jeho postavy jsou sice roztržité, potrhlé, naivní, smolařské, ale ne hloupé. Alfréd sice není hlupák, ale bohužel je součástí dění, které má mnohem blíž k pokračování filmů s účetním Fantozzim. Gagy jsou na hraně grotesky a přestože jde znát, že se autoři pokouší o nadsázku, ve výsledku je to trochu křečovité a pro mě mimo mísu. Tento druh humoru není můj šálek kávy. A je to několikátý film Richarda, kdy mě mrzí, že nerežíroval někdo jiný. Někdo, kdo by z něj dostal víc a současně ho nenechal strhnout k tomu melancholickému ztvárnění osudem zmítaného tragéda. Navíc silný režisér by mu sáhnul i do scénáře (což je ovšem nejspíš důvod, proč je raději točí sám). Moc mi to nesedlo, ale pohled na Anny Duperey...nádherná ženská...mi postačí, abych hodnocení udržel aspoń v průměru. PS: E.Cupák byl skvělý herec i dabér, ale Richarda mám spojeného s P. Olivou stejně, jako Funese s Filipovským, takže minimálně do poloviny filmu, to bylo prostě divné. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Co mě hned ze startu rozhodilo bylo, že Pierra daboval místo zažitého Petra Olivy Eduard Cupák. Rozhodně zajímavé zpestření. Film jako celek je spíš ukázkou hromady skečů a gagů s jednoduchým příběhem, kolem kterého jsou však některé vtípky na hranici absurdity a lacinosti. Od druhé půle už převládá víceméně nuda. Každopádně obsazení je nadupané, plné výborných francouzských herců té doby a s okouzlující kráskou Anny Duperey. ()

Reklama

fantoci 

všechny recenze uživatele

Opět jsem měl problém s hodnocením. Tentokrát u komedie Život plný malérů. Má báječný dabing, na který můžeme být vždy hrdí.A teď k samotné komedii. Je to klasická PierreRichardovina. Opět hraje smolaře, na kterého se smůla lepí na každém kroku. Film nepostrádá lehkou romantiku s happyendovým koncem. Film je v podstatě pitomoučký s některými velice infantilními vtipy. S hodnocením jsem se pohyboval mezi 6 a 8 body. Úplně mne dostala scéna z policejní stanice v prvé části filmu. Ta mne doslova odrovnala. Nešťastný výraz v policajtově tváři, který se snažil správně napsat do protokolu jméno hlavního hrdiny patří k nejkouzelnějším situacím z celé komedie. Nakonec jsem se rozhodl pro hodnocení mírně nadprůměrné. ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Úžasný film s P.Richardem, který je tentokrát obsazen jiným dabingem a kupodivu to filmu velmi svědčí. Na filmu zaujme především skvělá hudba a soutěž Paříž vs. Vesnice. Opět geniální film o síle masmédií a jako perlička je přítomen P.Préboist v roli vidláka. Spolu s Roztržitým se podle mě jedná o vrchol Richardovy filmové kariériy (i když je to vlastně teprve začátek) ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

U mě slabá Richardovka. Film je založen na komických situacích, které netvoří jednotný příběh. To však není výtka. Například jeho pozdější film Jsem nesmělý, ale léčím se (který si také sám zrežíroval) vzniknul na tom samém principu, jenže měl spád. Zde bohužel musím říct, že jsem se nudil. Sice tam je několik povedených fórů - třeba ten s houpací sítí ... "Kolik kostek cukru? - Dvě... ještě půlku" A bum :-), ale to je vše. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama